Rămâi conectat

Curier Județean

Dosarele lui Vasile Bereș, Ștefan Drăgoi, Franți Itul și altor inculpați ”de marcă”, astăzi, pe rolul Tribunalului Alba

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Pe lista de ședințe de la Secția Penală a Tribunalului Alba se află astăzi 37 de dosare, în cea mai mare parte fiind cereri de întrerupere a pedepsei și contestații la executare. Între acestea se află însă și dosare de corupție, înșelăciune, trafic de droguri și trafic de minori – cazuri aflate în atenția publicului fie pentru că inculpații sunt șefi de instituții sau funcționari publici, fie pentru gravitatea faptelor comise.

*Fostul șef al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Vasile Bereș, va apare în fața magistraților ca inculpat într-un dosar de corupție. Fapta de abuz în serviciu și luare de mită, pentru care Bereș a fost trimis în judecată,  este legată de relația sa cu un supermarket din Sebeş, administrat de o companie multinaţională. Vasile Bereş ar fi solicitat, prin intermediul unui subordonat două coşuri de produse alimentare în valoare de 200 de lei pentru a ridica sechestrul pus pe o cantitate de 169 de kg de fructe în magazinul respectiv. Directorul supermarketului s-a autodenunţat la DNA.

*Liderul romilor din Aiud, fost consilier la primăria din acest municipiu este judecat în stare de arest pentru trafic de influență după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea 200 de lei de la un denunțător. Potrivit procurorilor Ştefan Drăgoi ar fi pretins şi primit de la mai multe persoane de etnie romă diferite sume de bani pentru ca prin influenţa pe care o avea să le obţină atribuirea prin concesiune a unor terenuri aflate în proprietatea primăriei Aiud, pentru construcţia de locuinţe.

Elit - Gustul Desăvârșit

*Revine în actualitate dosarul de înșelăciune a afaceristului Franți Itul, de mare notorietate în urmă cu aproximativ 2 ani. Itul, alaturi de alte trei persoane care au fost trimise în judecată în 2007, era acuzat de contrafacere în formă continuată, după ce procurorii au stabilit că vindea o marcă inferioară de cafea sub numele de “Amaroy”. Proprietarul mărcii nu a depus nicio plângere iar judecătorii au decis încetarea procesului. Dosarul a avut un istoric lung, fiind restituit la Parchet și urmând apoi toată procedura de returnare spre judecată, după ce a fost admis un recurs al DIICOT. Afaceristul a rămas cu acuzațiile de înșelăciune, înșelăciune privind calitatea mărfurilor și instigare la uz de fals. Celelalte trei persoane sunt acuzate de înșelăciune privind calitatea mărfurilor, două dintre ele și de complicitate la înșelăciune, iar una și de uz de fals.

*Un alt caz care a șocat opinia publică este cel al soților Maria și Gheorghe Voina, din Blaj, trimiși în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane, trafic de minori, viol şi incest. Porcuroprii au stabilit că inculpaţii obţineau zilnic sume de bani, din exploatarea sexuală sau prin obligarea la practicarea cerşetoriei a celor patru copii ai familiei, dintre care 3 minori, cu vârste cuprinse între 11 şi 15 ani. În sarcina inculpatului Voina Gheorghe se mai reţine că a întreţinut, prin constrângere şi profitând de imposibilitatea victimei de a-şi exprima voinţa, raporturi sexuale cu fiicele sale, dintre care una minoră, în vârstă de 13 ani. Minora era obligată si să practice prostituţia şi să predea inculpaţilor sumele de bani obţinute.

*Termen de judecată pentru ”Lotul Cugir” – cei 27 de membri ai grupului infracţional sunt cercetaţi sub aspectul comiterii infracţiunilor de tentativă la omor calificat şi deosebit de grav, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Realizarea rețelei de canalizare în Pănade, comuna Sâncel: Undă verde din partea APM Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Realizarea rețelei de canalizare în Pănade, comuna Sâncel: Undă verde din partea APM Alba

Proiectul privind realizarea rețelei de canalizare în localitatea Pănade, comuna Sâncel a primir undă verde din partea APM Alba.

Proiectul aduce îmbunătăţiri relevante în starea de sănătate a populaţiei, prin creearea unor condiţii edilitare conforme cu normele de calitate a mediului şi normele de igienă a habitatului.

Elit - Gustul Desăvârșit

Avand in vedere faptul ca strazile localitatii au fost modernizate recent, au fost luata in considerare refacerea rigoleleor, podetelor si trotuarelor ce vor fi afectate de construirea retelei de canalizare si a racordurilor individuale, pe o lungime estimata la 1000 ml, rigolele fiind turnate din beton, neputand fi reutilizate. Aceasta este o situatie particulara, pentru refacerile de rigole si podete intocmindu-se un deviz separat de reteaua propriu-zisa.

Toate căminele de vizitare sunt carosabile, construite din elemente prefabricate: tronsoane din beton si rame cu capace carosabile pentru trafic greu de 40 t, clasa D 400. Durata de viata a caminelor si a conductelor este de 50 de ani, daca sint exploatate corect. Durata de dezvoltare care s¬a avut in vedere la proiectarea retelei propuse este de 50 ani.

Prin investiţia propusă se elimină riscurile de îmbolnăvire sau apariţie a unor focare de infecţie nedorite în imobilele de locuit în comun, creind premisele încadrării în normele Ordinului Ministerului Sănătăţii nr. 119/2014 pentru aprobarea Normelor de igienă şi sănătate publică privind mediul de viaţă al populaţiei pentru aprobarea normelor de igienă privind mediul de viaţă al populaţiei, cu modificările şi completările ulterioare.

Investiţia contribuie la eforturile administraţiei de creştere economică a zonei, îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă şi sănătate a locuitorilor şi reducerea poluării mediului.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Primăria Aiud cumpără autobuze electrice și stații de încărcare: Licitația de peste 22 milioane de lei, lansată în SEAP

Ziarul Unirea

Publicat

în

Primăria Aiud cumpără autobuze electrice și stații de încărcare: Licitația de peste 22 milioane de lei, lansată în SEAP

Primăria municipiului Aiud a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru achiziția de autobuze electrice pentru transportul urban și stații de încărcare cu montare și punere în funcțiune, în cadrul proiectului „Transport public ecologic în Municipiul Aiud”.

Valoarea totală estimată a investiției este de 22.111.827,60 de lei, fără TVA. Achiziția vizează furnizarea a 16 autobuze electrice noi pentru transportul urban, respectiv furnizarea, montarea și punere în funcțiune a 16 stații de încărcare lente si 4 statii de incarcare rapide

Autobuzele vor indeplini toate condiţiile tehnice si de siguranţa pentru circulaţia pe drumurile publice din Romania respectiv toate directivele, regulamentele si normele elaborate de Comunitatea Europeana care se refera la autovehicule, iar staţiile de incarcare vor fi compatibile cu modelul de autobuz electric ofertat. Producătorul/ofertantul autobuzelor electrice este responsabil de compatibilitatea acestora cu staţiile de încărcare ce vor fi puse în funcţiune în locaţiile indicate de Beneficiar.

Elit - Gustul Desăvârșit

Autobuzele electrice care vor fi achiziţionate vor îndeplini condiţiile legate de fiabilitate, securitate, confort, protecţie ambientală la nivelul normelor europene actuale şi vor asigura un nivel ridicat de fiabilitate, costuri de mentenanţă scăzute, precum şi accesul facil la agregatele importante (motor de tracţiune, baterii, transmisie, punţi, sistem de direcţie, sistem de frânare care, coroborată cu fiabilitatea crescută a echipamentelor şi calitatea materialelor utilizate la fabricarea şi echiparea autobuzelor electrice, va oferi posibilitatea de exploatare curentă fără a fi necesară revizia zilnică. Vor fi admise verificări zilnice pentru integritatea autobuzelor electrice în ansamblu şi verificări ale sistemelor mecanice şi electrice care concură la siguranţa circulaţiei.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Medicii se vor putea pensiona mai REPEDE: Ce prevede propunerea legislativă

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

Medicii se vor putea pensiona mai REPEDE: Ce prevede propunerea legislativă

Beniamin Todosiu, deputat USR a anunțat luni, 14 noiembrie, un nou proiect de lege în care se dorește pensionarea anticipată a medicilor.

 

Elit - Gustul Desăvârșit

”Siguranța pacientului depinde direct de starea de sănătate a medicului, dar mai ales de epuizarea fizică sau psihică a acestuia. De aceea, USR a depus în parlament o inițiativă prin care medicii pot solicita pensionarea anticipată.

Propunerea legislativă, depusă de colegul meu, Adrian Wiener, prevede ca „la cerere, medicii se pot pensiunea la vârsta standard de pensionare, privind dreptul comun, diminuată cu maximum numărul de ore prestate în gardă peste gărzile obligatorii, dar nu mai devreme de 57 de ani, fără diminuarea cuantumului pensiei.”

Timpul efectuat suplimentar în serviciul de gardă de către cadrele medicale reprezintă o problemă foarte mare pentru sistemul de sănătate public din România deoarece medicul ajunge de foarte multe ori la o epuizare psihică și fizica. În aceste condiții, riscul ca acel medic să greșească și să pună în pericol sănătatea pacienților este foarte mare.
Din păcate, coaliția de guvernare PNL-PSD nu vrea să înțeleagă situația medicilor din România, astfel încât a votat împotriva acestui proiect în Comisia de Sănătate Publică. În urma dezbaterilor din ședința comisiei, nu s-a identificat o soluție alternativă concretă, deși toți cei prezenți au recunoscut existența acestei problemele in spitalele din România.

USR nu renunță la acest proiect și va căuta o soluție pentru a rezolva aceasta problema a epuizării medicilor prin orele suplimentare muncite, astfel încât pacienții să beneficieze de un act medical sigur și de calitate.” a scris deputatul pe pagina personală de Facebook.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea