Rămâi conectat

Ştirea zilei

DSP Alba a anunțat începerea distribuirii vaccinului anti-gripal în Alba. Care sunt categoriile de persoane care au prioritate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Astăzi, DSP Alba a început distribuirea, la nivel județean, a vaccinului anti-gripal tetravalent, la cabinetele medicilor de familie. Până la momentul actual au fost distribuite peste 1000 de doze ale vaccinului către cabinetele medicale și unitățile sanitare, dintr-un stoc de peste 6000 de doze.

Persoanele care fac parte din grupele cu risc de îmbolnăvire:

  • copii cu vârste cuprinse între 3-5 ani, în special cei care sunt la prima vaccinare, și pentru care va fi necesară administrarea a 2 doze, la interval de minim 30 zile;
  • femeile însărcinate;
  • persoanele adulte și copiii, rezidente în instituții de ocrotire socială precum si persoanele care acordă asistență medicală, socială și îngrijiri la domiciliul persoanelor la risc inalt;
  • medicii, cadrele sanitare medii si personalul auxiliar, atât din spitale cât și din unitățile sanitare ambulatorii, inclusiv salariații instituțiilor de ocrotire (copii sau bătrâni) și a unităților de bolnavi cronici, care prin natura activității vin în contact respirator cu pacienții sau asistații.

Următoarele tranșe ale vaccinului anti-gripal sunt programate pentru a se livra la sfârșitul lunii septembrie, aproximativ 70.000 de doze, destinate copiilor cu vârste între 6 luni și 3 ani. În cea de-a doua jumătate a lunii octombrie sunt propuse spre livreare și următoarele tranșe.

Gripa sezonieră rămâne o problemă gravă de sănătate publică, poate avea forme severe și chiar provoca moartea în rândul categoriilor vulnerabile. Cea mai eficientă modalitate de prevenție este vaccinarea.

Organizația Mondială a Sănătății recomandă vaccinarea gripală ca o prioritate în efortul de a minimiza riscul excesiv de comorbiditate și mortalitate provocate de boli care pot fi prevenite prin vaccinare.

Vaccinurile împotriva gripei sunt sigure, eficiente și reprezintă principala măsură de prevenție a gripei şi de reducere a impactului epidemiei. Vaccinarea antigripală este în mod special recomandată pentru cei cu risc ridicat de complicații grave provocate de gripă – femei însărcinate, copii cu vârsta între 6 luni și 5 ani, persoane cu afecțiuni cronice, persoane în vârstă și angajaţi în sistemul medical.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea