Rămâi conectat

Actualitate

Dosarul electronic de sănătate – următoarea treaptă în modernizarea sistemului medical

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Dosarul electronic de sănătate este următoarea treaptă în modernizarea sistemului, după controversatul card. Mulți medici, însă, habar nu au cum și de când funcționează dosarul digital. Pentru ei informatizarea sistemului pare mai grea decât o boală incurabilă. Îi contrazic însă unii colegi de breaslă, care au înțeles cât de important este ca pacienții să aibă toate datele medicale la îndemână pe o platformă digitală. Că e card sau dosar electronic, pentru pacienți e totuna. Nimeni nu s-a obosit să le explice oamenilor la ce folosesc noile aplicații digitale din sistemul sanitar. Asta pentru că nici mulți medici nu știu bine cum funcțdosarionează. Dosarul electronic este perfect funcțional și nu este obligatoriu să ai card de sănătate pentru ca medicul să ți-l realizeze. Astfel, asigurați sau nu, toți pacienții pot beneficia de un dosar electronic. Se face în câteva minute de către orice medic care are semnătură digitală. Dosarul conține toate informațiile despre pacient existente deja în sistem încă din 2010.

Citeşte şi: Salariul minim pe economie în 2016

Datele sunt structurate în cinci module respectiv sumar de urgență, singura secțiune pe care medicul o poate accesa fără acordul pacientului și care conține informații de bază precum grupa sanguină, RH-ul, potențialele alergii, apoi istoricul medical, antecedente declarate de pacient, documente medicale și date personale. Ultimele patru module se accesează doar cu acordul pacientului. Acesta își poate accesa propriul dosar de acasă, de pe site-ul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, folosind o parolă pe care o creează odată cu dosarul electronic.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pentru ce vehicule NU mai e nevoie de ITP. Ce mașini trebuie să facă ITP-ul la 6 luni – lege adoptată în Parlament

Unirea Ziarul

Publicat

în

Pentru ce vehicule NU mai e nevoie de ITP. Ce mașini trebuie să facă ITP-ul la 6 luni – lege adoptată în Parlament Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului 3/2024 pentru modificarea unor acte normative din domeniul transportului rutier. Astfel, sunt exceptate de la obligaţia de a efectua inspecţia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea