Rămâi conectat

Actualitate

Două medicamente au fost retrase de pe rafturile farmaciilor: folosite în cantităţi mari afectează ficatul

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Două medicamente au fost retrase de pe rafturile farmaciilor. Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale(ANMDM) a propus retragerea de pe piață a două medicamente folosite de mulți români, pentru că folosite în cantităţi mari afectează ficatul. Este vorba despre Doreta de 75 de mg şi Panadol Artro de 665 de mg, comprimate cu eliberare prelungită.

Bolnavii pot continua tratamentul cu pastilele pe care le mai deţin ”atât timp cât sunt respectate indicaţiile terapeutice aprobate şi posologiei recomandate”, avertizează Casa de Asigurări de Sănătate.

Decizia de suspendare a autorizaţiei de punere pe piaţă a fost luată în 19 februarie 2018 de Comisia Europeană, iar acum se face notificarea în România.

Motivul retragerii de pe piaţă a acestor două medicamente foarte populare, în special în rândul celor trataţi de boli grave, precum cancerul sau în cauzul celor care fac recuperare postoperatorie, este riscul de supradozaj foarte ridicat şi afectarea sănătăţii ficatului în cazul în care aceste medicamente sunt folosite pe perioade lungi.

Sursa: capital.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pentru ce vehicule NU mai e nevoie de ITP. Ce mașini trebuie să facă ITP-ul la 6 luni – lege adoptată în Parlament

Unirea Ziarul

Publicat

în

Pentru ce vehicule NU mai e nevoie de ITP. Ce mașini trebuie să facă ITP-ul la 6 luni – lege adoptată în Parlament Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului 3/2024 pentru modificarea unor acte normative din domeniul transportului rutier. Astfel, sunt exceptate de la obligaţia de a efectua inspecţia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea