Două noi zone de agrement la Aiud. Investiție de peste 5 milioane de lei pentru amenajarea celor două locații

Vor fi amenajate două noi zone de agrement, în Aiud, pe străzile Avram Iancu și Ecaterina Varga. Primăria municipiului Aiud va investi peste 5 milioane de lei în cele două locații.

Proiectul prevede realizarea de alei pietonale, spaţii de odihnă, piste pentru role, skate şi biciclete, locuri de joacă pentru copii şi un labirint din gard viu. De asemenea, se va amenaja o scenă ce va beneficia de un ecran de proiecţie demontabil. Administraţia locală a lansat în 27 mai 2020, în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, o licitaţie pentru servicii de proiectare faza PT + DTAC + caiet de sarcini, servicii de asistenţă tehnică din partea proiectantului şi execuţie lucrări, inclusiv dotări – proiect „Eco Agrement Aiud – zone de agrement Avram Iancu şi Ecaterina Varga”. Valoarea totală estimate a contractului este estimată la 5.082.986,07 lei.

ELIT

Una dintre zonele de agreement va fi realizată pe strada Ecaterina Varga, nr. 12 Pe terenul în suprafaţă de 3.636 mp se află în prezent trei imobile, care vor fi demolate, având în vedere starea avansată de degradare a acestora. Amenajarea principală va cuprinde o amenajare peisagistică de tip labirint – construit pe amprenta zidurilor fostei construcţii. Labirintul se doreşte a fi martor al fostei construcţii, alături de un panou informativ cu un scurt istoric al clădirii. În zonă va fi realizat un loc de joacă pentru copii cu înălţimea gardului viu de 80 de centimetri – care va permite crearea unui spaţiu de explorare pentru cei mici.

Spaţiul de odihnă va cuprinde mici zone de relaxare, completate de o structură rimată de arbori, de tip „soldaţi”, de diverse specii. Pista pentru role va fi realizată în partea vestică a parcelei şi va cuprinde şi o platformă de odihnă / vizionare. Aleile pietonale vor avea lăţimea de 1,5 metri. Totalul suprafeţelor zonelor verzi va fi de 3.273,23 mp.

Mihail David - 2020

Proiectul de pe strada Avram Iancu, nr. 111B, prevede amenajarea unui spaţiu funcţional pentru diferite categorii de vârstă, sigur şi accesibil persoanelor cu dizabilităţi, având o suprafaţă totală de 7.103 mp. Funcţiunile propuse sunt următoarele: piaţetă de acces principal – în zona de nord în relaţie directă cu circulaţia principal; accesul secundar în parc este propus în zona de vest; zona amfiteatru + piaţetă (scenă în aer liber) este organizată în partea de sud.

Prin modul de organizare a sistemului artezian în piaţă, acesta poate avea şi rol scenografic pentru eventuale reprezentanţii, creând un fundal dinamic de proiecţie. Aici ar urma să fie amenajate: o scenă cu ecran de proiecţie (demontabil), o pistă pentru skate şi biciclişti, un sistem de iluminat public, un loc de joacă pentru copii, mobilier urban (bănci, cosuri de gunoi, toalete ecologice, suporturi biciclete), spaţii verzi, împrejmuire cu gard viu. Totalul suprafeţelor verzi din zona de agrement Avram Iancu este de 6.438 mp. Ofertele operatorilor economici interesaţi pot fi depuse până la data de 18 iunie 2020.

Sursa: adevarul.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Adrian 8 iunie 2020 at 13:59

Investitie total non necesara pentru urbea care duce lipsa locurilor de munca la nivel local .De ce nu investesc in parcul municipal existent si zona demolata a fostului cinematograf?!Ca sa nu mai vorbim de Stadionul Metalul care se pare ca a ramas instrainat..Samd.!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...