Rămâi conectat

Actualitate

DSVSA Alba: Fermieri, protejaţi-vă animalele de ger!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    Gerul poate afecta starea de sănătate a animalelor din fermele comerciale şi gospodăriile individuale, dacă nu sunt luate măsurile necesare protecţie şi bunăstare a acestora. Specialiştii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Alba avertizează că în condiţii meteorologice extreme pot apărea situaţii care să ducă la îmbolnăvirea animalelor, se arată într-un comunicat de presă postat pe site-ul oficial al DSVSA Alba.
“În perioadele cu temperaturi scăzute, trebuie asigurată adăpostirea animalelor şi păsărilor în spaţii corespunzătoare speciei şi categoriei de vârstă, care să asigure densitatea, volumul de aer, umiditatea şi luminozitatea la parametri corespunzători. Proprietarii de animale trebuie să protejeze sursele de apă şi furajele pentru a nu îngheţa, să asigure etanşeitatea uşilor şi a ferestrelor. De asemenea, este importantă evitarea furajării şi adăpării cu alimente şi apă rece, ceea ce poate duce la afecţiuni digestive şi complicaţii în urma acestora. Dejecţiile, gunoiul de grajd, trebuie evacuate la timp, astfel încât să se asigure un microclimat coerspunzător. Orice suspiciune de boală trebuie anunţată în regim de urgenţă medicului veterinar”.
În judeţul Alba sunt 36 ferme de bovine cu un efectiv de 6.314 capete, iar în gospodăriile populaţiei, 52.100 de capete. De asemenea, există în ferme de ovine şi caprine un efectiv de 1.580 capete iar în gospodăriile populaţiei 338.620 de capete; în 3 ferme de  porcine există un efectiv de 2.500 de capete şi 62.500 de capete în gospodăriile populaţiei; în 19 ferme avicole există un efectiv de 1.083.000 de păsări, iar în gospodăriile populaţiei 348.500 păsări. Pe lângă acestea, în judeţ mai există 8200 de cabaline.

Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea