Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Dr. George Popa: ”Câinii nu au ce căuta pe străzi, însă pentru rezolvarea problemei trebuie aplicate programe de sterilizare și adopție”

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

În urma publicării articolului ”Administrația locală din Alba Iulia, nemulțumită de colaborarea cu firma care a concesionat serviciul de ecarisaj”, ziarulunirea.ro a luat legătura cu medicul veterinar George Popa, pentru a afla poziția dânsului față de afirmațiile viceprimarului Paul Voicu.

Acesta și-a arătat public nemulțumirea față de modul în care se derulează contractul încheiat în luna februarie cu cabinetul medicului veterinar. ”Domnul George Popa este foarte sufletist, iubește foarte mult animalele, însă nu ne putem înțelege cu el din punct de vedere administrativ și organizatoric. Face numai cum vrea, ce vrea și când vrea, fără să țină vreo evidență, așa încât nu știm câți câini a prins, câți a eliberat, câți a crotaliat”, a spus viceprimarul în ședința de Consiliu Local de marți.

Iată răspunsul dr. George Popa:

”În decursul de o lună de când funcţionează, adăpostul de câini din Alba Iulia, a găzduit un un efectiv de 70 de câini capturați de pe teritoriul municipiului, din care au fost daţi spre adopţie 5 pui, eutanasiaţi pe caz de boală sau agresivitate 8 câini, restul fiind sterilizaţi şi repuşi în zona din care au fost luaţi conform legii în vigoare.

Personal am sterilizat un număr de 22 de câini (atât femele cât şi masculi), restul fiind sterilizaţi de către medicul Martin, acesta fiind cel care se ocupă cu sterilizarea câinilor comunitari. Operațiile pe care le-am realizat eu au fost finanțate din bani personali și din sponsorizări, fiind economisiți în acest fel banii publici (de la bugetul local) iar dacă domnul Paul Voicu este împotriva acestui fapt (de a se economisi banii publici), să ne anunţe şi pe noi. Banii provin de la persoane care au dorit în mod insistent ca anumiţi câini capturaţi să fie sterilizaţi chiar de mine, fapt care nu contravine niciunei legislații în vigoare.

Orarul de funcţionare al adăpostului, este între 6.00-14.00, iar acesta a fost stabilit în funcţie de câinii care trebuie capturaţi, deoarece în intervalul orar amintit aceștia sunt mai prezenţi pe străzi şi în cartiere. Adăpostul funcţionează după acest orar de 2 săptămâni.

Consider că eu sunt singura persoană care are dreptul de a hotărî câţi voluntari sunt la adăpost, pentru că administrarea adăpostului nu se face de la birou ci din teren şi eu personal mă lovesc de problemele reale ce apar odată cu capturarea, transportul, hrănirea, adăparea şi într-un cuvânt administrarea propriu-zisă a adăpostului. Ar trebui să se înţeleagă faptul că medicul care răspunde de partea medicală la adăpost a făcut o trecere în revistă a animalelor doar de 2 ori într-o lună, iar problemele de malpraxis vor fi prezentate atât Direcţiei Sanitar Veterinare cât şi Colegiului Medicilor Veterinar şi Primăriei Alba Iulia printr-un raport complet, însoţit de dovezi şi fotografii. (n.r. redacția ziarulunirea.ro a intrat în posesia acestor fotografii însă le considerăm prea dure pentru a le prezenta cititorilor)

În momentul de faţă, adăpostul este în 7 zile de repaos pentru dezinfecţiei obligatorie, existând un focar de jigodie, fapt semnalat doctorului Martin şi tratat cu indiferenţă de acesta. Perioada mea contractuala a început în dată de 11 februarie iar primul câine a intrat în adăpost în data de 26 februarie, adăpostul necesitând transformări majore, de la ”un Auschwitz” la un adăpost care poate fi prezentat oricărei delegaţii care ne vizitează oraşul, această transformare fiind posibilă cu ajutorul acelor mulţi voluntari indispensabili.

În urmă ultimei mele întrevederi cu domnul Hava, în data de 11 martie, am căzut de acord ca în 6-8 luni oraşul să arate cu totul altfel. Câinii nu au ce cauta pe străzi, însă pentru rezolvarea problemei trebuie aplicate programele de sterilizare şi mai ales de adopţie.

Dacă nu sunt lăsat în pace să îmi duc la bun sfârşit perioada de contract, o să ne întoarcem la perioadele de dinainte, iar rezultatul îl vedem pe străzi!” (Dr. George Popa)

Foto: adăpost vechi/ adăpost după renovare

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Mesaje de Dragobete 2024. Declaraţii de dragoste, felicitări şi SMS-uri pe care le poţi trimite de ziua îndrăgostiţilor la români

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mesaje de Dragobete 2024 • SMS-uri haioase și amuzante de Dragobete • Felicitări romantice, mesaje de dragoste pentru el sau ea de ziua îndrăgostiţilor la români • Mesaje sincere de iubire pentru îndrăgostiți Sărbătoare cu dată fixă în tradiţia română, Dragobetele este sărbătorit în fiecare an în 24 februarie, fiind un bun prilej în care […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea