Rămâi conectat

Ştirea zilei

Două miliarde de lei economii la bugetul de stat in 2023: Impact pozitiv prin tăierea de cheltuieli cu bunuri si servicii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Două miliarde de lei economii la bugetul de stat in 2023: Impact pozitiv prin tăierea de cheltuieli cu bunuri si servicii, scădere de la patru miliarde.

Economii semnificative de peste 2 miliarde de lei au fost realizate prin reducerea cheltuielilor cu bunurile și serviciile, conform declarațiilor Ministrului Finanțelor, Marcel Boloș, în cadrul unei ședințe a conducerii Partidului Național Liberal (PNL).

Comparativ cu anul 2022, când cheltuielile se ridicau la 4 miliarde de lei pentru bunuri și servicii, în 2023 acestea au fost reduse la doar 1,2 miliarde de lei. Ministrul Boloș a comunicat această schimbare în cadrul întâlnirii cu colegii săi liberali, subliniind impactul pozitiv asupra echilibrării bugetului.

„În 2022, alocam 4 miliarde de lei pentru bunuri și servicii. Acum avem doar 1,2 miliarde”, a transmis ministrul Boloș, prezentând această reducere semnificativă. Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a răspuns afirmând că aceasta reprezintă o veste foarte bună pentru echilibrarea bugetului și a subliniat importanța economisirii unei sume semnificative în privința cheltuielilor.

În cadrul discuțiilor despre bugetul pentru anul 2024, liderul PNL a informat colegii că au reușit să negocieze un buget în cadrul Coaliției care își propune să respecte angajamentele față de cetățeni. Acesta a subliniat intenția de a majora salariile profesorilor și ale bugetarilor, fără a crește salariile demnitarilor și de a efectua majorări ale pensiilor.

Citește și: Protestele grefierilor din județul Alba CONTINUĂ: Care sunt doleanțele angajaților și cum își vor desfășura activitatea

„Va fi un an în care creștem masiv investițiile, continuăm lucrările pe șantiere și vom extinde numărul consulatelor. De asemenea, vom asigura cheltuielile aferente spitalelor, fără introducerea unor taxe noi și fără a afecta Pilonul II”, a adăugat președintele PNL.

Secretarul general al PNL a subliniat și el că nu vor fi impuse taxe noi, reiterând angajamentul partidului de a susține salariile și pensiile prin bugetul de stat. „Am spus că angajamentele PNL legate de salarii, pensii trebuie să fie susținute prin bugetul de stat. Calendarul e unul cât se poate de clar. Va fi adoptat în această săptămână”, a declarat secretarul general.

Sursa: mediafax.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO | Urs semnalat la Petrești, lângă Sebeș. A fost emis mesaj RO-ALERT

Ziarul Unirea

Publicat

în

Urs semnalat la Petrești, lângă Sebeș. A fost emis mesaj RO-ALERT Cetățenii din Petrești, lângă Sebeș au fost avertizați noaptea, în jurul orei 24.00, prin RO-Alert, despre prezența unui urs în localitate. Citește și: Sfaturi utile în cazul în care vă întâlniţi cu un urs pe un traseu turistic. În contextul tragediei în care o […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea