Rămâi conectat

Curier Județean

Drept la replică: „Bună ziua, domnule Daniel Zdrânc. Nu sunt bine, pentru că în judeţul nostru şi peste tot în lume avem o epidemie, iar acest lucru ne îngrijorează pe toţi”

Publicat

în

Bună ziua, domnule Daniel Zdrânc – vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice, ANRSC.

Mă întrebaţi dacă sunt bine. Nu sunt bine, pentru că în judeţul nostru şi peste tot în lume avem o epidemie, iar acest lucru ne îngrijorează pe toţi.

Vreau să vă informez, dacă cumva nu aţi citit presa locală şi naţională, că zilnic au fost comunicate toate măsurile luate la nivel judeţean. De exemplu, ieri au fost emise trei comunicate de presă şi am răspuns întrebărilor adresate de către patru televiziuni naţionale, privind situaţia de la noi din judeţ. Suntem conştienţi că orice lucru poate fi îmbunătăţit şi ne asumăm criticile venite din partea presei, de aceea ne străduim să comunicăm mai bine şi mai amănunţit.

Electrica Furnizare Discount

Cu privire la activitatea desfăşurată, aseară, la momentul în are a apărut comunicatul dumneavoastră, eu, împreună cu reprezentanţii IPJ, IJJ, ISU, DSP, cadrele medicale, primarii din Abrud şi Ciuruleasa (le mulţumesc tuturor pentru munca depusă) luam măsuri pentru izolarea sau transportul la spital a unor persoane din aceste localităţi, depistate pozitiv cu coronavirus. Tot aseară am intervenit în direct, împreună cu domnul primar Radu Marcel Tuhuţ, la un post naţional de televiziune, pentru a prezenta situaţia de la nivelul comunei Ciuruleasa. Mulţumesc încă odată domnilor primari Radu Marcel Tuhuţ şi Nicolae Simina, care, alături de ceilalţi reprezentanţi ai comunităţilor pe care le conduc, ne ajută să luăm măsurile care se impun, având în vedere faptul că în zonele respective au fost identificate mai multe cazuri de persoane infectate cu coronavirus.

Dacă întrebaţi unde sunt, mă găsiţi pe mine şi pe colegii mei la Instituţia Prefectului sau la celelalte instituţii implicate în această luptă cu virusul, zilnic, de luni până duminică seara.

De exemplu, duminică, împreună cu membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, într-o şedinţă extraordinară desfăşurată în sistem de audioconferinţă, am analizat măsurile necesar a fi întreprinse pentru a opri extinderea cazurilor într-o anumită localitate, iar apoi am întocmit ordinele de delegare ale unor medici din judeţ către Spitalul Municipal Blaj, spitalul suport pentru pacienţii testaţi pozitiv cu virusul SARS-COV-2. Sper să vă găsim şi pe dumneavoastră la datorie, dacă vă căutam, având în vedere funcţia publică pe care o ocupaţi.

Anchetele epidemiologice sunt realizate de către specialiştii de la Direcţia de Sănătate Publică Alba, ei având competenţa şi pregătirea necesară. Aceştia muncesc zilnic, până noaptea târziu. Cu privire la testele efectuate, DSP a comunicat aceste informaţii. De asemenea, zilnic sunt comunicate informaţii privind numărul de persoane carantinate şi izolate la domiciliu. Comunicăm şi măsurile luate pentru cei care nu respectă prevederile ordonanţelor militare, pentru că în acest moment este foarte important să stăm în casă şi să ieşim doar când este necesar, pentru a limita cât mai mult contactul cu alte persoane. Nu există nici o scuză pentru cei care nu respectă legea.

Listele nominale cu persoanele aflate în izolare/ carantinare sunt comunicate zilnic către autorităţile locale, toţi furnizorii de utilităţi, Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, ONG-uri cu activitate în domeniul social şi alte autorităţi competente. Documentele conţin date cu caracter personal şi se supun prevederilor Regulamentului U.E. (2016/679), entităţile având obligaţia aplicării măsurilor de securitate asupra datelor primite. Având în vedere regulamentul amintit, nu putem face publice aceste date (sper că nu ne sugeraţi acest lucru).

Noi trebuie să ne gândim cum îi protejăm pe aceşti oameni. Reiterez faptul că persoanele carantinate sau izolate la domiciliu nu sunt bolnave, sunt semenii şi concetăţenii noşti, iar preventiv au fost stabilite aceste măsuri pentru cei care se întorc din alte ţări. Aceste persoane au aceleaşi drepturi şi obligaţii ca şi noi, toţi suntem români şi trebuie să ne respectăm unul pe altul. Dacă o persoană este confirmată pozitiv, nu are nicio vină că a ajuns în această situaţie, mâine putem fi eu sau dumneavoastră pe această listă. De aceea, este foarte important să respectăm toate recomandările specialiştilor, pentru a preveni răspândirea bolii.

Lupta cu coronavirusul este a noastră, a tuturor: cadre medicale, autorităţi, cetăţeni. Fiecare om trebuie să ia măsuri de protejare pentru sine şi pentru cei din jur şi să respecte recomandările specialiştilor şi măsurile autorităţilor. Doar aşa putem învinge.
În spatele comunicatelor şi cifrelor (uneori alarmante), să fiţi convinşi că stă munca de zi şi noapte a tuturor celor implicaţi în combaterea pandemiei.

În final, vreau să vă invit să vă alăturaţi eforturilor comune ale instituţiilor din judeţ, pentru că numai împreună vom putea traversa cu bine această situaţie de criză.
Am speranţa că vom ieşi învingători din această încercare, iar solidaritatea umană şi cea instituţională va fi cheia izbândei noastre.

Prefect,
Nicolae Albu

Publicitate

Curier Județean

ITM Alba: Amenzi de 16.000 de lei și 6 avertismente, în perioada 29 noiembrie-3 decembrie 2021. Ce deficiențe au găsit inspectorii

Publicat

în

ITM Alba: Amenzi de 16.000 de lei și 6 avertismente, în perioada 29 noiembrie-3 decembrie 2021. Ce deficiențe au găsit inspectorii

Prin Programul cadru de acţiuni al I.T.M. Alba pentru anul 2021, aprobat de către conducerea Inspecţiei Muncii, s-a stabilit că unul dintre obiectivele prioritare ale activităţii inspectoratului îl reprezintă combaterea muncii nedeclarate, în vederea descurajării şi a diminuării acestui fenomen care, în fapt, reprezintă tot o formă de evaziune fiscală.

Activitatea zilnică  a  inspectorilor de muncă a vizat, cu prioritate, sancţionarea muncii nedeclarate, rezultatele controalelor efectuate fiind comunicate, zilnic, către Inspecţia Muncii.

Rezultatele obţinute la nivelul judeţului Alba, în perioada 29.11.-03.12.2021, în  activitatea de control, sunt redate mai jos.

Electrica Furnizare Discount

În domeniul relaţiilor de muncă:

Total unităţi controlate:   8

Numar de salariați ai angajatorilor controlați: 1990

                  Din care – femei :    911

Număr deficienţe constatate:      19

       Principalele deficienţe constatate în controale :

  • neplata orelor suplimentare și neacordarea concediilor legale de odihnă, anuale;
  • neacordarea repausului săptămânal și a sporului aferent;
  • neconducerea corectă a evidenţei timpului lucrat;

      În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă:

Nr. total unităţi controlate:      9

Număr deficienţe constatate:  17

Număr de măsuri dispuse  :     17

Angajatori sancționați:              6

Nr. sancţiuni aplicate: –    8

                                   –     6  avertismente;

                                   –     2  amenzi in valoare de 16.000 lei.

Nr.evenimente in curs de cercetare : 3

              Principalele deficienţe stabilite în controale :

  • Lipsa fișelor de aptitudini eliberate în urma examinării medicale la angajare și/sau periodică a lucrătorilor.
  • Lipsa evaluarii riscurilor de accidentare și îmbolnăvire profesională pentru activitățile desfășurate.
  • Lipsa autorizării inițiale și a verificărilor periodice a echipamentelor tehnice supuse reglementărilor ISCIR.
  • Lipsa instruirii periodice a lucrătorilor.
  • Organizarea necorespunzătoare a activității la nivelul unităților, conform noilor reglementari din H.G. nr. 955/2010 pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii securității și sănătății în muncă nr. 319/2006.
  • Lipsa instrucțiunilor proprii de securitate a muncii pentru activitățile desfășurate.
  • Desfășurarea activității fără efectuarea examenului medical la angajare și/sau periodic a lucrătorilor.

Citește mai mult

Curier Județean

Dosar penal pentru un bărbat din Alba care și-a agresat soția: A fost emis și un ordin de protecție

Publicat

în

Dosar penal pentru un bărbat din Alba care și-a agresat soția: A fost emis și un ordin de protecție

Polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Câmpeni au emis un ordin de protecție provizoriu față de un bărbat care și-ar fi agresat soția. Bărbatul s-a ales cu dosar penal, pentru violență în familie.

La data de 5 decembrie 2021, polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Câmpeni au fost sesizați, de către o femeie, de 37 de ani, din comuna Bistra, cu privire la faptul că ar fi fost agresată de către soț.

În urma aplicării formularului de evaluare a riscului, față de bărbatul, de 47 de ani, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu, pentru o perioadă de 5 zile.

Electrica Furnizare Discount

Pe numele său, a fost întocmit dosar penal, pentru violență în familie.

Citește mai mult

Curier Județean

PESTE 460 de amenzi și 6 vitezomani lăsați fără permis, bilanțul unei actiuni a polițiștilor din Alba pentru combaterea excesului de viteză

Publicat

în

PESTE 460 de amenzi și 6 vitezomani lăsați fără permis, bilanțul unei actiuni a polițiștilor din Alba pentru combaterea excesului de viteză

Poliţiştii din judeţul Alba au aplicat peste 460 de amenzi şi au reţinut 17 permise de conducere în cadrul unei acţiuni de creştere a siguranţei rutiere, care s-a desfăşurat în săptămâna trecută.

În perioada 4- 5 decembrie 2021, poliţiştii rutieri din judeţul Alba, sprijiniţi de poliţiştii de ordine publică, au desfăşurat o acţiune care a avut ca scop creşterea siguranței rutiere, urmărindu-se, în principal, combaterea excesului de viteză.

Poliţiştii au constatat şi sancţionat 462 de abateri de natură contravenţională, din care 281 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar restul pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.

Electrica Furnizare Discount

Au fost reţinute 17 de permise de conducere, din care 6 pentru depășirea cu peste 50 de kilometri/oră a limitei legale de viteză, au fost retrase 10 certificate de înmatriculare și au fost constatate 8 infracțiuni la regimul rutier.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare