Rămâi conectat

Actualitate

Drumul comunal DC 218, dintre Cugir și Săliștea, trece în administrarea Consiliului Județean Alba

Bogdan Presecan

Publicat

în

Joi, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Alba se va supune votului aleșilor un proiect de hotărâre privind aprobarea incadrarii drumului comunal DC 218  – Vinerea (DJ 704) – Salistea (DJ 705E) în categoria de drum judetean cu indicativul DJ 107K.

Drumul comunal DC 218 : Vinerea (DJ 704) – Salistea (DJ 705E), are o lungime de 5 km si are ca punct de plecare drumul judeţean DJ 704 si face legătură intre oraşul Cugir (teritoriul administrativ Vinerea) si reşedinţa de comuna Salistea.

In condiţiile in care drumul comunal DC 218 se claseaza in categoria funcţionala de „drum judeţean”, acesta trece in administrarea Consiliului Judeţean Alba si se pot aloca surse de finanţare pentru lucrări de modernizare si pentru intretinerea lui.

Potrivit raportului tehnic al CJ Alba, starea tehnica a drumului comunal este foarte degradata datorita faptului ca cele doua primarii nu dispun de fondurile necesare pentru repararea si intretinerea acestui drum. Datorita stării tehnice necorespunzatoare a drumului, circulaţia se desfasoara cu deosebita dificultate. Acest drum este circulat de populaţia din cele doua comune si satele apartinatoare, precum si de agenţii economici din zona. Modernizarea acestui drum, ar avea un impact pozitiv in dezvoltarea economica a zonei si creşterea nivelului de trai a populaţiei locale.

Drept urmare, se impune necesitatea incadrarii drumului comunal DC 218 in categoria funcţionala de „drum judetean”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea