Rămâi conectat

Politică Administrație

Dorin Nistor: ”Dorinţa de a crea locuri de muncă nu trebuie să ne facă să uităm de legalitate”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Aş dori ca prin prezenta să mulţumesc d-lui primar şi colegilor consilieri din Sebeș, dar mai ales consilierilor iniţiatori, că au înțeles din solicitările mele scrise (înregistrate sub numărul 35922/07.10.2013) şi verbale în a aduce îmbunătățiri asupra proiectului de hotărâre privind vânzarea prin licitație publică deschisă a terenului situat în Petrești, str. Energiei, cu privire la următoarele:

1) Stipularea în mod expres în proiectul de hotărâre a art. 13 din L 50/1991  care prevede „terenurile aparţinând domeniului privat al statului sau unităţilor administrativ teritoriale , destinate construirii , pot fi vândute, concesionate sau închiriate prin licitaţie publică, potrivit legii, în condiţiile respectării prevederilor documentaţiilor de urbanism şi de amenajare a teritoriului, aprobate potrivit legii, în vederea realizării de către titular a construcţiei”.
2) Completarea în caietul de sarcini la capitolul Regimul juridic al taxei şi garanţiei de participare la licitație, cu următoarele: ”Ofertantul care a fost desemnat câştigătorul licitației şi refuză semnarea antecontractului de vânzare cumpărare, facturii de vânzare şi a contractului de vânzare cumpărare,  pierde garanţia de participare”.
3) La art 5 din proiect să fie trecut în primul rând d-ul primar Alexandru Dăncila ca răspunzător de ducerea la îndeplinire a prezenţei hotărâri.
4) În ceea ce privește solicitarea mea de a se menţiona în caietul de sarcini obligarea câştigătorului licitaţiei, oricine ar fi el,de a realiza într-o anumită perioadă de timp un minim de investiţie (valoric nu ca şi tip construcție) pe  acest teren) – întrucât Biroul Contencios Juridic şi Administrativ prin d-na Maxim Ionela şi Serviciul Patrimoniu, Transport şi Registru Agricol prin d-na Daniela Antonescu în întâlnirea informală din 07.10.2013 (dintre consilieri, primar şi aparatul primăriei) au menționat că această condiție este restrictivă şi nu trebuie trecută în caietul de sarcini, solicit să fie menționată în procesul verbal de şedinţa opinia mea că o astfel de condiţie nu este restrictivă ci concură la dorinţă ca toţi cei care participă la licitaţie să fie persoane fizice sau juridice care doresc să realizeze o investiţie pe acest teren în perioada imediat următoare.

Pornind de la faptul că aparatul primăriei îşi asumă astfel legalitatea proiectului de hotărâre privind aprobarea condițiilor de organizare şi desfășurare a licitației pentru vânzarea prin licitație publică deschisă a unui imobil teren în suprafața totală de 35.789 mp, proprietar Municipiul Sebeş, domeniul privat, situat administrativ în Petreşti, str. Energiei, votez pentru aprobarea proiectului.

Regret că sunt persoane care au uitat că acum câţiva ani din cauza unei vânzări de teren din Lancrăm, consilierii locali de atunci şi d-l primar Alexandru Dancilă au trebuit să dea explicaţii în fata procurorului pentru a clarifica anumite aspecte, situaţie care a durat aproape cinci ani şi care din fericire s-a terminat fără a avea consecinţe juridice asupra acestora.

Nu aş dori ca şi în urma acestui proiect de hotărâre să rămână lucruri neclarificate dar nu doresc nici să se cadă în extrema cealaltă. Trecem printr-o criză şi crearea locurilor de muncă este o prioritate. Dorinţa de a le crea şi de a răspunde astfel presiunilor şi aşteptărilor populaţiei nu trebuie să ne facă să uităm de legalitate şi nici presiunile pe care investitorii le fac prin publicarea în mass media a ameninţărilor că pleacă. Trebuie să cântărim toate aspecte şi să luăm cea mai bună decizie. Eu asta vreau.

Dorin Nistor, consilier PDL în Consiliul Local Sebeș


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea