Dr. prof. Volker Wollmann a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia

Dr. prof. Volker Wollmann a primit, miercuri, titlul de Doctor Honoris Causa al Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Festivitatea a avut loc în Aula Mică a UAB (Corp C, etaj I), cu începere de la ora 11.30.

Honoris Causa03”Sunt emoționat pentru onoarea care mi s-a acordat prin conferirea titlului de Doctor Honoris Causa și locul unde se întâmplă acest lucru. Pentru mine Alba Iulia înseamnă foarte mult, mai mult decât v-ați putea închipui oricare dintre dvs. – pentru acest oraș am simțit ceva deosebit. Mi-am făcut ucenicia de arheolog la Alba Iulia când eram student la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca. Universitatea mi-a intrat la suflet deoarece am slujit-o ca și profesor asociat și am reușit să perfecționez studenți în domeniul păstrării patrimoniului industrial în România”, a spus dr. Volker Wollmann.

ELIT

Titlul i-a fost înmânat de rectorul universității albaiuliene, Daniel Breaz.

Volker Wollmann a fost profesor asociat al Universităţii „1 Decembrie 1918“ din Alba Iulia, unde a susţinut disciplinele Arheologie montană, Arheologie Industrială şi Management muzeal în perioada 2001-2007. A deținut funcția de Director la Muzeul Transilvănean din Gundelsheim (Baden-Württemberg, Germania, 1989-2001) și de cercetător ştiinţific la Institutul de Istorie şi Arheologie din Cluj-Napoca (1967 – 1988). Din 1986 este Membru de onoare al Institutului de Arheologie Industrială din Roma și a fost distins cu Ordinul „Crucea de Merit” al Statului German (noiembrie 2011). În prezent, retras din activitate, locuieşte în Germania.

FOTO Ioan Adrian Popa

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...