Rămâi conectat

Sănătatea și natură

Dr. Eugenia Vitan: Organismul nostru – matricea prin care natura ne “vorbește“

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Imediat după ce ne naștem intestinul începe sa se însămânțeze cu diverse, numeroase si complexe microorganisme (cele mai frecvente fiind Bifidobacterium si Lactobacillus) cu rol in dezvoltarea ulterioara a corpului nostru.

Tractul gastro-intestinal este ansamblul organelor care prelucrează alimentele ingerate transformându-le in nutrienți si energie pentru restul celulelor din corp, fără de care nu ar putea fi posibila funcționarea acestora si … supraviețuirea noastră.

Acest lucru face ca aparatul digestiv sa fie considerat ca fiind al doilea…. ca importanta vitala, după creier, in funcționarea întregului organism.

Numeroși cercetători, printre care si profesorul american de anatomie si biologie celulara, Michael Gershon, care a scris  lucrarea  “The Second Brain” (Cel de-al doilea creier), aduc  argumente ca sistemul digestiv are o inteligenta proprie, întrucât, s-a descoperit ca, tractul intestinal poate funcționa independent de creier, dispunând estimativ  de aproximativ tot atât de mulți neuroni ca măduva spinării (cca. 100 mil.) si la fel de mulți neurotransmițători ca si  creierul (cca. 40 ).

Embriogenetic funcționarea tubului digestiv precede pe cea a sistemului nervos ( creier, măduva spinării  ), pentru ca el trebuie sa asigure creșterea si maturarea produsului de concepție, adică a viitorului copil. De aceea unii îl considera „Creierul Primar”.

Inteligența cu care sistemul digestiv  este dotat face ca, noi, sa resimțim mesajele transmise de el, mesaje care ne indica starea de sănătate : ce ne face rău daca mâncam, când este cazul sa ne oprim, ce este bine sa consumam.

Prin urmare pentru menținerea sănătății întregului corp trebuie sa avem mare grija de acest “al doilea creier” care face posibila viața in corp . Medicina cea mai veche din lume, medicina indiana ayurvedica, acorda tractului intestinal o atenție majora, caci, spune ea ca, in jurul ombilicului sunt 72 000 de râuri energetice . Si așa si este, caci este o adevărată “uzina energetica” tubul digestiv inferior, singurul specializat in transformarea alimentelor, materii prime cu structura  si stare de agregare atât de diversa, in microparticule care pot fi absorbite prin celulele intestinale si trecute in sânge, care le transporta apoi la fiecare celula din corp  .

Este știut faptul ca o persoana cu suferințe digestive nu mai are energie, vlaga, ca in scurt timp începe sa acuze suferințe ale altor organe, care aparțin altor sisteme si aparate ale corpului .

Funcția principala a tractului gastro-intestinal este digestia.

Segmentul cu deosebita importanta pentru supraviețuire este intestinul cu flora sa microbiana benefica pentru viată, deoarece formează bariera împotriva bacteriilor dăunătoare ingerate (precum Clostridium difficile, Salmonella, Shigella, s.a.), ajuta la digestia alimentelor si este sursa principala de vitamine din complexul B (vitamine cu rol vital in dezvoltarea sistemului nervos, aparatului cardio-vascular  si muscular) .

Frecvent, la nivel intestinal, pot apărea dezechilibre precum constipația, balonarea, diareea infecțioasă sau chiar distrugerea florei intestinale în timpul tratamentului cu antibiotic cauzând Boala intestinului iritabil .

Consumul abuziv de medicamente, de alimente excesiv chimizate, iradiate, superprocesate si transformate genetic, consumul exagerat de alimente bazate pe proteine animale, stresul de orice natura, cauzează ravagii asupra organismului prin  : disbioze (distrugeri ale florei intestinale) care induc acidifierea mediului intracelular (care nu-si  mai poate asigura producerea energiei in mitocondrii prin enzimele lor respiratorii oxido-reducatoare si prin urmare este sărăcită celula nu numai in nutrienti ci si in oxigen), care la rândul său cauzează moartea unui număr de celule din corp sau, așa cum se întâmplă cu cele mai multe celule, se adaptează mediului acid, sărac in oxigen recurgând la producerea energiei, necesara supraviețuirii, prin fermentație. Aceste celule modificate ale corpului sunt celulele aberante canceroase.

Studiile au arătat ca toți posedam un număr variabil de astfel de celule mutante in corp, la un moment sau altul al vieții, dar asupra lor se îndreaptă sistemul imunitar si globulele albe (leucocitele) care mențin echilibrul vital, distrugându-le.

Explicația ca unii oameni au proliferări necontrolate de astfel de celule in corp si sistemul imunitar nu mai reușește sa mențină echilibrul, ar putea fi  căutată si in…“stilul de viată”.

Din păcate, celulele canceroase se “învelesc” cu celule sănătoase, trofoblaste (celule nediferențiate care sunt, asemeni celulelor stem, capabile sa se dividă continuu si sa se dezvolte ca celule cu funcții specializate – celule musculare, intestinale, sangvine, pulmonare, etc., regenerând țesuturile corpului) . Camuflând-se, celulele canceroase, devin invizibile pentru sistemul imunitar si fac  imposibila recunoașterea lor de către leucocite, care urmau sa le distrugă.

Tripsina, enzima secretata de pancreas, are rol in digerarea alimentelor de tip proteine animale dar… digera si trofoblaste, celulele normale ale corpului sub care se ascund celulele canceroase de sistemul imunitar .

Prin urmare un om cu o alimentație in care abunda proteinele animale, pentru a căror digerare este necesara multa tripsina, deci o suprasolicitare a pancreasului, cum va putea acesta sa mai aibă resurse sa asigure suficienta enzima pentru distrugerea celulelor sub care se disimulează celulele cancerigene ? Astfel, celulele alterate, mutante, se vor înmulți.

Se considera, ca pana la depistarea cancerului incipient ( stadiul I ) prin tehnici medicale, celulele canceroase au nevoie, in medie de 10 ani, de divizări si multiplicări. Daca, periodic, vom lua decizia sa renunțăm la consumul total sau, măcar minimal de carne si derivate cu proteine animale, tripsina produsa de pancreas va putea fi utilizata de corp pentru digerarea învelișului celulelor canceroase, ceea ce le-ar face vizibile pentru leucocite si acestea le-ar distruge in stadiul in care ele sunt prezente in corp in cantități reduse, adică pana la depistarea cancerului in stadiul I .

Iată ca posturile religioase au, din acest punct de vedere, o explicație medicala privind beneficiul pe care îl aduce repausul in consumul de carne si derivate cu proteine animale, a căror digerare necesita si mult consum de energie din partea corpului. Se petrece o “curățire” a corpului. Tot in ritul religios  se practica 1-2 zile de post alimentar săptămânal in proteine animale, care, de asemenea, degrevează corpul de povara secretarii  unor cantități mari de substanțe necesare digerării si permite funcționarea lui cu consum mediu de energie, deci un grad de uzura redus . Cu toții resimțim somnolenta după o masa copioasa,  pentru ca organismul concentrează resursele pe tubul digestiv, si apoi intra in “stand by”, obosit fiind.

Starea normala a celulelor corpului pentru o buna funcționare este cea alcalina ( sângele trebuie sa aibă pH = 7,35-7,45 ) si organismul face posibila menținerea sa, când apar mici creșteri ale acidității, apelând la calciu si magneziu, pe care le mobilizează din oase si dinți . Menținerea unei asemenea mobilizări duce, evident, la slăbirea densității osoase, daca nu se refac rezervele prin intermediul consumului alimentar corespunzător din fructe, legume, zarzavaturi, mâncate mai ales crude .

Pe de alta parte consumul de fructe de culoare închisă  care conțin un puternic anti-oxidant, resveratrolul, un colorant negru, distruge celulele canceroase, a căror fragmente toxice se vor elimina in limfa, care preia de la fiecare celula toxinele rezultate din funcționarea lor si care, după epurări succesive in stațiile ganglionare de pe traseul vaselor limfatice, le va deversa in ficat. Ficatul le amesteca cu bila pe care o produce si le vărsa in intestinul subțire, de acolo in colon si se elimina prin fecale.

Corpul este matricea prin care natura ne „ vorbește ” .

  1. Burr, de la Universitatea Yale, a emis ideea de matrice, ca fiind schema energetica de organizare a structurilor vii (afirmație preluata din „Inteligenta materiei” de Constantin Dulcan).

Corpul ne trimite semnale dar… mai percepem mesajele prin care natura ne “vorbește” ? .

Se instalează insidios tulburările de tranzit ( diareea sau constipația, balonarea, crampele, etc.), astenia, tulburările de somn, anxietatea, scăderea puterii de concentrare, atacurile de panica, semne si simptome din partea celorlalte organe interne, reacția desfășurând-se in lanț ca la căderea pieselor de domino.

Conform fizicii cuantice toate lucrurile din Univers emit energie, cu alte cuvinte nu doar ființele ci si corpurile neînsuflețite emana energie. Energia emisa poate fi înregistrată prin tehnici electrice avansate, printre care si tehnica Kirlian. Aceasta consta in înregistrarea energiei unui obiect expus intru-un câmp electric de înaltă frecventa, obiectul (corp viu sau nu ) fiind înconjurat de o aura, adică un halou luminos, policrom. In cazul corpului uman, prin tehnica Kirlian care ii evidențiază haloul luminos energetic, se pot obține informații privind starea de funcționalitate fizica si psihica, adică starea de sănătate.

Noi, oamenii, suntem forme materiale de energie cu frecventa joasa si ne aflam într-un perpetuum schimb bilateral de energie (termica, mecanica, gravitațională, electro-magnetica, etc.) cu celelalte forme materiale din jur, care ne modelează corpul structuralo-funcțional, adaptând-l, clipa de clipa, la dinamica variabilității, in care existam.

Domnul Prof. Dr. Neuro-Psihiatru Constantin Dulcan, in cartea sa  „Inteligenta materiei”, spune ca omul este un sistem biologic deschis caracterizat prin entropie pozitiva, adică se opune dezintegrării, dezordinii, prin procese de autoreglare (feedback), in urma prelucrării informației energetice. Dl. Profesor Dulcan, alăturându-se opiniei cercetătorului american in biologie celulara, Bruce Lipton, considera ca prelucrarea informației in organismul viu se realizează in fiecare celula componenta, cu ajutorul unei structuri ce suplinește funcția sistemului nervos si nu, cum se considera pana acum, ca prelucrarea informației este doar apanajul sistemului nervos central .

Observațiile medicale au arătat ca exista o „inteligenta celulara” si o „memorie celulara a speciei”, de exemplu : in operația de înlocuire a esofagului bolnav cu unul modelat din marea curbura a stomacului (deci din alt organ), acesta s-a adaptat noii sale funcții; un stomac bolnav din care s-a îndepărtat, prin operație ¾ , este capabil sa se refacă funcțional aproape in întregime si sa compenseze partea lipsa; persoane la care s-a amputat un picior acuza durere-fantoma, chiar foarte intensa, a membrului absent, etc.

Sunt constatări pe care nu le putem nega chiar daca, la ora actuala nu le putem explica, decât daca … admitem ca exista o inteligenta a microuniversului celular, a macrouniversului organic al corpului precum si o relație de integrare a acestor universuri vii in Marele Univers Astral , pe care suntem departe, încă, de a le cunoaște in complexitatea lor …

Tot mai mulți specialiști din lumea medicala opinează ca bolile sunt, de fapt, blocaje energetice, cărora le urmează deficientele funcționale si abia apoi alterările structurale ale țesuturilor organice.

Prin procedee speciale de înregistrare, s-a constatat modificarea  câmpului energetic al individului, modificare care precede, cu mult timp in avans, apariția îmbolnăvirii .

S-a demonstrat științific ca stresul, emoțiile si sentimentele negative, acidifica sângele si produc dezechilibre in metabolism .

Multitudinea de cercetări si rezultatele uimitoare ale fizicii cuantice fac sa fie reconsiderata “puterea gândului”, aceasta energie informațională sau mesaj energetic de mare impact, așa încât noțiunile de empatie (capacitatea unei persoane de a percepe emoția altei persoane ), simpatie (atracția, afinitatea unei persoane fata de alta ), antipatie (aversiunea sau ura fata de o persoana) si telepatie (receptarea gândului unei persoane de la distanta ), sa capete definiții științifice mai clare. Prin gând, prin limbajul verbal, prin limbajul non-verbal ( al corpului ), transmitem vibrații celorlalte persoane, care pot sa ii facă sa se simtă bine sau rău, caci le influențează energia corpului, adică funcționarea organismului .

Se considera ca, cel puțin in stadiul actual de cunoaștere, gândul are o viteza de transmitere ce ar depăși viteza luminii, de aceea nu are o forma materiala, caci are frecventa foarte înaltă de propagare. Experiențele si observațiile științifice au demonstrat  transmiterea  informației energetice instantaneu la mare distanta. De fapt distanta nu are concretețe la acest nivel. Ea nu înseamnă nimic, nu exista de fapt acest parametru . De cate ori nu s-a întâmplat sa dăm telefon  unei persoane, la un moment dat, si aceea sa spună ca tocmai se gândea la noi si dorea sa ne contacteze. De asemenea sunt numeroase cazurile de filiație in care, deși se afla la mari distante, unii membrii de familie simt dureri sau neliniști, apărute din senin, in legătură cu alte persoane din familie, care trec prin momente dificile.

Din nefericire unii au exploatat influențarea omului prin vibrații energetice, generate de câmpuri electro -magnetice intense, transformând-o in arma biologica de manipulare…Nu mai concepem existenta noastră fără multitudinea de aparate generatoare de câmpuri electro-magnetice : telefoane mobile, tablete, IPed-uri, laptopuri, GPS-uri, cuptoare cu microunde, electro-casnice sofisticate, telecomenzi, etc. Speculând acest culoar de influențare a energiei vitale umane prin câmpul electro-magnetic, acești agresori atentează la individualitatea umana .

Agitația, violenta, nesiguranța si celelalte forme de mesaje negative tot mai abundente, induse, in traiul de zi cu zi, prin formele de comunicare mas-media si audio-video, cu scop de rating, adică de câștig, declanșează, subliminal, o spirala dăunătoare prin generarea de dezechilibre energetice ale organismului.

Dl. Prof. Dulcan, in urma experienței sale profesionale neuro-psihiatrice, constata ca „exista o întreaga patologie psihica in care nu putem decela nici o leziune organica” , explicația fiind „interferenta de câmpuri energetice” cauzatoare de boli psihice .

Același lucru este susținut, dar din alta perspectiva, de Dl. Lt. col.(r) Ion Șandru, in Revista ”Vitralii”, nr. 32/2017, in articolul „Războiul tăcut si ADN-ul uman internet biologic” .

Dl. Lt. col. Șandru indica, in baza unui document ieșit la iveala in 1986, numit „Arme tăcute pentru un război in surdina”, in care se descriu tehnicile de atac informațional, faptul ca, noi oamenii, suntem supuși, de aproximativ 50 ani, unui bombardament informațional,  manipulând-ne energia vitala si calitățile fizice, mentale si emoționale, prin alterarea mecanismelor de autoreglare a corpului, cu scopul de a fi menținuți într-o stare de stres si nesiguranță constanta care sa permită profitul si dominația unora.

Ca urmare a acestor atacuri subliminale se induce „starea de hiponarcomanie ( susceptibilitatea crescuta la sugestia cuiva), scade voința, scade capacitatea de analiza…are de suferit memoria…apar tulburări de tip nevrotic care se manifesta prin irascibilitate, somn neliniștit, slăbirea puterilor fizice si starea de rău general.”

Experimentul a fost inițiat in coloniile unor state si apoi extins, desfășurându-se pe etape. Exista dovezi ca „ADN-ul uman este un internet biologic, influențat si reprogramat prin cuvinte si frecvente fără a elimina genele ”. Biofizicianul si biologul rus Pjotr Garjajev a afirmat  : „ cromozomii vii funcționează ca niște computere holografice solitonice (solitonul = raza luminoasa care nu-si schimba forma in cursul deplasării) ce folosesc radiația laser endogena a ADN-ului”. Cu alte cuvinte, prin anumite modele de raza laser cu anumite frecvente, ni se influențează informația genetica a ADN-ului, caci „ Substanța vie a ADN-ului uman va reacționa la razele laser modulate de limbaj si chiar la undele radio daca se folosesc frecventele corecte”.  In Romania, in urma unor programe de studiu a medicilor psihiatrii pediatri, pe copiii autiști, care, așa cum se știe, au o hipersensibilitate ce le conturează comportamentul specific, s-a observat ca vizionarea unor posturi TV (chiar daca se difuzau desene animate) le declanșa crize nevrotice cu astuparea urechilor si ochilor, însă vizionarea acelorași programe (tot de desene animate, de exemplu) la alte posturi nu le declanșa astfel de stări. Explicația a fost ca acești copii, „având secvențial sensibilități in exces, dau alarma, prin comportamentul lor, asupra unor semnale electromagnetice pe anumite frecvente … concretizata in manifestări nevrotice ”( articolul “Războiul tăcut si ADN-ul uman internet biologic” din Revista Vitralii, nr.32/2017)

Din păcate obsesia unora pentru putere a dus la folosirea științei cunoașterii corpului uman in scopul  manipulării si supunerii semenilor. Freud spunea despre complexul puterii ca este „forma  elevata de agresivitate umana care transforma complexele noastre de inferioritate in complexe de superioritate” .

O conștiință colectiva umana superioara este capabila sa-si păstreze entropia pozitiva, opunându-se haosului, dezintegrării ,induse de unii,  comportându-se ca o oglinda : cei ce trimit spre oglinda un zâmbet vor recepta  reflexia unei fete vesele si luminoase ; cei ce trimit spre oglinda un chip încruntat si încărcat de ura vor recepta o imagine agresiva cu ei, in primul rând…

Noi, fiecare, trebuie sa ne străduim sa înțelegem ca viul nostru sănătos înseamnă un echilibru trupesc (consum de alimente si apa naturale, respirat aer curat, mișcare  in natura)  si un echilibru emoțional (sentimente pozitive : dragoste, iertare, credință, speranță, tolerantă, înțelegere ).

Dar toata aceasta strădanie  de a înțelege ne-ar fi inutila daca nu acționăm in sensul aplicării ei menținând planeta vie si prietenoasa …

Un organism sănătos  înseamnă un corp in armonie cu natura.

Cabinetul Medical dr. Eugenia Vitan se află pe strada Cloşca din Alba Iulia, nr. 8, iar pentru informaţii şi programări aveţi la dispoziţie numărul de telefon: 0258-701077; 0751 415 104


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sănătatea și natură

Sănătatea și natură

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului

Mădălina Opriș

Publicat

în

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului O delicioasă și relaxantă ceașcă de ceai este binevenită oricând, dar mai ales pe 15 decembrie, ziua dedicată acestei băuturi, ce ocupă locul doi în lume după apă, într-un top al băuturilor consumate. Ziua internațională a ceaiului a fost marcată pentru prima dată în 2005, în India, ca urmare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea