Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

DSP Alba a efectuat 165 de controale în luna mai. În această lună vor fi controale iniţiate şi de Ministerul Sănătăţii

Dragoş Suciu

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

controale-dsp_2__1_Direcţia de Sănătate Publică Alba a continuat activitatea de control în sănătate publică, iar în luna mai au fost efectuate 165 controale la unităţile de producţie alimentară, pensiuni, unităţi sanitare şi de învăţământ precum şi la alte unităţi. În urma acestora au fost aplicate amenzi şi avertismente după cum prevede legea.

La unităţile de producţie,  desfacere alimente, alimentaţie publică în special restaurante, baruri au fost făcute 48 controale sancţionate cu 15  avertismente conform OG 2 / 2001, două amenzi în valoare de 6.000 lei şi două suspendări de activitate. Au fost făcute controale la două pensiuni din judeţ şi un control la o staţie de aprovizionare cu apă.

În ceea ce priveşte mediul de viaţă a populaţiei au fost efectuate 26  controale  dintre care 8 au survenit în urma unor reclamaţii pe zone de locuit şi la o unitate comercială,  sancţionate cu 3 avertismente  conform OG 2 / 2001şi o amendă în valoare de 500 lei

Tot în luna mai au fost efectuate 7 controale în mediul de muncă sancţionate cu 4 avertismente  conform OG 2 / 2001. La unităţile sanitare au fost făcute 25 controale  sancţionate cu 5 avertismente.

La deşeurile cu potenţial contaminant din cele 20 controale au fost acordate 2 avertismente.

21 de controale au fost făcute şi la unităţi de învăţământ care au fost sancţionate cu 4  avertismente.

Cel mai bine au stat din acest punct de vedere unităţile cosmetice (frizerie, manichiura, pedichiura, cosmetica) unde au fost făcute 4 controale şi nu s-a aplicat nicio sancţiune.

Fumatul în spaţii publice a fost sancţionat cu un avertisment conform OG 2 / 2001 şi 3 amenzi in valoare de 1.500 lei

Controale au fost efectuate la utilizatorii de substanţe biocide – dezinfectante sancţionate cu 1 avertisment.

S-a efectuat o amplă acțiune de pentru oprirea de la comercializare a produsului Alcofarm produs care conţine alcool metilic.

În luna iunie se vor desfăşura pe lângă controalele obişnuite alte 3 acţiuni tematice de control iniţiate de Ministerul Sănătăţii:

Verificarea conformităţii apelor potabile îmbuteliate şi apelor minerale naturale îmbuteliate – acţiune de control la producători, distribuitori şi retaileri şi recoltare de probe care vor fi analizate în Laboratorul D.S.P. Alba.

Acţiune de control în creşe şi unităţi de învăţământ preşcolar, şcolar şi liceal, precum şi în cabinetele medicale şcolare.

Vor fi verificate în special unităţile fără autorizaţie sanitară de   funcţionare, unităţile la care s-au constatat în cadrul controalelor anterioare deficienţe şi unităţile care sunt autorizate cu plan de conformare.

Verificarea conformităţii unor produse cosmetice la legislaţia naţională în vigoare din domeniu, respectiv depilatoare şi produse pentru întinderea sau ondularea părului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Când începe vacanța de vară 2024: Data la care elevii vor intra în vacanța mare, în funcție de clasă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Când începe vacanța de vară 2024: Data la care elevii vor intra în vacanța mare, în funcție de clasă Vacanţa de Paşte s-a încheiat de câteva săptămâni, iar elevii au revenit în bănci, dar cei mai mulţi dintre ei se gândesc deja la vacanţa mare care nu mai începe la cunoscuta dată de 15 iunie. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea