Rămâi conectat

Curier Județean

Drept la replică: „Bună ziua, domnule Daniel Zdrânc. Nu sunt bine, pentru că în judeţul nostru şi peste tot în lume avem o epidemie, iar acest lucru ne îngrijorează pe toţi”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bună ziua, domnule Daniel Zdrânc – vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice, ANRSC.

Mă întrebaţi dacă sunt bine. Nu sunt bine, pentru că în judeţul nostru şi peste tot în lume avem o epidemie, iar acest lucru ne îngrijorează pe toţi.

Vreau să vă informez, dacă cumva nu aţi citit presa locală şi naţională, că zilnic au fost comunicate toate măsurile luate la nivel judeţean. De exemplu, ieri au fost emise trei comunicate de presă şi am răspuns întrebărilor adresate de către patru televiziuni naţionale, privind situaţia de la noi din judeţ. Suntem conştienţi că orice lucru poate fi îmbunătăţit şi ne asumăm criticile venite din partea presei, de aceea ne străduim să comunicăm mai bine şi mai amănunţit.

Cu privire la activitatea desfăşurată, aseară, la momentul în are a apărut comunicatul dumneavoastră, eu, împreună cu reprezentanţii IPJ, IJJ, ISU, DSP, cadrele medicale, primarii din Abrud şi Ciuruleasa (le mulţumesc tuturor pentru munca depusă) luam măsuri pentru izolarea sau transportul la spital a unor persoane din aceste localităţi, depistate pozitiv cu coronavirus. Tot aseară am intervenit în direct, împreună cu domnul primar Radu Marcel Tuhuţ, la un post naţional de televiziune, pentru a prezenta situaţia de la nivelul comunei Ciuruleasa. Mulţumesc încă odată domnilor primari Radu Marcel Tuhuţ şi Nicolae Simina, care, alături de ceilalţi reprezentanţi ai comunităţilor pe care le conduc, ne ajută să luăm măsurile care se impun, având în vedere faptul că în zonele respective au fost identificate mai multe cazuri de persoane infectate cu coronavirus.

Dacă întrebaţi unde sunt, mă găsiţi pe mine şi pe colegii mei la Instituţia Prefectului sau la celelalte instituţii implicate în această luptă cu virusul, zilnic, de luni până duminică seara.

De exemplu, duminică, împreună cu membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, într-o şedinţă extraordinară desfăşurată în sistem de audioconferinţă, am analizat măsurile necesar a fi întreprinse pentru a opri extinderea cazurilor într-o anumită localitate, iar apoi am întocmit ordinele de delegare ale unor medici din judeţ către Spitalul Municipal Blaj, spitalul suport pentru pacienţii testaţi pozitiv cu virusul SARS-COV-2. Sper să vă găsim şi pe dumneavoastră la datorie, dacă vă căutam, având în vedere funcţia publică pe care o ocupaţi.

Anchetele epidemiologice sunt realizate de către specialiştii de la Direcţia de Sănătate Publică Alba, ei având competenţa şi pregătirea necesară. Aceştia muncesc zilnic, până noaptea târziu. Cu privire la testele efectuate, DSP a comunicat aceste informaţii. De asemenea, zilnic sunt comunicate informaţii privind numărul de persoane carantinate şi izolate la domiciliu. Comunicăm şi măsurile luate pentru cei care nu respectă prevederile ordonanţelor militare, pentru că în acest moment este foarte important să stăm în casă şi să ieşim doar când este necesar, pentru a limita cât mai mult contactul cu alte persoane. Nu există nici o scuză pentru cei care nu respectă legea.

Listele nominale cu persoanele aflate în izolare/ carantinare sunt comunicate zilnic către autorităţile locale, toţi furnizorii de utilităţi, Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, ONG-uri cu activitate în domeniul social şi alte autorităţi competente. Documentele conţin date cu caracter personal şi se supun prevederilor Regulamentului U.E. (2016/679), entităţile având obligaţia aplicării măsurilor de securitate asupra datelor primite. Având în vedere regulamentul amintit, nu putem face publice aceste date (sper că nu ne sugeraţi acest lucru).

Noi trebuie să ne gândim cum îi protejăm pe aceşti oameni. Reiterez faptul că persoanele carantinate sau izolate la domiciliu nu sunt bolnave, sunt semenii şi concetăţenii noşti, iar preventiv au fost stabilite aceste măsuri pentru cei care se întorc din alte ţări. Aceste persoane au aceleaşi drepturi şi obligaţii ca şi noi, toţi suntem români şi trebuie să ne respectăm unul pe altul. Dacă o persoană este confirmată pozitiv, nu are nicio vină că a ajuns în această situaţie, mâine putem fi eu sau dumneavoastră pe această listă. De aceea, este foarte important să respectăm toate recomandările specialiştilor, pentru a preveni răspândirea bolii.

Lupta cu coronavirusul este a noastră, a tuturor: cadre medicale, autorităţi, cetăţeni. Fiecare om trebuie să ia măsuri de protejare pentru sine şi pentru cei din jur şi să respecte recomandările specialiştilor şi măsurile autorităţilor. Doar aşa putem învinge.
În spatele comunicatelor şi cifrelor (uneori alarmante), să fiţi convinşi că stă munca de zi şi noapte a tuturor celor implicaţi în combaterea pandemiei.

În final, vreau să vă invit să vă alăturaţi eforturilor comune ale instituţiilor din judeţ, pentru că numai împreună vom putea traversa cu bine această situaţie de criză.
Am speranţa că vom ieşi învingători din această încercare, iar solidaritatea umană şi cea instituţională va fi cheia izbândei noastre.

Prefect,
Nicolae Albu


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU de vegetație uscată la Spătac: Intervin pompierii din Blaj

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU de vegetație uscată la Spătac: Intervin pompierii din Blaj Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit luni seara, în localitatea Spătac. Intervin pompierii din Blaj pentru stingerea flăcărilor. Garda de intervenție Blaj intervine cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru localizarea și stingerea unui incendiu în localitatea Spătac. Din primele informații, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea