Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Drumurile din două sate ale comunei Miraslău vor fi modernizate: APM Alba a dat undă verde proiectului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Drumurile din două sate ale comunei Miraslău vor fi modernizate: APM Alba a dat undă verde proiectului

Agenția pentru Protecția Mediului Alba a dat undă verde proiectului „Modernizare infrastructură locală la nivelul comunei Miraslău, în satele componente Miraslău și Decea, județul Alba”.

Proiectul propune lucrari de modernizare a drumurilor comunale DC 79 si DC 84 din localităţile Decea și Mirăslău, comuna Mirăslău.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Lucrarile care se vor executa constau în: modernizare structura rutiera (imbrăcăminte rutieră din mixturi asfaltice); consolidare acostamente (cu beton/asfalt/piatra sparta/asfalt); realizare sanţuri pereate cu beton și șanţuri din pământ; accese la proprietăţii; amenajare trotuare; ridicarea căminelor la cotă, dupa caz; amenajarea intersecţiilor cu drumurile laterale; amenajare podeţe de descarcare a santurilor și canale de scurgere pentru apa din zona drumurilor; semnalizare rutieră corespunzătoare.

Lungimea totală a drumurilor comunale modernizate prin intermediul acestei investiţii este de 3.666 metri (DC 79 Miraslau – 2596 ml si DC 84 Decea 1070 m), iar suprafaţa totală estimată ocupată de obiectivul de investiţii este de circa 44.644 mp.

Cele 2 drumuri comunale propuse pentru modernizare sunt drumuri asfaltate pe toata lungimea lor dar se afla intr-o stare nesorespunzatoare.

Lucrările proiectate se vor încadra în traseul existent al drumurilor comunale.
Drumul comunal DC 79, respectiv drumul comunal DC 84 fac parte din domeniul public al celor doua comune și reprezintă drumuri de interes local.

Lucrările proiectate intersectează cursuri de apă permanente sau semipermanente, însă acestea nu fac obiectul proiectului.

Sistemul de colectare si evacuare a apelor de suprafata DC 79 Miraslau – santuri trapezoidale, rigole și podeţe tubulare, DC 84 – Decea – santuri trapezoidale si podete tubulare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Ofertă săracă pentru locuitorii municipiilor și orașelor din județul Alba, la algerile locale din anul 2024. Comparativ cu anul 2020, sunt mai puțini candidați pentru funcția de primar, întrucât sunt mai puține partide, unele dintre […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea