Rămâi conectat

Actualitate

Dosarul „Pomponio-DGFP” amânat din lipsă de judecători. Cinci magistraţi de la Curtea de Apel Alba Iulia s-au abţinut să se pronunţe în cauză

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Dosarul „Pomponio-DGFP” în care sunt arestaţi patru angajaţi de la Finanţe nu a putut fi judecat la termenul de azi întrucât cinci judecători au formulat cereri de abţinere iar un al şaselea judecător, la care dosarul a fost repartizat aleatoriu, se află în concediu de odihnă.

Este vorba despre magistraţii Elena Boca, Cecilia Morariu, Elena Covaciu, Marius Motolea şi Dana Ghiţoaica. Judecătorul Elena Boca a formulat cerere de abţinere pe motiv că a pronunţat deja o soluţie în dosarul disjuns din cel de fond, privindu-i pe cei şase angajaţi de la Pomponio. În ce-i priveşte pe ceilalţi patru magistraţi, aceştia au motivat cererile de abţinere prin faptul că deja au soluţionat cauze în dosar care au legătură cu inculpaţii, în speţă cereri de eliberare provizorie.

Dosarul a fost repartizat aleatoriu judecătorului Leontin Coraş însă acesta se află în concediu şi nu a putut fi prezent la termenul de azi, locul său fiind ţinut de judecătorul de permanenţă Sanda Trif, cu competenţă pe secţia de Minori şi Familie a Curţii. Aceasta a stabilit un nou termen pentru judecarea dosarului pe data de 26 ianuarie 2012, motivând că până atunci judecătorul de caz se întoarce din concediu.

La termenul de azi era programată audierea celor patru inculpaţi aflaţi în stare de arest încă din luna mai 2011 – Ioan Dobra, Dorin Conţan, Mihail Sârbu şi Ioan Ispas. Cel mai probabil ei vor fi audiaţi la următorul termen, în ianuarie.

Din cauza sincopei de la nivelul Curţii de Apel, azi nu au putut fi discutate nici cererile de eliberare formulate de apărătorii celor patru inculpaţi. Acestea vor fi analizate la un termen ulterior, stabilit pentru data de 19 decembrie 2011.

Ioana PITICARIU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar

Ziarul Unirea

Publicat

în

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar Centrul Militar Judeţean Alba, prin Biroul Informare Recrutare, desfășoară activități de recrutare a candidaților pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ postliceal. Citește și: FOTO: Povestea Mariei Cioruță, o femeie din Alba, mama a 4 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea