Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Dosare penale pentru doi pescari din Lunca Mureșului. Între 8 aprilie – 6 iunie este prohibiție la pescuit

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În primul caz, poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Ocna Mureş au surprins în flagrant ieri, pe M.P., de 27 ani, din comuna Lunca Mureşului, în timp ce pescuia în albia râului Mureş,  de pe raza comunei Lunca Mureşului, sat Gura Arieşului, cu o unealta de pescuit tip CRASNIC.

Potrivit IPJ Alba, “unealta a fost ridicată de poliţişti în vederea confiscării, iar faţă de suspect se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de “pescuit prin orice metode al reproducătorilor în perioada de prohibiţie” faptă prevăzută şi pedepsită de articolul  64 litera b din OUG 23/2008 , deţinere de unelte neautorizate”, faptă prevăzută şi pedepsită de articolul  64 lit. k din OUG 23/2008 şi “pescuitul cu unelte şi scule neautorizate “, faptă prevăzută şi pedepsită  de articolul 65 aliniatul 1 lit. b din OUG 23/2008.”

În aceași zi, “poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Lunca Mureşului s-au sesizat cu privire la faptul că la data de 23 aprilie, în jurul orelor 17.00, I.I.,  de 46 ani, din comuna Lunca Mureşului,  a pescuit în albia râului Mureş, de pe raza comunei Lunca Mureşului, cu o unealtă de pescuit tip “CRASNIC”.

Crâsnicul a fost ridicat în vederea confiscării, iar faţă de suspect se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de “pescuit prin orice metode al reproducătorilor în perioada de prohibiţie” faptă prevăzută şi pedepsită de articolul  64 litera b din OUG 23/2008 ,   “deţinere de unelte neautorizate”, faptă prevăzută şi pedepsită de articolul  64 lit. k din OUG 23/2008 şi “pescuitul cu unelte şi scule neautorizate “, faptă prevăzută şi pedepsită  de articolul 65 aliniatul 1 lit. b din OUG 23/2008.

 În vederea respectării normelor legale, Poliţia reinformează cetăţenii cu privire la faptul că, potrivit Ordinului 400/15.03.2013 a Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice, pe perioada 8 aprilie – 6 iunie a.c. se instituie măsura de prohibiţie pentru pescuitul în scopul comercial, recreativ/sportiv şi familial al oricăror specii de peşti”, se arată în comunicatul remis presei de IPJ Alba.

foto arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC

Bogdan Ilea

Publicat

în

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC În perioada sărbătorilor mai ales când este dezlegarea la pește, trebuie să fim foarte atenți la alimentele pe care le achiziționăm. ANPC transmite că recomandă consumatorilor să ţină cont de câteva sfaturi. ‘În preajma Sărbătorii Floriilor, în care, conform tradiţiei, creşte […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea