Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Curier Județean

DSVSA Alba: Organizatorii târgurilor de produse alimentare trebuie să solicite aviz temporar de funcționare

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Organizatorii de târguri/expoziții de produse alimentare sunt obligați să solicite aviz temporar de funcționare, de la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Alba, pentru desfășurarea acestora.

Este definit târg/expoziție de produse alimentare: ”loc/zonă/spațiu special amenajat, cu activitate temporară, prevăzut cu facilități și dotări corespunzătoare, necesare desfășurării activității de preparare, expunere și comercializare a produselor de origine animală și nonanimală, direct către consumatorul final”.

Având în vedere perioada sărbătorilor de iarnă în care conform tradiției se organizează mai multe târguri/expoziții publice de produse alimentare, reamintim organizatorilor acestora că trebuie să obțină aviz temporar de funcționare pentru desfășurarea lor. DSVSA Alba a transmis, în acest sens, o notificare tuturor celor 78 de primării din județ, însă obținerea avizului temporar de funcționare este necesar și în cazul societăților private – ONG, asociații, companii etc.– care organizează târguri/expoziții de produse alimentare pe spațiul public.

Victor Negrescu - Alegeri Europarlamentare - 2024

Astfel, acestea vor fi supravegheate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor, prin activități specifice, pentru protejarea sănătății consumatorilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO | Veteranul de război Simion Bârdea, din Poșaga, a împlinit 101 ani. Cetățeanul de onoare a fost sărbătorit de ziua sa

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO | Veteranul de război Simion Bârdea, din Poșaga, sărbătorit la împlinirea frumoasei vârste de 101 ani Cetățeanul de onoare al comunei Poșaga, Simion Bârdea, a împliniti ieri, 23 mai, frumoasa vârstă de 101 ani. A fost sărbătorit cu tort de către oficialii AMVVD Alba și ANCMRR Alba. Citește și: FOTO: Ultimii veterani de război […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea