Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Drept la replică al doamnei Cristina Anghel

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În urma articolului publicat pe on line astăzi în ziarul Unirea, doresc să fac câteva precizări menite să clarifice orice fel de comentarii, întrucât articolul este plin de calomnii începând de la titlu şi finalizând cu afirmaţii nedocumentate.

În primul rând, postarea mea de pe facebook de aseară a fost în nume personal, că de la rocker către rockerii din Albă Iulia şi mi-am permis să fac asta pentru că îi ştiu pe mare parte dintre ei. Am fost dezamăgită pentru că mulţi dintre rockeri prefera mai degrabă să îşi consume banii pe bere decât să plătească un bilet de intrare pentru a asculta muzică rock live şi nu este prima oară când se întâmplă asta.

I-am certat cu un sincer “fuck off” care înseamnă “ia mai lăsaţi-mă în pace” şi este la polul opus înjurăturii “fuck you”, orice cunoscător de limba engleză ştie asta iar ca om aveam tot dreptul să fiu supărată: aseară am văzut trupe venite din Australia şi Ungaria şi Bucureşti, trupe aflate în turneu şi care au pus mult suflet în recitalurile lor iar show-ul oferit a fost extraordinar, iar publicul a fost mai mult venit din alte oraşe decât albaiulieni.

Poate că am fost prea dură cu rockerii şi nu am luat în calcul că a fost joi, că azi se lucrează şi că lumea era obosită după lunga vacanţă de sărbători, însă părerea mea este neschimbată, dacă eşti rocker eşti până la capăt, nu doar în comportament şi în îmbrăcăminte, susţii mişcarea rock prin prezenta la concerte, dar nimeni nu s-a supărat pentru mesajul meu.

El a fost însă preluat şi transformat într-un articol care acuza întreaga asociaţie de folosire a banului public într-un mod defectuos. Din păcate articolul a fost scris de un redactor care nici măcar nu a fost prezent la concert, a fost în schimb prezent la şedinţa de Consiliu Local când s-au alocat cei 4600 euro (nicidecum 5400 cum spune articolul!) pentru Festivalul PLAY FOR MAY şi a rămas se pare marcat de discursul la fel de sincer pe care l-am avut acolo pledandu-mi cauza.

Festivalul “Play for May”a câştigat anul trecut premiul I în cadrul “Galei Voluntarului” pentru “cel mai bun proiect de voluntariat în domeniul artă şi cultura”, este festivalul nostru anual organizat de 5 ani în parteneriat cu Primăria şi era normal ca această instituţie să îl susţină în continuare pentru că încercăm împreună  să creştem evenimentele care promovează Cetatea Albă Iulia, nicidecum să le îngropăm, tăindu-le fondurile după 4 ediţii de succes.

Le sunt foarte recunoascatoare consilierilor locali că au votat până la urmă pentru alocarea banilor şi le garantez că nu au făcut o investiţie în van, şi asta se va vedea deseară la festival, când sute de tineri vor dansa bucuroşi pe muzica trupelor invitate. Cât despre bugetul alocat de CL , el acoperă o treime din bugetul festivalului, cealaltă parte  de bani necesară acoperirii tuturor cheltuielilor va veni din vânzarea de bilete, din sponsorizări şi din vânzarea de la bar, de aceea nu avem cum să lăsăm acces gratuit la eveniment.

Publicul nostru înţelege asta, nu o înţeleg însă cei care nici nu vin pe la RYMA dar în schimb critică (neconstructiv) de câte ori au ocazia.

Comentariile răutăcioase  la adresa RYMA au început în momentul în care, după o investiţie de peste 70.000 euro şi 7 ani de muncă în restaurarea spaţiilor, Asociaţia RYMA este acuzată că face afaceri şi că încearcă să scoată bani. Ca orice investitor am fi bucuroşi să ne scoatem aceasta investiţie dar nu o să o facem niciodată, dimpotrivă, investim în continuu în amenajarea spaţiilor, în proiecte dedicate tinerilor şi copiilor, în proiecte menite să dea viaţa Cetăţii, iar “afacerile” pe care le facem sunt necesare pentru a menţine Centrul Cultural Poarta 7 în viaţă şi a îl dezvolta în continuare în folosul albaiulienilor.

Ca să revin la articol, titlul este dezastruos, eu nu am nicidecum “fani” şi nu am de ce să îi înjur. Articolul deja ne-a făcut rău la imagine, a influenţat relaţia cu sponsorii şi riscă în continuare să producă mai multe pagube decât vă puteţi imagina. Nu face cinste unui cotidian de notorietatea Ziarului Unirea să încurajeze publicarea unor astfel de articole, bazate pe citate de pe facebook cu comentarii scrise de către un OM către alţi oameni, nicidecum în numele organizatorilor  către “fani” sau către “public”.

Vă aşteptam deseară la festival să ne bucurăm împreună de muzică bună, filme şi alte surprize pe care le-au pregătit organizatorii!

Cristina Anghel


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

18 aprilie 1848: Are loc la Blaj prima adunare politică a românilor din Transilvania, pe Câmpia Libertăţii

Ziarul Unirea

Publicat

în

18 aprilie 1848: Are loc la Blaj prima adunare politică a românilor din Transilvania, pe Câmpia Libertăţii La 18/30 aprilie 1848 a avut loc, la Blaj, în ciuda opoziţiei autorităţilor, o primă adunare reprezentativă a românilor, la care au participat aproximativ 4000 de persoane, majoritatea ţărani, sub conducerea lui Avram Iancu, Papiu Ilarian, Ioan Buteanu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea