Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

DSP Alba: Peste 70 de cabinete de medici de familie vor fi renovate sau dotate și 10 centre comunitare integrate vor fi construite în județ

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

DSP Alba: Peste 70 de cabinete de medici de familie vor fi renovate sau dotate și 10 centre comunitare integrate vor fi construite în județ

Județul Alba va avea 10 centre comunitare integrate și peste 70 de cabinete de medici de familie vor fi renovate sau dotate cu aparatură, prin PNRR.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Centrele Comunitare Integrate aduc laolaltă servicii de bază oferite de echipa comunitară – asistentul social, asistentul medical comunitar și consilierul școlar- și servicii specializate, oferite de profesioniști din diferite domenii, în funcție de nevoile comunităților: medic, logoped, psiholog, kinetoterapeut.

Centrele comunitare care se vor construi prin PNRR din Alba sunt: Aiud, Sohodol, Șona, Teiuș, Câmpeni, Jidvei, Roșia de Secaș, Râmeț, Horea si Sâncel.

De asemenea 71 de cabinete de medici de familie din județ se vor renova sau dota cu aparatură tot prin fonduri PNRR. DSP Alba a sprijinit direct aceste demersuri.

În cazul centrelor comunitare integrate, începând cu luna decembrie 2022 DSP Alba a semnat protocoale cu administrațiile locale interesate de înființarea unor astfel de centre, protocoalele reprezentând o etapă obligatorie în demersul comunităților locale de accesare a fondurilor puse la dispoziție de către Ministerul Sănătății prin PNRR, circa 140.000 de euro pentru fiecare Centru Comunitar Integrat, bani pentru dotări și construcție.

DSP Alba a garantat astfel susținerea pe care o acordă primăriilor în ceea ce privește consultanța și demersurile concrete în vederea înființării și apoi a finanțării posturilor de asistenți comunitari ce vor activa în cadrul centrelor comunitare integrate.

În ceea ce privește cabinetele medicilor de familie, DSP Alba a avut întâlniri și discuții repetate cu medicii de familie din județ, promovând oportunitatea finanțării prin PNRR.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

MESAJE de PAŞTE 2024 haioase. Cele mai amuzante și „funny” urări de trimis prietenilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

MESAJE DE PASTE HAIOASE • MESAJE de PASTE 2024 amuzante. SMS-uri haioase de Sfintele Paşti • URARI și FELICITARI de PASTE hazlii Ai un prieten cu simţul umorului dezvoltat? Dacă da,  atunci nu ezita să-i trimiţi un mesaj funny în perioada sărbătorilor pascale.  Cu siguranţă îi vei aduce zâmbetul pe buze. Iată câteva exemple de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea