Rămâi conectat

Curier Județean

Drept la replică: “ Dați dovadă de decență și opriți campania electorală !”

Publicat

în

Am citit zilele trecute în ziarul Unirea două așa zise apeluri, cu iz de campanie electorală, publicate de doi politicieni din județ – domnii Gabriel Pleșa și Daniel Zdrânc – care în plină pandemie nu contenesc să dea indicații și sfaturi ba mai mult au o mulțime de întrebări în legătură cu gestionarea crizei generată de epidemia cu COVID -19.

Nu vreau șă scriu prea mult în legătură cu acest subiect dar insist în a vă îndemna – pe toți cei de bună-credință – oameni care faceți politică, din funcții alese sau numite, să lăsați la o parte lupta electorală în aceste zile … nu e cazul ! Luați o pauză și faceți-vă datoria, faceți ce știți să faceți sau dacă nu…stați acasă !

În vremuri normale accept orice polemică sau dispută…dar acum nu e timp pentru așa ceva, poate ar fi mai bine ca fiecare dintre noi să se uite în oglindă și să se întrebe : Eu ce am făcut pentru oamenii pe care îi reprezint ?

Electrica Furnizare Discount

Domnului Gabriel Pleșa i se pare că starea de urgență, s-a transformat în spectacol de amatorism și risipă ? În această perioadă – pentru că aveți timp – vă sfătuiesc să vă analizați mai bine realizările mandatului dumneavoastră de viceprimar la Alba Iulia, ce tebuia să faceți și cât ați făcut, de cât amatorism ați dat dovadă ? E vreun proiect major, măcar vreo parcare pe care să-l fi condus de la început la sfârșit ?

Dumneavoastră propuneți un spectacol de ipocrizie când amestecați tot felul de concepte legate de transparență și piața liberă uitând două lucruri : suntem în strare de urgență iar plafonarea unor prețuri acum ar face imposibilă achiziționarea oricărui material sau echipament medical !

Pe teme economice și de administrație vă provoc la o discuție oricând…după ce trecem criza asta, să vedem cine sunt amatori și cine profesioniști ! În cazul dumneavoastră nu îmi rămâne decât să mă întreb de unde atâta liberalism și onestitate când mai ieri ați părăsit partidul liberal pentru că nu v-a desemnat să candidați ca primar la Alba Iulia?

Celălalt artcicol al domnului Daniel Zdânc are un ton grav ! E plin de întrebări… numai că tănărului vicepreședinte PSD îi lipsesc, ca întotdeauna, răspunsurile !

Nu mă îndoiesc domnule « politician » că vă interesează puțin aceste informații…le cereți cu gândul la campania electorală, nu la oameni, pentru că ele nu pot fi făcute publice! Cetățenii din județul Alba, în marea lor majoritate, au înțeles asta și au dat dovadă că au încredere și respectă măsurile luate de autorități. Drept dovadă că la Alba situația nu a devenit dramatică ca în alte locuri din țară și asta spune ceva despre conduita oamenilor și efortul autorităților județene.

Poate vă nemulțumește acest lucru…însă afirm public că încercarea dumneavoastră de a tulbura apele și de a agita și mai mult oamenii în această perioadă este jenantă și ticăloasă pentru că bănuiesc că știți că informațiile pe care le solicitați nu se pot comunica tocmai pentru a-i proteja pe oameni – și dacă nu știți întrebați de ce, la Ministerul de Interne !

Oamenii infectați cu COVID-19 trebuie protejați, la fel ca aceia aflați în izolare sau în carantină, și trebuie evitat riscul de a fi stigmatizați sau excluși din societate pentru totdeauna ! V-ați gândit că acesta poate fi un motiv alături de protecția datelor personale ? Nu v-ați gândit decât la campanie electorală ! Vă anunț că alegerile locale se vor amâna , așa că vă propun ca în acest timp să încercați să dați o mână de ajutor, cum puteți ! După ce trecem și de această criză avem timp să vedem cine și-a făcut și cine nu și-a făcut treaba !

În încheiere fac un apel către toți oamenii implicați în politică din județul Alba, indiferent că se află în funcții publice sau că vizează să le ocupe, ca în această perioadă să spunem STOP campaniei electorale. Toți afirmăm că vrem binele oamenilor din Alba și că lucrăm în acest sens ! E timpul să le arătăm oamenilor asta !

Lăsați ipocrizia de pe margine și demersurile jurnalistice electorale și implicați-vă în luptă ! Faceți-vă utili, fiți voluntari, strângeți fonduri, donați, ajutați lumea și autoritățile, orice idee sau gând bun pot fi folositoare ! Dacă nu veți putea să faceți asta, vă recomand cel puțin să ne ajutați stând acasă – respectând indicațiile autorităților de la București – pentru că veți vedea că, în politică oamenii pedepsesc la vot minciuna, aroganța și prostia !

Publicitate

Curier Județean

Pensia anticipată și angajarea ulterioară la privat nu se împacă cu socotelile statului. Explicațiile noului ministru al Muncii

Publicat

în

Pensia anticipată și angajarea ulterioară la privat nu se împacă cu socotelile statului. Explicațiile noului ministru al Muncii: „Așa e legea”

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a încercat să explice vineri, 3 decembrie, ce pierderi ar avea statul dacă ar ridica interdicția care prevede că persoanele care se pensionează anticipat nu se mai pot angaja la privat.

”La un moment dat se punea problema, și e și acum problema, că cei care mai au cinci ani până la vârsta de pensionare sunt în categoria celor greu angajabili. S-a pus la dispoziția acestor oameni, că Legea pensiilor vorbește de două condiții îndeplinite cumulativ – lucru care nu e doar în România – când ieși la pensie la limita de vârstă: vârsta standard de pensionare și cel puțin stagiul minim de cotizare. Pentru acele persoane care au stagiul complet, dar n-au îndeplinit vârsta standard, s-a introdus în lege această posibilitate de pensionare anticipată, că sunt cei în categoria celor greu angajabili. E o măsură de protecție socială pentru ei: nu au vârsta standard de pensionare, mai au cinci ani până atunci și nu-și găsesc serviciu. Pensionarea anticipată în sine nu e pensia instituită prin lege, e o excepție la limita de vârstă”, a explicat vineri seară, într-o intervenție telefonică la B1 TV, după ce a fost întrebat care este ”filosofia pensionării anticipate.”

Electrica Furnizare Discount

În legătură cu interdicția care îi vizează pe cei care s-au pensionat anticipat, ministrul Muncii a spus: ”Eu văd asupra unor probleme poziționări diferite. Când vorbim de cei care se pensionează mai devreme, (întrebăm) de ce le dăm dreptul să se pensioneze mai devreme… Au fost discuții în spațiul public. Acum că de ce nu-i pensionăm mai devreme… Îi pensionăm mai devreme, dar până la limita vârstă standard de pensionare are interdicția de cumul pensie cu salariu, că e o pensie anticipată, e o excepție de la pensie”.

Întrebat dacă reangajarea lor nu ar fi un câștig pentru stat, ținând cont că ar plăti contribuții, Budăi a răspuns: ”Cuvântul ”anticipat” vă spune ceva? Acum poate n-ar trebui chiar să vă lămuresc pe dvs, eu vă spun cum e legea.

De ce o persoană care a lucrat toată viața la privat să-i interzicem după pensionare să lucreze la stat? Că cumulează două venituri. E corect așa?”.

După ce moderatorul emisiunii a subliniat că pensionarul la limită de vârstă avea interdicție de angajare la stat, nu la privat, și că am acceptat ca la pensii să nu mai poți fi angajat la stat prin argumentul ca de la stat să nu vină două surse, Budăi a răspuns. ”Deci e un pensionar care toată viața a lucrat la privat, de ce după 65 de ani n-ar putea să aibă pensie și să se angajeze la stat?

Pensia e bazată pe contributivitate.”

În cadrul discuției, după ce moderatorul i-a cerut ministrului să anuleze interdicțiile, astfel încât persoanele care se pensionează la limită de vârstă să se poată anagaja la stat și să-și păstreze și pensia, dar și cei care pensionează anticipat să se angajeze la stat și să-și păstreze și pensia, acesta a anunțat că are o ședință și nu mai poate continua explicațiile.

sursa: ziare.com

Citește mai mult

Curier Județean

Bărbat din Daia Română, posesor al unui mandat de executare pentru conducere fără permis, REȚINUT de polițiști. A ajuns după gratii

Publicat

în

Bărbat din Daia Română, posesor al unui mandat de executare pentru conducere fără permis, REȚINUT de polițiști. A ajuns după gratii

Un bărbat de 56 de ani, din Daia Română, a fost depistat și reținut de polițiștii din Alba, posesor al unui mandat de executare a pedepsei închisorii, pentru comiterea infracțiunii de conducere fără permis.

La data de 2 decembrie 2021, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sebeș au depistat și reținut un bărbat, de 56 de ani din comuna Daia Română, posesor al unui mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de către Judecătoria Sebeș.

Electrica Furnizare Discount

Bărbatul a fost condamnat la executarea unei pedepse privative de libertate de 8 luni închisoare, pentru comiterea infracțiunii de conducere fără permis.

Condamnatul a fost depus la Penitenciarul Aiud în vederea executării pedepsei.

Citește mai mult

Curier Județean

Idei de CADOURI pentru Moş Nicolae. Vezi ce daruri poţi alege pentru copilul tău de Sfântul Nicolae 2020

Publicat

în

Decembrie este luna cadourilor, iar copiii, în mod deosebit, sunt cei care aşteaptă cu sufletul la gură suprizele pe care le vor primi. Moş Nicolae va trece în noaptea de marți spre miercuri pe la copiii cuminţi care şi-au pregătit ghetuţele, însă şi ceilalţi membri ai familiei vor fi răsplătiţi de Moş Nicolae.

Sfântul Nicolae, cel mai cunoscut sfânt al Bisericii Ortodoxe, este sărbătorit pe 6 decembrie. În noaptea de 5 spre 6 decembrie, Moş Nicolae, aşa cum mai este cunoscut sfântul în ţara noastră, aduce daruri la copiii care au fost cuminţi şi o nuieluşă pentru cei care au fost neascultători.

Citește și: mesaje de Mos Nicolae

Electrica Furnizare Discount

Copiii cu vârsta între 0-4 ani

Ei bine, nu trebuie să îți faci griji! Copilul este prea mic și sigur nu își va aminti ce i-ai cumpărat de primul 6 decembrie petrecut împreună. În schimb, îi poți face o felicitare în fiecare an, hand made, și să o pui deoparte pentru a i le arăta atunci când va fi mai mare. Așa îi vei arăta că în viață nu contează doar bunurile materiale.

Citește și:  Cadouri de Moș Nicolae pentru iubit. Idei de surprize pentru el

Copiii cu vârsta între 4-7 ani

E vârsta la care copilul se joacă și vrea din ce în ce mai multe jucării. Pe lângă dulciuri, cumpără-i o jucărie. Îi poți oferi jucarii din lemn, cărticele, figurine cu Hello Kitty, seturi de figurine Lego sau plastilină.

Copiii cu vârsta între 7-14 ani

În această perioadă, copilul începe să meargă la școală și să învețe din ce în ce mai multe lucruri noi. Ajută-l! De Moș Nicolae îi poți cumpăra o carte sau un manual la materia la care nu se pricepe. El trebuie să știe valorile impuse de această sărbătoare și că Moș Nicolae oferă cadouri doar copiilor ascultători, care învață bine. Bineînțeles, în ghetuțe mai ai loc și pentru dulciuri și fructe, cutiuţe muzicale, seturi de construcții, avion de jucărie, trenuleţe, trotinete sau role.

Citește și: Cadouri de Moș Nicolae pentru iubită

Copiii cu vârsta între 14-20 ani

Deși după această vârstă nu mai există credință în existența lui Moș Nicolae, poți păstra tradiția. De-acum trebuie să fii atentă la ceea ce își dorește el. Subtil, vorbește cu el și vezi ce ar vrea să își cumpere. Poți opta pentru jocuri video, puzzle sau haine.

Tinerii cu vârsta peste 20 de ani

Îl poți ajuta în cariera pe care și-a ales-o. Cumpără-i un laptop – majoritatea locurilor de muncă din ziua de azi se învârt în jurul tehnologiei. Plătește-i niște cursuri pe care vrea să le urmeze sau orice altceva l-ar putea ajuta să își construiască cariera la care visează. E important să știe că îi ești alături și așa veți păstra tradiția acestei sărbători.

Citește și: mesaje de Sfântul Nicolae

Seara în care vine Moș Nicolae este una sfântă și promovează modestia, credința și ascultarea față de părinți. Nu scoate foarte mulți bani din buzunar, mai ales că vine și Crăciunul, iar atunci va trebui să cumperi alte cadouri.

Spor la cumpărături!

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare