Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Două drumuri comunale din Ponor vor fi modernizate: Investiție de peste 9 milioane de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Două drumuri comunale din Ponor vor fi modernizate. Primăria a solicitat emiterea acordului de mediu din partea APM Alba.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Drumurile comunale fac legătura satelor aparținătoare comunei Ponor, respectiv După Deal și Geogel și au o lungime totală de 7850,0 m, astfel:

-Drum comunal DC 62, L=4800 m;
-Drum comunal DC 106, L=3050 m;

Având în vedere că drumul comunal DC 106, cuprins între km 0+000 – 1+350, pe o lungime de 1350 m a facut obiectul altei investiții, lungimea drumului comunal DC 106 rămasă de modernizat va fi de 3050 m, de la km 1+350 la km 4+400 .

Drumurile comunale proiectate asigură conectivitatea comunei cu rețeaua județeană de drumuri, astfel drumul comunal DC 106 face legătura cu drumul județean DJ 107 I Aiud DN – 74 (Abrud), și cu drumul județen DJ 750C Teius-Ramet- Ponor-Salciua, iar DC 62 asigură legătura cu drumul județean DJ 107 I Aiud DN – 74 (Abrud).

Datorită stării tehnice necorespunzătoare a drumurilor propuse spre modernizare, circulația se desfășoară cu dificultate, în special pe timp defavorabil. În general structura rutieră prezintă o serie de degradări specifice drumurilor pietruite, fapt ce conferă îmbrăcămintei o viabilitate necorespunzătoare, accesul auto fiind îngreunat datărită gropilor, făgașelor și a degradărilor structurii rutiere.

Necesitatea și oportunitatea investiției derivă din cele menționate, la acestea mai trebuie adăugat și faptul că circulația se desfășoară în condiții grele în perioadele ploioase și umede.

Prin modernizarea drumurilor comunale, care necesită o îmbunătățire a stării tehnice și o sporire a capacității portante, se va asigura o circulație corespunzătoare, îmbunătățindu-se substanțial starea tehnică, siguranța și confortul utilizatorilor.

Valoarea investiției (inclusiv T.V.A.) este de: 9.262.915,00 lei.

Durata estimată de realizare a investiției este de 18 luni, din care durata de de execuție a lucrărilor este de 13 luni.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Mesaje de Paște 2024. Cele mai frumoase texte cu URARI creștine pe care le poți trimite prin SMS cu ocazia sărbătorilor pascale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cele mai frumoase și simple mesaje de Paște creștine. URARI și FELICITARI de Pastele 2024. Scurte mesaje pentru prieteni, profesori, colegi, pe care le puteți transmite prin SMS de Sfintele Paști Romanii trimit, rudelor și prietenilor, cu ocazia sărbătorilor de Paște milioane de mesaje simple prin SMS. Iată mai jos ce mesaje de Paşte poţi […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea