Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă PSD Alba| Proiectul bazei de tratament de la Ocna Mureș intră în impas financiar. Primarul PNL trebuie să își asume greșelile și să solicite sprijin

Ziarul Unirea

Publicat

în

Investiția bazei de tratament de la Ocna Mureș, menită să pună în valoare importante resurse naturale și să reînvie tradiția băilor sărate, este pe cale să intre în impas financiar, după ce a început cu greșeli de proiectare și execuție care au trebuit îndreptate. Acestea s-au produs ca urmare a unor neglijențe sau a lipsei de experiență, în gestionarea unui proiect de o asemenea anvergură, din partea conducerii primăriei. PSD Alba solicită mai multă responsabilitate în gestionarea banilor publici!

Până în prezent, baza de tratament este finalizată în proporție de circa 60%, iar bugetul inițial, de aproape 6 milioane de euro, a fost deja depășit cu circa 15%. Consiliul Județean Alba a alocat întreaga sumă de finanțare promisă, respectiv 50% din valoarea totală, iar primăria trebuie să ducă acum investiția la bun sfârșit. Având în vedere necesarul financiar pentru terminarea proiectului și bugetul orașului, acest lucru este foarte greu de realizat, fără depășirea termenului de finalizare, respectiv luna mai 2021. Singura soluție pentru a nu pune în pericol finalizarea unei investiții strategice, de importanță locală, județeană și chiar națională, este asumarea unor greșeli inițiale care au condus la cheltuieli suplimentare și solicitarea de sprijin financiar suplimentar de la Consiliul Județean Alba și/sau de la Guvernul României.

Continuarea proiectului doar din surse proprii înseamnă sacrificarea tuturor celorlalte investiții pentru oraș, ce au ca scop final creșterea calității vieții oamenilor.

Parlamentarii PSD Alba vor depune un amendament la legea bugetului de stat pentru acordarea de finanțare în vederea finalizării acestei investiții, însă este nevoie de un efort comun, iar primarul PNL din Ocna Mureș trebuie să lase orgoliul și să solicite și el sprijin. Totodată, consilierii județeni ai PSD vor solicita suplimentarea fondurilor de la Consiliul Județean Alba, demers care trebuie susținut și de către celelalte formațiuni politice, dar și de liderii PNL.

Pentru a nu fi periclitată finalizarea unei investiții care va repune un întreg oraș pe harta turistică a României, prin revenirea acestuia în rândul stațiunilor balneare, Guvernul României ar trebui să înțeleagă situația și să sprijine financiar terminarea lucrărilor. La fel cum Guvernul PSD a înțeles și susținut marile proiecte de investiții din județul Alba, precum modernizarea Sălii Unirii, edificarea secției de Psihiatrie din Alba Iulia, renovarea/construirea de creșe, grădinițe, școli, modernizarea de drumuri și poduri etc. Ar fi prima mare investiție susținută de guvernarea de dreapta, care se află în fruntea țării de mai bine de 1 an și 2 luni.

Antreprenorul general a impus un ritm bun raportat la situația actuală, își dorește să finalizeze anul acesta lucrările (intrarea într-o nouă iarnă presupune costuri suplimentare), iar dacă vor fi bani există disponibilitate privind mărirea substanțială a personalului în șantier.

Să nu uităm că Băile Ocna Mureș au fost zeci de ani o atracție turistică extrem de importantă, cotată pe locul doi după Slănic-Moldova, dar și un loc de tratament pentru cei care sufereau de afecțiuni reumatice, ginecologice, neurologice sau de afecțiuni cauzate de traumatisme. Apa din lacurile aflate pe masivul de sare trebuia revalorificată în urmă cu mulți ani, pentru dezvoltarea directă și indirectă a zonei.

Conducerea Primăriei Ocna Mureș trebuie să trateze cu maturitate această situație, să își asume și recunoască greșelile, și faptul că a fost depășită de amploarea acestui proiect. Depășirea termenelor de finalizare și sacrificarea investițiilor edilitare viitoare nu sunt o soluție. Consilierii PSD vor urmări cu interes derularea corectă a investițiilor viitoare, pe care le vor susține necondiționat, cu gândul la bunăstarea cetățenilor.

Consilierii locali ai PSD,
Ion Daniel Jinaru (președinte PSD Ocna Mureș);
Gheorghe Popa


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava, europarlamentar PPE: Copiii trebuie protejați de expunerea la mediul online

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava, europarlamentar PPE: Copiii trebuie protejați de expunerea la mediul online Internetul este, fără îndoială, un plus pentru noi toți. N-am fost nicicând mai aproape, chiar și de la distanță, cum suntem acum, în epoca digitală. O simplă postare și un singur click ne țin în contact, ne oferă acces la informație și schimb […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea