Dosarul jandarmilor atacați cu pietre într-un cartier de romi din Sebeș: Trei persoane cercetate pentru ultraj. Se audiază martori și se strâng probe

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sebeș a deschis un dosar de cercetare penală pentru ultraj în cazul jandarmilor atacați cu pietre într-un cartier de romi din municipiul Sebeș, care au fost chemați să intervină la un caz de tulburare o ordinii și liniștii publice.

Procurori de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sebeș au declarat, marți, pentru ziarulunirea.ro, că în acest dosar cercetările continuă, iar urmărirea penală a trecut de la faza ”în rem” la ”in personam”, iar trei suspecți sunt cercetați pentru ultraj.

De asemenea, au fost audiate persoanele vătămate, iar în prezent se audiază mai mulți martori.

Poliția Sebeș a fost delegată de procurorul de caz pentru e efectua cercetări.

În funcție de probele administrate la dosar, cei trei suspecți ar putea deveni inculpați, iar dosarul trimis în judecată sau, dacă probele nu sunt concludente, dosarul ar putea fi clasat.

Din primele date, la începutul lunii august, un echipaj de jandarmi a fost solicitat să intervină după ce mai mulți tineri, care ascultau muzică tare, i-au deranjat pe vecini, oamenii legii fiind sesizați prin 112 pentru deranjarea ordinii și liniștii publice. Ei s-au prezentat la fața locului și au aplicat o sancțiune persoanelor vinovate.

După puțin timp, pe 112 a mai venit un apel pentru deranjarea liniștii publice, în aceeași zonă a municipiului Sebeș. Jandarmii s-au deplasat, din nou, la fața locului și ar fi fost atacați cu pietre de către locuitori ai acestui cartier.

Cel puțin unul dintre ei s-a prezentat la spital pentru eliberarea unui certificat medico-legal.

De asemenea, și mașina cu care s-au deplasat la intervenție a fost zgâriată după ce a fost lovită cu pietre.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...