„Dosarul pensiilor ilegale” – Viorica Călin, funcţionara de la Casa de Pensii Alba, eliberată după 10 luni de arest preventiv

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Viorica Călin zisă „Vivi”, angajata Casei de Pensii Alba despre care porcurorii DIICOT susţin că era „pionul” din cadrul instituţiei prin intermediul căruia liderii grupării din cadrul „Dosarului pensiilor ilegale” introduceau dosarele falsificate în sistem, a fost eliberată din arest preventiv după 10 luni de detenţie. Alături de ea au mai fost eliberaţi alţi trei membri ai grupării de falsificatori – Marian Cosmin Toma, Ionel Toma şi Vasile Dacian Pop. În schimb, după gratii rămân în continuare cei consideraţi liderii grupării – Constantin Toma, Vasile Toma şi Coasian Sabin. „Admis recursurile inculpaţilor Toma Marian Cosmin, Toma Ionel, Pop Vasile Dacian şi Călin Viorica, înlocuit măsura arestării preventive cu măsura obligării de a nu părăsi ţara”, se arată în minuta Curţii de Apel Alba Iulia.
Viorica Călin, funcţionară cu grad de inspector, a introdus în sistem, “cu complicitatea unor funcţionari din cadrul Casei de Pensii Alba”, după cum spun anchetatorii, sute de dosare conţinând cărţi de muncă falsificate. Astfel, sute de persoane din judeţ, în special din Munţii Apuseni, au beneficiat ani la rând de pensii fără să aibă acest drept. În schimbul serviciilor sale, “Vivi” era răsplătită în special cu bunuri şi produse. Ea a reuşit ca să-şi ridice o cabană la Gârda cu material lemnos primit de la beneficiarii dosarelor de pensii falsificate, spun procurorii DIICOT în rechizitoriul întocmit în „Dosarul pensiilor ilegale”.
În total 167 de persoane au fost trimise în judecată în 13 martie 2012 în acest dosar. Acuzaţiile care li se aduc sunt de constituire a unei asocieri infracţionale în vederea săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals privind identitatea, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi riscă pentru aceste fapte pedepse cuprinse între 10 – 20 ani de închisoare. Cea mai mare parte a inculpaţilor provin din rândul beneficiarilor de pensii ilegale din zona Munţilor Apuseni şi sunt pensionari. Aceştia au fost convinşi de avocaţi să-şi recunoască vinovăţia şi cel mai probabil vor scăpa cu suspendarea pedepselor după ce vor fi judecaţi în procedură de urgenţă.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT
PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Comentarii

alin serban 9 iulie 2012 at 19:24

Hotzi SI Motzi!! Este un nucleu de ticalosie in Apuseni..

dolfi 9 iulie 2012 at 21:48

bravo justitiei romane! Inculpata a prejudiciat Statul Roman cu o gramada de bani in timp ce din lipsa acelor bani, poate unii oameni au murit! Ii statea mai bine in ocna sa scoata sare pentru noi toti!

motivul 9 iulie 2012 at 23:07

Daca sunteti smecher si furati statul, dar recunoasteti, scapati cu suspendare.
Daca conduceti si omoriti pe sosele, dar recunoasteti, scapati cu suspendare.
Daca furati un ou pt ca muriti de foame, prergativa sa faceti puscarie grea, pt ca sunteti pericol public.
Nu mizati pe justitie, pt ca e oarba !

Comentariile sunt oprite