Dosarul electronic de sănătate – următoarea treaptă în modernizarea sistemului medical
Dosarul electronic de sănătate este următoarea treaptă în modernizarea sistemului, după controversatul card. Mulți medici, însă, habar nu au cum și de când funcționează dosarul digital. Pentru ei informatizarea sistemului pare mai grea decât o boală incurabilă. Îi contrazic însă unii colegi de breaslă, care au înțeles cât de important este ca pacienții să aibă toate datele medicale la îndemână pe o platformă digitală. Că e card sau dosar electronic, pentru pacienți e totuna. Nimeni nu s-a obosit să le explice oamenilor la ce folosesc noile aplicații digitale din sistemul sanitar. Asta pentru că nici mulți medici nu știu bine cum funcționează. Dosarul electronic este perfect funcțional și nu este obligatoriu să ai card de sănătate pentru ca medicul să ți-l realizeze. Astfel, asigurați sau nu, toți pacienții pot beneficia de un dosar electronic. Se face în câteva minute de către orice medic care are semnătură digitală. Dosarul conține toate informațiile despre pacient existente deja în sistem încă din 2010.
Citeşte şi: Salariul minim pe economie în 2016
Datele sunt structurate în cinci module respectiv sumar de urgență, singura secțiune pe care medicul o poate accesa fără acordul pacientului și care conține informații de bază precum grupa sanguină, RH-ul, potențialele alergii, apoi istoricul medical, antecedente declarate de pacient, documente medicale și date personale. Ultimele patru module se accesează doar cu acordul pacientului. Acesta își poate accesa propriul dosar de acasă, de pe site-ul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, folosind o parolă pe care o creează odată cu dosarul electronic.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Branșarea la curent în 2025: ANRE anunță eliminarea unui document-cheie pentru racordarea la energie
Branșarea la curent în 2025: ANRE anunță eliminarea unui document-cheie pentru racordarea la energie Birocrația în domeniul energiei ar putea fi simplificată radical, autoritățiel analizând eliminarea Avizului Tehnic de Racordare (ATR), un document considerat până acum esențial pentru accesul la rețea. Potrivit președintelui ANRE, George Niculescu, măsura ar putea reduce termenele și facilita conectarea atât […]