Dorin Şerdean: Replică unor pioni cărora li se termină tura
Candidatul PP-DD la Primăria Alba Iulia răspunde atacului lui Mircea Hava
În urmă cu câteva zile, am acordat un interviu ziarului Unirea, în care am arătat cum actualul primar foloseşte sportivii albaiulieni ca obiecte de decor, referindu-mă nu doar la jucătorii de şah, ci şi la cei din alte sporturi – baschet sau powerlifting. Tot ce a găsit util să facă actualul primar, contracandidatul meu, a fost să pună un fost coleg de echipă, un fel de mână stângă a domniei sale (candidat pe lista de consilieri PDL undeva pe la poziţia 15) să îmi dea o replică.
Fac această menţiune necesară pentru locul şi momentul în care ne aflăm azi, şi dau această replică nu consilierului respectiv, ci primarului Hava, cu care am o dispută directă, şi cu a cărui indiferenţă crasă sportivii albaiulieni au o dispută directă de ani de zile. Numele meu este Dorin Pavel Şerdean, candidez la funcţia de primar al municipiului Alba Iulia din partea PP-DD şi ştiu foarte bine că scopul jocului de şah este capturarea regelui advers şi nu luptă surda cu pionii care au vaga impresie că îl apără pe acesta.
Deci, domnule Mircea Hava dacă aveţi ceva să-mi spuneţi, data viitoare spuneţi-mi-o direct! Pentru că eu vă dau replica la articolul deplasat scris cu mâna dumneavoastră stângă vineri, 25 mai 2012.
Aşadar, domnule Hava: Nu folosesc imaginea pozitivă a sportului minţii pentru a mă ajuta în competiţia politică, şahul este parte din identitatea mea. În toate luările de poziţie am folosit drept prioritară experienţa mea managerială, administrativă, şi niciodată calitatea mea de „şahist”. La afirmaţia că am sărit în PP-DD ca într-un tren în mişcare, vă spun că eu m-am înscris într-un partid de opoziţie şi am început de la zero construcţia filialei PP-DD Alba Iulia, nu am moştenit nimic de la antecesorul meu şi intru în bătălia localelor cu forţe proaspete şi proprii. Dumneavoastră, domnule Hava, aţi fost între primii membri ai PD din judeţul Alba şi aţi crescut acest partid până a dobândit putere discreţionară. Mai mult, odată această putere dobândită, aţi tăiat salariile şi pensiile unui întreg popor român, fiind vice-preşedinte pe ţară al PDL, şi părtaş la guvernarea Băsescu şi Boc.
Mâna dumneavoastră care dădea în mine zilele trecute s-a înscris în PD în 1996, când PD era un tren în mişcare, şi se pregătea de putere, pe care a exercitat-o dezastruos pentru România, în anii 1996 – 2000. Ghinion şi atunci şi acum cu PD(L)-ul ăsta pentru România.
Pledoaria sa pentru şah mă înduioşează, chiar mă gândesc să îi răsplătesc eforturile susţinând din postura de primar direct familiile copiilor care fac performanţă, nu SRL-urile care spală bani pe spatele acestor mici performeri inocenţi.
Domnule Hava, pe final vreau să vă mulţumesc pentru atenţia pe care mi-o acordaţi, atacându-mă cu diverse cozi de topor în publicaţiile Albei. Înţeleg astfel că sunt un contracandidat mai periculos decât finul dumneavoastră, pe care l-aţi dus la biserică dar şi la o grămadă de chefuri deşuchiate. Da, vorbesc de Călin Potor, al cărui naş sunteţi şi pe care nu îl atacaţi deloc. Să fie o înţelegere în familie? Sau teama că, dacă va cădea unul dintre voi, veţi cădea toţi?
Mulţumesc ziarului Unirea pentru acordarea dreptului la replică şi domnului Mircea Hava pentru atacul premeditat care mi-a deschis apetitul pentru bătălia de pe 10 iunie. Pe care o voi câştiga.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Alin Tomuș, sociolog: Ideea unui guvern minoritar nu face altceva decât să prelungească instabilitatea
Alin Tomuș, sociolog: Ideea unui guvern minoritar nu face altceva decât să prelungească instabilitatea Marcel Ciolacu a anunțat recent că PSD se retrage de la guvernare, pe fondul impasului în negocieri, însă social-democrații sunt dispuși să voteze un guvern de dreapta. Sociologul albaiulian, Alin Tomuș, și-a exprimat opinia referitor la contextul politic actual, afirmând că, […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum 4 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor
-
Actualitateacum o zi
18 decembrie: Sfântul Daniil Sihastrul, sărbătoare cu cruce albastră în calendarul ortodox. Ce înseamnă și ce nu ai voie să faci