DSVSA Alba: Informare privind efectuarea exportului de bovine vii în Turcia

Paul Voicu - Primar 2020

Ca urmare a demersurilor susţinute de către  A.N.S.V.S.A și sprijinite de către Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, România a primit acordul oficial al autorităţilor din Turcia pentru efectuarea exportului de bovine vii.

dsv-albaAstfel în cursul lunii decembrie 2016, din județul Alba a fost efectuat un export pentru un numar de 1.326 bovine vii pentru creștere, îngrășare și 93 bovine vii pentru abatorizare cu destinția Republica Turcia.

ELIT

Având în vedere conditiile sanitar veterinare pentru efectuarea exportului stabilite de către serviciile veterinare din cele două ţări, aceste animale au fost tinute în carantină sub controlul medicilor veterinari oficiali și supuse unor investigatii de laborator în vederea detectiei următoarelor boli:  leucozei enzootice bovine, brucelozei, diarea virala bovină (BVD), riontraheita infectioasa bovină și a testului de tuberculinare intradermică. Rezultatele investigatiilor au fost negative. Tot în perioada de carantină animalele au fost supuse unui tratament antiparazitar și antiifectios.

”Menționăm că este primul export de bovine vii pentru crestere și îngrășare din judetul Alba și având în vedere faptul că este o perioada liberă de vectori (culicoizi) implicati în  transmiterea bolii limbii albastre (Bluetongue), autoritățile din cele două tări au permis efectuarea transportului de bovine”, precizează directorul executiv al DSVSA Alba, dr. Ioan Tătucu.

Mihail David - 2020

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...