Rămâi conectat

Curier Județean

Dosar penal pentru un bărbat din Alba Iulia, care a încercat să comercializeze, ilegal, articole pirotehnice

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un bărbat din Alba Iulia s-a ales cu dosar penal după ce a încercat să comercializeze, ilegal, articole pirotehnice. Petardele au fost găsite şi asupra unui minor din Aiud. Poliţia atrage atenţia cu privire la pericolul reprezentat de folosirea necorespunzătoare a articolelor cu conţinut exploziv şi reaminteşte prevederile legale aplicabile în domeniu.

Poliţiştii specializaţi în arme, explozivi, substanţe periculoase, sprijiniţi de poliţiştii de investigaţii criminal şi de cei de siguranţă publică au intensificat acțiunile de combatere a operaţiunilor ilegale cu articole pirotehnice, desfăşurate în cadrul Planului de Acţiune „Foc de artificii 2018” .

Astfel, ieri, 11 decembrie, cu ocazia unei acţiuni organizată în parcarea unui supermarket din municipiul Alba Iulia, a fost depistat un bărbat de 34 de ani, din Alba Iulia, în timp ce oferea, spre vânzare, 300 de obiecte pirotehnice, din categoria F2, fără a deţine autorizaţie în acest sens.

Tot ieri, poliţiştii de ordine publică din Aiud  l-au depistat pe un minor de 15 ani, care avea asupra sa 37 de petarde.

În ambele situaţii, poliţiştii au precedat la confiscarea obiectelor cu conţinut pirotehnic, deţinute ilegal şi au întocmit dosare penale, faţă de persoanele asupra cărora au fost găsite sub aspectul săvârşirii infracțiunii de „operaţiuni cu articole pirotehnice, efectuate fără drept”, faptă prevăzută de art. 37 din Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

Pentru a nu fi implicaţi în incidente nedorite, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă folosirea cu multă atenţie a articolelor pirotehnice precum şi supravegherea atentă a copiilor deoarece aceştia pot fi expuşi incidentelor survenite în urma folosirii necorespunzătoare a obiectelor de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice;

Reamintim:

Orice operaţiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an.

Articolele pirotehnice din categoriile F1 şi P1 comercializate către persoanele cu vârsta sub limita prevăzută de lege, respectiv 16 ani, precum şi comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea