Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Drumul lui Avram Iancu va fi modernizat: Servicii de proiectare și asistență pentru modernizarea DJ 762, între Vidrișoara și Hunedoara: Licitația de peste 150.000 de lei, lansată în SEAP

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Drumul lui Avram Iancu va fi modernizat: Servicii de proiectare și asistență pentru modernizarea DJ 762, între Vidrișoara și Hunedoara: Licitația de peste 150.000 de lei, lansată în SEAP

Consiliul Județean Alba a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru achiziția servicii de proiectare și asistență tehnică pentru obiectivul „Modernizare și consolidare drum județean DJ 762, Vidrișoara – lim. jude. Hunedoara”. Valoarea totală estimată a investiției este de 160.000 lei.

Tronsonul de drum judeţean DJ 762 propus spre modernizare prin tema de proiectare se desfăşoară de la limita cu judeţul Hunedoara, km 40+600 până în localitatea Vidrişoara (intersecţia cu DJ762B), la km 46+925.

Acesta are doua sectoare distincte ca şi alcătuire sistem rutier, astfel:

  • pe o lungime de L= 5,075 km, de la km 40+600 la km 45+675, sistem rutier din piatră spartă.
  • pe o lungime de L= 1,250 km, de la km 45+675 la km 46+925, sistem rutier din piatră spartă cu îmbrăcăminţi din beton asfaltic.

Tronsonul respectiv este situat pe teritoriul administrativ al municipiului Sebeş, al comunei Avram Iancu.

La km 46+872, exista un pod peste Râul Arieşul Mic în stare avansată de degradare, care se propune a se demola şi a construi pod nou.

In prezent pe acest tronson se poate dezvolta o viteză de deplasare redusă. Elementele geometrice ale drumului judeţean în plan, profil longitudinal şi transversal nu corespund normativelor tehnice în vigoare.

De-a lungul traseului s-au observat o serie de degradări specifice drumurilor pietruite: gropi locale, făgaşe, ravene longitudinale, fapt care limitează viteza de circulaţie. Acestea sunt cauzate de lipsa pantelor transversale pe partea carosabilă, fapt care duce la staţionarea apei timp îndelungat pe platforma drumului, apa înfiltrându-se în corpul drumului ceea ce duce la apariţia degradărilor în stratul de balast. Sistemele de colectare, scurgere şi evacuare a apelor sunt deficitare, podeţele sunt parţial colmatate, iar unele au diametru insuficient pentru evacuarea corespunzătoare a apelor pluviale.

Ca urmare a stării de deteriorare a drumului, în 2021 a fost efectuată o expertiză tehnică din care rezultă starea tehnică a drumului ca fiind mediocră. Astfel s-a propus modernizarea acestuia pentru asigurarea unui transport civilizat şi sigur, corespunzător clasificării sale ca drum judeţean.

Proiectul îşi propune creşterea gradului de confort şi siguranţă a circulaţiei auto şi pietonală în zonă şi implicit duce la îmbunătăţirea calităţii vieţii locuitorilor din judeţul Alba.

Faza I – Proiectare

Serviciile de proiectare includ elaborarea documentaţiilor tehnice corespunzătoare etapelor III şi IV definite prin Art. 1, alin. (2) din Hotărârea 907/2016 şi asigurarea asistenţei tehnice pe parcursul execuţiei lucrărilor.

Faza II – Asistenţă tehnică

Serviciile de asistenţă tehnică se vor desfăşură atât pentru perioada de organizare a procedurii de achiziţie a executantului, cât şi pentru perioada de execuţie a lucrărilor şi participarea proiectantului la fazele incluse în programul de control al lucrărilor de execuţie, avizat de către Inspectoratul de Stat în Construcţii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea