Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Drumurile naţionale (peticite) din Ţara Moţilor se află în vizorul parlamentarilor de Alba

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consolidări, reparaţii şi covoare asfaltice pe DN 75 şi DN 74

În judeţul nostru, drumurile naţionale au o lungime totală de 420 km, din care circa 300 km sunt în Colegiul electoral al deputatului Corneliu Olar. Firesc, deci să-l preocupe starea lor, care de la Alba Iulia la Arieşeni, via Zlatna, Câmpeni şi de la Turda la Câmpeni este deplorabilă. Împreună cu ceilalţi parlamentari PDL de Alba – Alexandru Pereş, Nicolae Dobra şi Clement Negruţ, deputatul moţilor s-a întâlnit cu primul-ministru  Emil Boc şi ministrul transporturilor Anca Boagiu şi au demarat un program de reabilitare a DN 75 şi DN 74, care străbat Ţara Moţilor. În baza acestuia au început lucrările de consolidare (Arieşeni – 3 consolidări, Scărişoara – 1, Albac – 2, Vadul Moţilor – 2, Câmpeni – 1 şi Sălciua – 1, Izvorul Ampoiului – 1, Zlatna – 1) cât şi de reparaţii şi aşternut covoare pe Valea Ampoiului şi a Arieşului, de la limita cu judeţul Bihor până la Turda, lucrări în valoare de peste 600.000 de Euro. Lucrările sunt executate de Hidroconstrucţia Sebeş, specializată în baraje, poduri şi lucrări de artă pentru infrastructură, cu sprijinul  Direcţiei Regionale Drumuri şi Poduri Cluj, a directorului general Ioan  Pantelimon.
La întâlnirea avută de parlamentarii PDL cu premierul Emil Boc şi ministrul Anca Boagiu (care în 14 octombrie va fi prezentă în judeţul Alba) s-a hotărât ca de anul viitor să înceapă şi lucrările de reabilitare a drumurilor naţionale Alba Iulia – Câmpeni – Arieşeni şi Câmpeni – Turda, lucrări care nu s-au mai făcut din anul 1995, după cum ne-a declarat deputatul moţilor, Corneliu Olar. Practic, deci vom scăpa cât de curând de drumurile peticite şi pline de căzături şi dărâmături ale acostamentelor ce au împânzit drumurile naţionale din Apusenii Albei. (G.C.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Corneliu Mureșan:  „Cu bună credință, candidez la Consiliul Județean pentru că vreau mai mult pentru Alba și mai bine pentru oameni”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan:  „Cu bună credință, candidez la Consiliul Județean pentru că vreau mai mult pentru Alba și mai bine pentru oameni” „Este nevoie de un schimb de generații în administrația județeană. Generația mea are obligația de a îngriji ce au construit părinții și bunicii noștri și de a dezvolta județul pentru generațiile viitoare. E o […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea