Rămâi conectat

Curier Județean

Drept la replică: “ Dați dovadă de decență și opriți campania electorală !”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Am citit zilele trecute în ziarul Unirea două așa zise apeluri, cu iz de campanie electorală, publicate de doi politicieni din județ – domnii Gabriel Pleșa și Daniel Zdrânc – care în plină pandemie nu contenesc să dea indicații și sfaturi ba mai mult au o mulțime de întrebări în legătură cu gestionarea crizei generată de epidemia cu COVID -19.

Nu vreau șă scriu prea mult în legătură cu acest subiect dar insist în a vă îndemna – pe toți cei de bună-credință – oameni care faceți politică, din funcții alese sau numite, să lăsați la o parte lupta electorală în aceste zile … nu e cazul ! Luați o pauză și faceți-vă datoria, faceți ce știți să faceți sau dacă nu…stați acasă !

În vremuri normale accept orice polemică sau dispută…dar acum nu e timp pentru așa ceva, poate ar fi mai bine ca fiecare dintre noi să se uite în oglindă și să se întrebe : Eu ce am făcut pentru oamenii pe care îi reprezint ?

Domnului Gabriel Pleșa i se pare că starea de urgență, s-a transformat în spectacol de amatorism și risipă ? În această perioadă – pentru că aveți timp – vă sfătuiesc să vă analizați mai bine realizările mandatului dumneavoastră de viceprimar la Alba Iulia, ce tebuia să faceți și cât ați făcut, de cât amatorism ați dat dovadă ? E vreun proiect major, măcar vreo parcare pe care să-l fi condus de la început la sfârșit ?

Dumneavoastră propuneți un spectacol de ipocrizie când amestecați tot felul de concepte legate de transparență și piața liberă uitând două lucruri : suntem în strare de urgență iar plafonarea unor prețuri acum ar face imposibilă achiziționarea oricărui material sau echipament medical !

Pe teme economice și de administrație vă provoc la o discuție oricând…după ce trecem criza asta, să vedem cine sunt amatori și cine profesioniști ! În cazul dumneavoastră nu îmi rămâne decât să mă întreb de unde atâta liberalism și onestitate când mai ieri ați părăsit partidul liberal pentru că nu v-a desemnat să candidați ca primar la Alba Iulia?

Celălalt artcicol al domnului Daniel Zdânc are un ton grav ! E plin de întrebări… numai că tănărului vicepreședinte PSD îi lipsesc, ca întotdeauna, răspunsurile !

Nu mă îndoiesc domnule « politician » că vă interesează puțin aceste informații…le cereți cu gândul la campania electorală, nu la oameni, pentru că ele nu pot fi făcute publice! Cetățenii din județul Alba, în marea lor majoritate, au înțeles asta și au dat dovadă că au încredere și respectă măsurile luate de autorități. Drept dovadă că la Alba situația nu a devenit dramatică ca în alte locuri din țară și asta spune ceva despre conduita oamenilor și efortul autorităților județene.

Poate vă nemulțumește acest lucru…însă afirm public că încercarea dumneavoastră de a tulbura apele și de a agita și mai mult oamenii în această perioadă este jenantă și ticăloasă pentru că bănuiesc că știți că informațiile pe care le solicitați nu se pot comunica tocmai pentru a-i proteja pe oameni – și dacă nu știți întrebați de ce, la Ministerul de Interne !

Oamenii infectați cu COVID-19 trebuie protejați, la fel ca aceia aflați în izolare sau în carantină, și trebuie evitat riscul de a fi stigmatizați sau excluși din societate pentru totdeauna ! V-ați gândit că acesta poate fi un motiv alături de protecția datelor personale ? Nu v-ați gândit decât la campanie electorală ! Vă anunț că alegerile locale se vor amâna , așa că vă propun ca în acest timp să încercați să dați o mână de ajutor, cum puteți ! După ce trecem și de această criză avem timp să vedem cine și-a făcut și cine nu și-a făcut treaba !

În încheiere fac un apel către toți oamenii implicați în politică din județul Alba, indiferent că se află în funcții publice sau că vizează să le ocupe, ca în această perioadă să spunem STOP campaniei electorale. Toți afirmăm că vrem binele oamenilor din Alba și că lucrăm în acest sens ! E timpul să le arătăm oamenilor asta !

Lăsați ipocrizia de pe margine și demersurile jurnalistice electorale și implicați-vă în luptă ! Faceți-vă utili, fiți voluntari, strângeți fonduri, donați, ajutați lumea și autoritățile, orice idee sau gând bun pot fi folositoare ! Dacă nu veți putea să faceți asta, vă recomand cel puțin să ne ajutați stând acasă – respectând indicațiile autorităților de la București – pentru că veți vedea că, în politică oamenii pedepsesc la vot minciuna, aroganța și prostia !


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU de vegetație uscată la Spătac: Intervin pompierii din Blaj

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU de vegetație uscată la Spătac: Intervin pompierii din Blaj Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit luni seara, în localitatea Spătac. Intervin pompierii din Blaj pentru stingerea flăcărilor. Garda de intervenție Blaj intervine cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru localizarea și stingerea unui incendiu în localitatea Spătac. Din primele informații, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea