Rămâi conectat

Politică Administrație

DSP Alba a aplicat în primul trimestru din 2014 amenzi de aproape 16.000 lei. Peste 500 de unităţi controlate

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

dsp albaÎn trimestrul I al anului 2014, Direcţia de Sănătate Publică Alba a efectuat controale la 520 de unităţi şi a aplicat 135 avertismente şi 14 amenzi în valoare de 15.900 de lei. Controalele au fost în unităţi  alimentare, de turism, unităţi sanitare, cabinete medicale de familie, şi alte unităţi de comercializare a diferitelor produse.

Activitatea de control în sănătate publică s-a  materializat dupa cum urmează: apă – 10 controale, alimente – 125 controale cu 49 avertismente pentru igienă generala, control medical periodic si cursuri igiena, o amendă în valoare de 800 lei, pentru transport alimente cu mijloace de transport si recipiente neadecvate. Turism – 8 controale cu 3 avertismente – lipsa cursuri igienă, control medical periodic neconform. Mediul de viaţă a populaţiei – 80 controale (din care  număr total de sesizări – 27 rezolvate şi  acţiuni de îndrumare şi consultanţă – 3), cu 10 avertismente pentru depozitare necorespunzaoare deseuri zootehnice, amplasare ncorespunzatoare WC, platforme gunoi de grajd, anexe gospodaresti, 8 amenzi în valoare totală de  12.500 lei pentru depozitare direct pe sol deşeuri zootehnice, deversare ape reziduale, nerespectare distante de protectie sanitara. Pentru mediul de muncă au fost efectuate 36 controale cu 28 avertismente pentru neplanificare control medical periodic, tutun – 56 controale cu 4 avertismente si 2 amenzi in valoare de 500 lei, pentru fumat in spatii publice. cosmetice –  30 controale dintre care 15 in saloane de infrumusetare, 14 in unitati desfacere produse cosmetice si 1 producator cu 1 suspendare de activitate pentru producatorul care nu avea notificare pentru cremele produse si comercializate. Biocide –  29 controale la utilizatori, distribuitori si retaileri, cu 2 avertismente pentru lipsa aviz de plasare pe piata. Învaţământ – 51 controale cu 5 avertismente, controale blocuri alimentare scoli si gradinite 16 cu 12 avertismente si 1 amenda in valoare de 500 lei pentru lipsa cursuri igiena.

Uniţăţi sanitare cu paturi – 16 controale cu 14 avertismente si 1 amenda in valoare de 600 lei pentru medicamente expirate bloc operator. Unităţi sanitare – Cabinete medici de familie, de specialitate, medicină dentară, cămine de batrâni, îngrijiri la domiciliu – 79, cu 20 avertismente şi o amendă în valoare de 1.000 lei pentru lipsă probe alimentare la o cantina sociala.

Actiuni comune cu alte autoritati – 2  ( Politia Locala, Prefectura, DSVSA)  –   la reclamaţii şi actiune tematică de control privind prevenirea evaziunii fiscale din domeniul panificatiei.

Alerte rapide – 8, dintre care 4 pe suplimente alimentare neavizate de M.S. şi 4 pe focare trichineloza.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Rețeaua de alimentare cu apă din Daia Română va fi reabilitată și extinsă. Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

Rețeaua de alimentare cu apă din Daia Română va fi reabilitată și extinsă. Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba Deoarece rețeaua existentă nu acoperă întreaga rază a comunei Daia Română, administrația se pregătește de reabilitarea și extinderea rețelei de alimentare cu apă sau apă uzată. Se propune realizarea rețelei de alimentare cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea