Rămâi conectat

Politică Administrație

DREPT LA REPLICĂ| Silviu Vințeler, primarul orașului Ocna Mureș: „Minciuna și dezinformarea, politica de partid pentru PSD”

Ziarul Unirea

Publicat

în

În vederea unei corecte informări a cititorilor dumneavoastră, referitor la articolul apărut în data de 24.02.2021 în mediul on-line pe care îl gestionați („Comunicat PSD| Proiectul bazei de tratament de la Ocna Mureș intră în impas financiar.

Citește și: Comunicat de presă PSD Alba| Proiectul bazei de tratament de la Ocna Mureș intră în impas financiar. Primarul PNL trebuie să își asume greșelile și să solicite sprijin

Primarul PNL trebuie să își asume greșelile și să solicite sprijin” având ca autori Consilierii locali ai PSD Ion Daniel Jinaru (președinte PSD Ocna Mureș) și Gheorghe Popa), ținând cont de prevederile legale, Primăria orașului Ocna Mureș solicită publicarea următorului Drept la replică:

Ca de obicei PSD practică intens și constant minciuna și dezinformarea. Știm, PSD a uitat să construiască cele câteva sute de unități de învățământ promise acum 5 ani, pentru că PSD ne vrea proști, ușor de manipulat. Ghinion, s-a ajuns la nivelul în care faptele vorbesc.

– Proiectul bazei de tratament de la Ocna Mureș nu intră în impas financiar și nu este în impas financiar. Creșterile menționate de numiții consilieri locali PSD se datorează în primul rând PSD, care prin vestitul OUG 114/2018 a blocat sute, mii de proiecte în construcții. Proiectul Bazei de tratament a continuat chiar și în aceste condiții. Ca o paranteză, probabil tot această ordonanță a blocat și construirea celor 8 spitale regionale promise de PSD acum 5 ani.

– Proiectul, așa cum se știe, este realizat în parteneriat egal cu Consiliul Județan Alba. Toate plățile sunt la zi, nu sunt întârzieri din partea beneficiarului în ceea ce privește partea financiară. Din valoarea totală a investiției plățile de până acum sunt: Consiliul Județean Alba 50%, iar Consiliul Local Ocna Mureș 30%, restul de 20% pentru Consiliul Local Ocna Mureș reprezentând lucrările rămase de executat din cadrul proiectului. Pentru corecta informare stadiul lucrărilor executate este de 80% și nu 60% cum fals susțin numiții consilieri PSD.

– data finalizării lucrărilor va fi respectată. Știm, PSD nu este obișnuit să-și termine lucrările la timp. Asta evident, dacă le și începe. Autostrada Sebeș -Turda e un „bun” exemplu de „plăți efectuate la timp de guvernarea PSD”.

– Ritmul lucrărilor nu este impus de plăți, așa cum fals afirmă numiții consilieri PSD, ci de planificarea de către constructor a lucrărilor care au rămas de efectuat (finisaje și instalații). Dacă PSD ar fi construit ceva cât au fost la guvernare ar fi aflat că ordinea și termenul lucrărilor în construcții se planifică, acestea nu se fac de-a valma. Întâi construiești clădiri și apoi montezi instalații și faci finisaje, nu invers.

– cei doi numiți consilieri PSD nu au avut niciun fel de activitate constructivă până acum. Domnul Popa a fost permanent împotriva proiectului Bazei de tratament, așa cum a fost permanent împotriva oricărui proiect în folosul comunității ocnamureșene. Activitatea dumnealui, la 72 de ani, la Salina Ocna Mureș, o demonstrează din plin. Cât despre președintele PSD Ocna Mureș, contribuția concretă, prin proiecte îndeplinite, pentru orașul Ocna Mureș, este ZERO. Deh, norocul nu l-a ajutat nici în alte activități de divertisment și recreere.

– toate investițiile începute în orașul Ocna Mureș continuă, niciuna nu va fi oprită, pentru că sunt fonduri pentru a achita lucrările.

-toate investițiile noi (da, domnilor numiți consilieri PSD, sunt bani și pentru noi investiții, unele chiar și pe fonduri nerambursabile) cuprinse în lista de investiții pe anul 2021 vor începe, așa cum au fost deja planificate. Lipsa banilor pentru investiții în Ocna Mureș este doar în gândirea, cel puțin săracă, a numiților consilieri.

– trebuie să recunoaștem totuși și un adevăr în comunicatul celor doi consilieri PSD: „Apa din lacurile aflate pe masivul de sare trebuia revalorificată în urmă cu mulți ani, pentru dezvoltarea directă și indirectă a zonei.”.

Faptul că până acum nu s-a făcut nimic este meritul de necontestat al guvernărilor PSD care nici măcar nu s-au ostenit să vadă unde este Ocna Mureș pe hartă. De exemplu, mulți dintre politicienii PSD trăiesc cu impresia că orașul nostru este în județul Mureș.

– singura dată când PSD a „ajutat” orașul a fost când, la insistențele unui politician PSD, aflat atunci la guvernare, de a suplimenta clasele de la Liceul Tehnologic, rezultatul a fost desființarea unei clase la liceul respectiv. Curat murdar, coane Fănică!

Fraza de la sfârșitul comunicatului celor doi consilieri e reprezentativă pentru PSD: „Consilierii PSD vor urmări cu interes derularea corectă a investițiilor viitoare, pe care le vor susține necondiționat, cu gândul la bunăstarea cetățenilor.” Într-adevăr, vor susține doar cu gândul, niciodată cu fapta, bunăstarea cetățenilor.

Primar al orașului Ocna Mureș,
Silviu Vințeler


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Dana Nanu, candidatul USR pentru Primăria Alba Iulia: ”O alternativă reală care să devină o voce puternică pentru un oraș cu adevărat dezvoltat”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dana Nanu, candidatul USR pentru Primăria Alba Iulia: ”O alternativă reală care să devină o voce puternică pentru un oraș cu adevărat dezvoltat” În cadrul Adunării Generale a Filialei Locale USR Alba Iulia, organizat în data de 18 martie 2024, a avut loc un moment semnificativ pentru comunitatea noastră. Prin vot democratic, întreaga filială a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea