Rămâi conectat

Curier Județean

DSVSA Alba: Amenzi în valoare de 23.200 lei şi 10 avertismente aplicate în domeniul producerii, colectării si procesării laptelui

Ziarul Unirea

Publicat

în

Amenzi în valoare de 23.200 lei şi 10 avertismente aplicate în domeniul producerii, colectării si procesării laptelui, aplicate de DSVSA Alba, în perioada 19 februarie -15 martie 2019 .

Ca urmare a dispozitiilor transmise de către Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor referitoare  la organizarea si efectuarea controalelor oficiale privind producerea, colectarea, procesarea și depozitarea laptelui crud si a produselor lactate, inspectorii din cadrul D.S.V.S.A. Alba au efectuat în perioada 19 februarie -15 martie 2019 controale în următoarele categorii de obiective din județul Alba:  30 exploatatii profesionale (ferme) producatoare de lapte care furnizează materia primă pentru unitatile de procesare; 9 exploatatii nonprofesionale; 11 centre de colectare a laptelui care livrează lapte unitaților de procesare; 5 unități de procesare laptelui materie primă și a produselor lactate; 1 centru independent de prelucrare a laptelui materie primă și 64 unități scolare implicate în distribuirea „Programului laptele și cornul”.

Pentru deficienţele constate în timpul controalelor au fost aplicate, 5 sancţiuni contravenţionale conf. H.G. nr. 984/2005, cu modificarile si completarile ulterioare  în valoare de 23200 lei şi 10 avertismente, conf. O.G. nr. 2/2001.

Abaterile de la normele sanitar veterinare şi pentru siguranţa alimentelor pentru care au fost aplicate aceste sancţiuni sunt: lispsa programelor de autocontrol privind verificarea calității furejelor si apei, nerespectarea regulilor de igienă în exploataiile de animale privind igiena corporală a animalelor, lipsa substantelor pentru igiena mulsului, fișe de sănătate ale animalelor incomplete,  persoane implicate în manipularea produselor alimentare nu au  efectuat examenele medicale la zi, lipsa monitorizării continue a temperaturii din spațiile destinate păstrării produselor lactate și deficiente referitoare la implementarea programelor  de asigurare a calitătii produselor bazate pe principiile H.A.C.C.P.  în unitatile de procesare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU de vegetație uscată la Spătac: Intervin pompierii din Blaj

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU de vegetație uscată la Spătac: Intervin pompierii din Blaj Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit luni seara, în localitatea Spătac. Intervin pompierii din Blaj pentru stingerea flăcărilor. Garda de intervenție Blaj intervine cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru localizarea și stingerea unui incendiu în localitatea Spătac. Din primele informații, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea