Rămâi conectat

Curier Județean

DSVSA Alba: Amenzi de 4.000 de lei după verificări la producătorii și procesatorii de lapte din Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ca urmare a dispozițiilor transmise de către Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, referitoare la organizarea și efectuarea controalelor oficiale privind producerea colectarea și procesarea laptelui crud și a produaselor lactate, inspectorii din cadrul D.S.V.S.A. Alba au efectuat, în perioada 22.03-06.04.2016, controale în următoarele categorii de unităţi:  21 ferme producătoare de lapte care furnizează materia primă pentru unitățile de procesare; 12 exploatații nonprofesionale care predau lapte la centrele de colectare; 8 centre de colectare a laptelui care livrează lapte unităților de procesare; 6 unități de procesare lapte și produse lactate; 1 centru prelucrare lapte independent; 1 depozit pentru produse lactate.

Pentru deficienţele constate în timpul controalelor au fost aplicate, 5 sancţiuni contravenţionale conf. H.G. nr. 984/2005, cu modificările și completările ulterioare în valoare de 4.000 lei şi 7 avertismente, conf. O.G. nr. 2/2001.

Abaterile de la normele sanitar veterinare şi pentru siguranţa alimentelor pentru care au fost aplicate aceste sancţiuni sunt: nerespectarea criteriilor de igiena pentru laptele crud,nerespectarea; criteriilor  de sanatate animala pentru livrarea laptelui crud la procesare;deficiente de etichetare si ambalare produse lactate; deficiente referitoare la implementarea programelor  de siguranta alimentelor bazate pe principiile HACCP  in unitatile de procesare .

Biroul de presă al DSVSA Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică? Inspectoratul de Jandarmi Județean ,,Avram Iancu ” Alba asigură măsurile de ordine publică la evenimentele organizate în zona de competență din acest sfârșit de săptămână: • Meciul de fotbal din cadrul Ligii a III-a, dintre echipele CS Universitar Alba Iulia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea