Rămâi conectat

Ştirea zilei

Dosar penal pentru administratorul societății care a tras ilegal artificiile de 1 Decembrie, la Alba Iulia

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Polițiștii din Alba au întocmit un dosar penal pe numele reprezentantului societății comerciale Temexson SRL care a tras artificiile de 1 Decembrie la Alba Iulia fără acord din partea pompierilor și poliției.

Societatea comercială care a organizat focul de artificii a depus o solicitare pentru ca spectacolul să aibă loc într-o anumită zonă, însă în urma recunoaşterii în teren şi analizării documentaţiei depuse cererea a fost respinsă. Firma organizatoare nu a ţinut cont însă de răspunsul ISU și a tras artificiile din locul în care au fost refuzați.

Inspectorul șef al Inspectoratului Județean de Poliție, comisar șef, Cioancă Sorin, a declarat, marți, în cadrul unei conferințe de presă, că dosarul penal a fost întocmit pentru fals în declarații, după ce în documentația pe care au depus-o lipseau anumite detalii, ”pe care dânșii le-au omis”.

”Personal am invitat la sediul IPJ reprezentanții societății respective, care de altfel nu au dat curs invitației, deci societatea a depus o documentație la IPJ Alba, iar în urma verificărilor efectuate s-a constatat că nu se îndeplinesc condițiile prevăzute de legea 126/1995. Ca urmare, nu au primit avizul nici din partea noastră. Pentru ca cetățenii să se bucure de focul de artificii de 1 Decembrie, mă repet, i-am invitat la sediul IPJ, am invitat și colegii de la ISU, reprezentanții societății nu au venit. Au venit reprezentanții primăriei și împreună i-am rugat și s-au deplasat în teren împreună cu colegii mei de la Serviciul Arme și ISU pentru identificarea unui loc care să corespundă din punct de vedere legal. S-a făcut deplasarea în teren după care noi n-am mai primit nicio sesizare. Întâlnirea a avut loc cu o zi înainte. Reprezentantului societății i s-a întocmit și un dosar penal în care este cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de fals în declarații pe baza documentației care a depus-o la IPJ Alba. Ca urmare a focului de artificii din data de 1 decembrie, asupra societății respective a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 6.000 de lei. Nu a respectat condițiile din lege, la o distanță mai mică de 500 de metri”, a spus Cioancă Sorin.

Întrebat de jurnaliști care a fost locul recomandat de polițiști, comisarul șef a răspuns că ei nu recomandă un loc ci doar invită pentru identificarea acestuia.

Potrivit ISU Alba, focul de artificii de la 1 Decembrie s-a desfășurat fără obţinerea acordului pentru organizare.

”Jocul de artificii cu articole pirotehnice, care s-a desfăşurat în data de 01.12.2017, în jurul orei 19.15, în municipiul Alba Iulia, s-a desfăşurat fără obţinerea acordului pentru organizare. Precizăm faptul că, în urma analizării documentaţiei depuse şi a recunoaşterii în teren, desfăşurată în comun de către reprezentantul ISU Alba şi un reprezentant al firmei organizatoare, a fost emis de către ISU Alba refuzul justificat, comunicat către organizator. Reprezentanţii firmei organizatoare au fost informaţi telefonic despre emiterea refuzului justificat, acesta nefiind ridicat de către solicitant şi totodată nefiind depusă altă cerere de emitere a acordului pentru organizarea jocului de artificii. S-a comunicat către Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Alba faptul că nu s-a obţinut acordul, în vederea dispunerii măsurilor legale”, se arată într-un răspuns dat de ISU Alba cu privire la acest subiect.

Manifestările organizate cu ocazia Zilei Naţionale a României s-au încheiat, la Alba Iulia, cu artificii, spectacol de lasere şi concerte ”ca pe vremuri” cu Iris, Compact şi Holograf. Acestea au fost organizate pe Latura de Vest a Cetăţii Alba Carolina.

Citește și Focul de artificii de la Alba Iulia, de Ziua Națională, a fost tras fără autorizație. Firma care a organizat evenimentul, amendată cu 6.000 de lei


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal O șoferiță de 21 de ani, din Vidra, a fost prinsă la volan cu permisul suspendat. Polițiștii din Câmpeni i-au făcut dosar penal. Citește și: Tânăr din Abrud, prins de polițiști MORT DE BEAT la volan: Avea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea