Droguri confiscate prin decizie a Tribunalului Alba de la un inculpat decedat și un cetățean străin

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

La solicitarea DIICOT Alba Iulia, Tribunalul Alba a decis în 31 iulie 2017 confiscarea specială a unor cantități de droguri ridicate de la doi bărbați în urma unor percheziții realizate în aprilie 2016.

Unul dintre aceștia era inculpat într-un dosar de traficanți de etnobotanice trimis în judecată de Parchet, care a decedat între timp, iar celălalt este un cetățean străin care, în prezent, are calitatea de suspect. Inculpatul decedat se numea Călin Oprița, cunoscut în mediul interlop din Alba Iulia și avea 30 de ani. Trupul neînsuflețit al acestuia a fost găsit în octombrie 2016 pe o stradă din Alba Iulia.

ELIT

Cercetările realziate ulterior nu au arătat că ar fi vorba despre o moarte suspectă. Tânărul se afla la momentul respectiv sub control judiciar și era învinuit că făcea parte dintr-un grup destructurat de DIICOT anul trecut prin efectuarea a 19 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Alba, Hunedoara şi Cluj. Potrivit deciziei Tribunalului Alba, de la inculpatul Călin Oprița, reprezentat în instanță de către mama acestuia, sunt confiscate 8 comprimate care conţin ca substanţă activă Diazepam ambalată în 3 blistere, 97 de grame de fragmente vegetale în care s-a pus în evidență o substanță chimică folosită la fabricarea etnobotanicelor, interzisă în România și o plită electrică pe care s-a identificat, de asemenea, substanța respectivă.

De la cetățeanul străin Sautereau Boris Georges s-a dipus confiscarea a 103,3 grame de fragmente vegetale, care conțin aceeași substanță. Bunurile se află în Camera de corpuri delicte a IPJ Alba și urmează a fi distruse după ce decizia instanței de judecată va rămâne definitivă.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419