Drumul lui Avram Iancu va fi modernizat: Servicii de proiectare și asistență pentru modernizarea DJ 762, între Vidrișoara și Hunedoara: Licitația de peste 150.000 de lei, lansată în SEAP
Drumul lui Avram Iancu va fi modernizat: Servicii de proiectare și asistență pentru modernizarea DJ 762, între Vidrișoara și Hunedoara: Licitația de peste 150.000 de lei, lansată în SEAP
Consiliul Județean Alba a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru achiziția servicii de proiectare și asistență tehnică pentru obiectivul „Modernizare și consolidare drum județean DJ 762, Vidrișoara – lim. jude. Hunedoara”. Valoarea totală estimată a investiției este de 160.000 lei.
Tronsonul de drum judeţean DJ 762 propus spre modernizare prin tema de proiectare se desfăşoară de la limita cu judeţul Hunedoara, km 40+600 până în localitatea Vidrişoara (intersecţia cu DJ762B), la km 46+925.
Acesta are doua sectoare distincte ca şi alcătuire sistem rutier, astfel:
- pe o lungime de L= 5,075 km, de la km 40+600 la km 45+675, sistem rutier din piatră spartă.
- pe o lungime de L= 1,250 km, de la km 45+675 la km 46+925, sistem rutier din piatră spartă cu îmbrăcăminţi din beton asfaltic.
Tronsonul respectiv este situat pe teritoriul administrativ al municipiului Sebeş, al comunei Avram Iancu.
La km 46+872, exista un pod peste Râul Arieşul Mic în stare avansată de degradare, care se propune a se demola şi a construi pod nou.
In prezent pe acest tronson se poate dezvolta o viteză de deplasare redusă. Elementele geometrice ale drumului judeţean în plan, profil longitudinal şi transversal nu corespund normativelor tehnice în vigoare.
De-a lungul traseului s-au observat o serie de degradări specifice drumurilor pietruite: gropi locale, făgaşe, ravene longitudinale, fapt care limitează viteza de circulaţie. Acestea sunt cauzate de lipsa pantelor transversale pe partea carosabilă, fapt care duce la staţionarea apei timp îndelungat pe platforma drumului, apa înfiltrându-se în corpul drumului ceea ce duce la apariţia degradărilor în stratul de balast. Sistemele de colectare, scurgere şi evacuare a apelor sunt deficitare, podeţele sunt parţial colmatate, iar unele au diametru insuficient pentru evacuarea corespunzătoare a apelor pluviale.
Ca urmare a stării de deteriorare a drumului, în 2021 a fost efectuată o expertiză tehnică din care rezultă starea tehnică a drumului ca fiind mediocră. Astfel s-a propus modernizarea acestuia pentru asigurarea unui transport civilizat şi sigur, corespunzător clasificării sale ca drum judeţean.
Proiectul îşi propune creşterea gradului de confort şi siguranţă a circulaţiei auto şi pietonală în zonă şi implicit duce la îmbunătăţirea calităţii vieţii locuitorilor din judeţul Alba.
Faza I – Proiectare
Serviciile de proiectare includ elaborarea documentaţiilor tehnice corespunzătoare etapelor III şi IV definite prin Art. 1, alin. (2) din Hotărârea 907/2016 şi asigurarea asistenţei tehnice pe parcursul execuţiei lucrărilor.
Faza II – Asistenţă tehnică
Serviciile de asistenţă tehnică se vor desfăşură atât pentru perioada de organizare a procedurii de achiziţie a executantului, cât şi pentru perioada de execuţie a lucrărilor şi participarea proiectantului la fazele incluse în programul de control al lucrărilor de execuţie, avizat de către Inspectoratul de Stat în Construcţii.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
VIDEO | Miting de protest la Fabrica de Arme Cugir: Participă peste 700 de salariați ai societății
VIDEO | Miting de protest la Fabrica de Arme Cugir: Participă peste 700 de salariați ai societății Sindicatul ,,Apărarea” de la Societatea Fabrica de Arme Cugir organizează astăzi, 14 noiembrie 2024, un miting de protest la care participă peste 700 de salariați. Citește și: Conducere nouă la Fabrica de Arme Cugir: Radu Coroamă, numit în […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate4 zile ago
Când începe Postul Crăciunului 2024: Ce zile de post mai sunt până la sfârșitul anului
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
12 noiembrie – triplă sărbătoare a Armatei Române: Ziua Cercetaşilor, Geodezilor militari și SMG
-
Opinii - Comentariio zi ago
13 noiembrie, Sfântul Ioan Gura de Aur, mare şi vestit luminator dascăl al lumii
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
În 11 noiembrie, creștinii ortodocși îl pomenesc pe Sfântul Mina, ocrotitorul celor păgubiţi
-
Opinii - Comentarii3 ore ago
14 noiembrie: Sfântul Filip, cel de-al treilea apostol ales de către Iisus Hristos pentru misiunile sale pe pământ
-
Actualitate3 zile ago
Care este ora ideală pentru a bea cafeaua?