Rămâi conectat

Ştirea zilei

Două noi cazuri de COVID-19 la Cugir: Numărul total de infectări urcă la 34, din care 16 au fost declarați vindecați

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Două noi cazuri de COVID-19 au fost depistate la Cugir. Numărul total de infectări urcă la 34, din care 16 au fost declarați vindecați.

O acțiune amplă de testare a avut loc în data de 5 mai în localitatea Cugir, fiind prelevate probe de la 337 de persoane. Organizată de către Direcția de Sănătate Publică Alba, cu implicarea directă a asistenților comunitari/ școlari ai SPAS Cugir si Spitalul Orășenesc, acțiunea a avut ca scop identificarea la timp a posibilelor surse de infectare și limitarea răspândirii virusului SARS-CoV 2.

În vizorul autorităților sanitare au fost locatarii din blocurile sau scările de bloc unde există cel puțin un caz pozitiv, sau unde locuiesc mai multe persoane aflate în izolare. Totodată, au fost testați și angajații unor agenți comerciali din localitate, precum și persoane aflate în linia 1 a luptei împotriva coronavirusului.

Probele au fost prelevate la Spitalul Orășenesc Cugir, la domiciliu persoanelor sau într-o zonă aflată în fața blocurilor sau scărilor de bloc, atunci când spațiile din interior erau prea aglomerate sau prea mici pentru a permite desfășurarea acțiunii.

Personalul medical implicat a fost echipat corespunzător și a respectat toate normele de igienă necesare prelevării acestor teste.Pe tot parcursul acțiunii s-a urmărit respectarea distanțării sociale și a tuturor măsurilor de protecție, atât pentru locatari, cât și pentru personalul implicat; cetățenilor care nu aveau, le-au fost oferite mănuși și măști de peotecție.

Din cele 337 de persoane testate într-o singură zi, două au fost depistate ca infectate cu coronavirus. În momentul de față, numărul cazurilor depistate cu Covid-19 la nivelul Cugirului este de 34, dintre care două cazuri având reședința în altă localitate. Dintre totalul celor îmbolnăviți, 16 au fost declarați deja vindecați.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice

Unirea Ziarul

Publicat

în

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice Un bărbat a fost filmat în dimineața zilei de 20 aprilie în timp ce își perfecționa săriturile, chiar pe monumentele istorice, mai exact drumul roman Via Principalis, din cetatea Alba Iulia. În filmare se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea