DSP Alba crește capacitatea de testare COVID-19: Licitația pentru 2 aparate RT-PCR, extractor automat și spectrofotometru, lansată în SEAP

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

DSP Alba a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru Echipamente de laborator RT PCR, Extractor si Spectrofotometru. Valoarea totală estimată a investiției este de 970.000 lei, fără TVA.

DSP Alba dorește achiziționarea următoarelor echipamente de laborator, necesare extinderii și diversificării activității laboratorului:

ELIT
  • 2 aparate RT-PCR și un extractor automat cu 96 locuri necesare creșterii eficienței activității de testare COVID-19;
  • un spectrofotometru cu absorbție atomică necesar în vederea realizării monitorizării de audit la toate sursele publice de apă potabilă unde conform Legii 458/2002, se impun și determinări de metale.

Laboratorul de Diagnostic și Investigare în Sănătate Publică are în momentul de față o linie de testare COVID 19 care cuprinde un RT-PCR Roche Light Cycler 480II și un extractor automat de 32 locuri, insuficiente în raport cu numărul mare de testări care se solicită. Nu deține în dotare spectofotometru cu absorbție atomică cu flacăra și cuptor.

Astfel, cu noile achiziții, DSP Alba va avea 4 aparate de testare COVID-19, cu o capacitate maximă între 1000-1200 de teste individuale și între 800 și 1000 de teste de tip pooling.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419