DSVSA Alba: Amenzi de 4.000 de lei după verificări la producătorii și procesatorii de lapte din Alba

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Ca urmare a dispozițiilor transmise de către Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, referitoare la organizarea și efectuarea controalelor oficiale privind producerea colectarea și procesarea laptelui crud și a produaselor lactate, inspectorii din cadrul D.S.V.S.A. Alba au efectuat, în perioada 22.03-06.04.2016, controale în următoarele categorii de unităţi:  21 ferme producătoare de lapte care furnizează materia primă pentru unitățile de procesare; 12 exploatații nonprofesionale care predau lapte la centrele de colectare; 8 centre de colectare a laptelui care livrează lapte unităților de procesare; 6 unități de procesare lapte și produse lactate; 1 centru prelucrare lapte independent; 1 depozit pentru produse lactate.

Pentru deficienţele constate în timpul controalelor au fost aplicate, 5 sancţiuni contravenţionale conf. H.G. nr. 984/2005, cu modificările și completările ulterioare în valoare de 4.000 lei şi 7 avertismente, conf. O.G. nr. 2/2001.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Abaterile de la normele sanitar veterinare şi pentru siguranţa alimentelor pentru care au fost aplicate aceste sancţiuni sunt: nerespectarea criteriilor de igiena pentru laptele crud,nerespectarea; criteriilor  de sanatate animala pentru livrarea laptelui crud la procesare;deficiente de etichetare si ambalare produse lactate; deficiente referitoare la implementarea programelor  de siguranta alimentelor bazate pe principiile HACCP  in unitatile de procesare .

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Biroul de presă al DSVSA Alba

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419