DSVSA: actiuni de supraveghere, prevenire, control și eradicare a bolilor la animale, protecția, identificarea și înregistrarea acestora în mai multe localități din județul Alba

dsvsaDirectia Sanitară Veterinară și pentu Siguranța Alimentelor Alba a atribuit prin procedura de achiziție publică către medicii veterinari de liberă practică actiuni de supraveghere,prevenire,control și eradicare a bolilor la animale, a celor transmisibile de animale la om, protecția animalelor și protecție a mediului, de identificare și înregistrare a bovinelor,suinelor,ovinelor, caprinelor și ecvideelor pentru perioada 2016-2019 în localitățile Livezile, Șona, Sâncel, Tiur, Poșaga, Petrești, Fărău și Lunca Mureșului.

Proprietarii de animale din aceste localități vor  beneficia de acțiuni subvenționate de la bugetul de stat privind supravegherea sanitară veterinară prin recoltări de de probe de sânge la bovine,suine,păsări,cabaline, acțiuni imunoprofilactce prin vaccinări contra rabiei la câini, vaccinări contra antraxului la bovine,cabaline, ovine/caprine și recoltări de probe de organe în scop de diagnostic precum și de identificare și înregistrare a animalelor și a mișcării acestora.

În conformitate cu prevederile programului național de supregeghre prevenire control și eradicare a bolilor la animale aceste acțiuni sunt obligatorii pentru deținătorii de animale.

De asemenea D.S.V.S.A. Alba a organizat concursul în vederea încadrării conform prevederilor Ord.A.N.S.V.S.A. 64/2007 a unui număr de șapte medici veterinari, personal contractual. Activitatea acestor medici veteterinari se va desfășura în abatoarele pentru sacrificarea ungulatelor domestice (bovine,ovine) și a păsărilor. Medicii veterinari încadrați în abatoare asigură asistența și controlul oficial sanitar veterinar în toate etapele de producție.

Prin organizarea procedurii de achizitie publică pentru cele 8 localități și organizarea concursului din perioada 14-17.11.2016, D.S.V.S.A. Alba asigură asistența și controlul sanitar veterinar în tot județul Alba.

Mădălina OPRIȘ

Tel. 0729.399.898
e-mail: stiri@ziarulunirea.ro
e-mail: maddy_opris@yahoo.com

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...