Dorin Iustin Pocol, candidat PP-DD Senat Colegiul 2: Pe 9 decembrie votează bine pentru tine, nu pentru ei!
– Domnule Dorin Pocol, sunteţi o figură nouă în politică. Ce v-a determinat să candidaţi pentru un mandat de senator?
– Da, sunt o figură nouă în politică, cum de altfel sunt marea majoritate a colegilor mei din PP-DD Alba. Am hotărât la începutul acestui an că trebuie să fac pasul acesta spre politică, spre a-mi exprima dezaprobarea faţă de ceea ce se întâmplă şi de a genera împreună cu colegii mei o abordare care să pună în prim plan oamenii şi nu politicienii care mestecă aceleaşi vorbe la infinit. Am hotărât că statul pe margine, neimplicarea nu va duce la altceva decât la perpetuarea unei stări de fapt în care sărăcia, umilinţa, lipsa de speranţă şi în consecinţă lipsa unui viitor bun vor fi trecute în dreptul oamenilor iar prosperitatea, jaful, viaţa bună, corupţia nepedepsită, şansa la bunăstare vor fi trecute în dreptul aceloraşi politicieni care nu fac absolut nimic pentru comunităţile din care provin. În ceea ce priveşte candidatura mea în colegiul 2, pentru Senatul României, aş vrea să vă spun că am fost onorat de încrederea pe care mi-au acordat-o colegii mei şi că forţa acestui grup de oameni cu o gândire sănătoasă îndreptată către viitor este un atu pe care puţini candidaţi îl au.
Motivele care m-au determinat să candidez sunt multiple însă toate aceste motive îşi au rădăcina în aceeaşi convingere, că nu mai putem continua aşa, că viaţa noastră arată aşa cum arată pentru că un grup de senatori şi de deputaţi de profesie au făcut-o să arate aşa. Viaţa românilor, fie că sunt din Sebeş, Aiud sau Ocna Mureş, s-a degradat tocmai pentru că politica şi administraţia centrală nu îi mai servesc interesele. Politicienii au uitat de români şi asta se poate uşor observa oriunde te-ai uita în această ţară. Eu cred că vremea politicienilor a trecut, au demonstrat ce pot şi ştiu să facă, acum e vremea oamenilor, ei trebuie să decidă cum va arăta viitorul lor.
Am să vă povestesc o întâmplare dintr-o comunitate rurală prin care am trecut zilele trecute, cu ocazia campaniei electorale şi care, cred eu, e reprezentativă pentru foarte mulţi dintre oamenii cu care vorbim zilnic. Am întâlnit un tânăr inginer agronom, în vârstă de 33 de ani, care mi-a spus în felul următor: “Domnule candidat, voi merge să vă votez, ca un om tânăr ce sunt, cu pregătirea pe care o am şi care am crezut că o să-mi ofere un trai decent, ştiţi de ce? Pentru că mi-e teamă că o să mă trezesc într-o dimineaţă, că o să am vreo 45 de ani şi o să ne aflăm cu toţii în aceeaşi blestemată de situaţie plină de incertitudini şi goală de sensul unei vieţi normale pe care să o simt ca fiind a mea şi nu a unor hoţi”. Vedeţi, pentru asta candidez, pentru a le spune oamenilor că se poate şi altfel, că nu suntem obligaţi să trăim în fiecare zi cu aceste temeri…
– De ce credeţi că un om de afaceri trebuie să facă politică?
– Vedeţi dumneavoastră, anii în care am fost implicat într-o afacere de succes, spun eu, m-am lovit de foarte multe ori de un sistem îngheţat în practici care au oprit dezvoltarea sectorului privat. M-am lovit de foarte multe ori de celebrele explicaţii despre cum nu se poate face ceva sau altceva pentru bunăstarea comunităţii în cele din urmă. Experienţa pe care am acumulat-o în acei ani m-a făcut să înţeleg că o dinamică legislativă prea pronunţată, că o administraţie bolnavă de birocraţie, se întoarce împotriva oamenilor şi că dacă nu schimbăm ceva în relaţia stat-privat riscăm să batem pasul pe loc şi să generăm mari probleme în sănătate, pensii, asigurări sociale etc. Apoi vă mai spun ceva, dacă vă aduceţi aminte de industria acestui judeţ, vă aduceţi aminte de Aiud şi de Ocna Mureş ca fiind oraşe în care domeniul industrial era motorul comunităţii respective.
Acum avem şomaj, infrastructură de proastă calitate şi probleme sociale importante tocmai pentru că noţiunile de management eficient au lipsit. Oamenii de afaceri pot să aducă în politică, realitatea unei economii pe care politicienii de profesie nu au ştiut decât să o distrugă prin incompetenţă şi mai ales prin complicitate. Apoi, vă spun, pe scurt, faptul că un om de afaceri gândeşte repede şi îşi preţuieşte oamenii cu care lucrează şi care îi generează profit. Altfel acesta dispare. Cu politicienii nu s-a întâmplat până acum aşa, au gândit încet şi pompieristic iar despre preţuirea pe care ne-o poartă nu are rost să mai vorbim. Concluzia firească ar fi să dispară, nu?
– Ce le transmiteţi alegătorilor din colegiul 2 având în vedere faptul că mai sunt mai puţin de 2 săptămâni până la alegeri?
– Am avut ocazia în aceste două săptămâni de campanie să mă întâlnesc cu sute de oameni pe care i-am ascultat, care m-au invitat în casele lor şi care mi-au spus că viaţa lor nu mai poate continua, că se simt străini în propria lor ţară, că senatorii şi deputaţii pe care i-au ales uită să le mai calce pragul. Această stare de revoltă pe care o simt oamenii în aceste zile se poate transforma pe 9 decembrie într-o dovadă de putere a unui popor care trebuie să le dea o lecţie politicienilor care au determinat tot ceea ce trăim ca societate după 1989. Oamenii trebuie să fie conştienţi că nimeni nu are dreptul să decidă pentru ei, că e necesar să iasă din casă şi să voteze pentru o ţară în care a venit vremea oamenilor şi în care a trecut vremea politicienilor. Pe 9 decembrie, puterea poporului se va manifesta! În rest îi spun fiecăruia, votează bine pentru tine, nu pentru ei şi le mulţumesc pentru îngăduinţa de a-mi asculta gândurile.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
PENSIILE și indemnizațiile pentru însoțitor, încasate necuvenit NU SE MAI RECUPEREAZĂ: Legea a fost promulgată
PENSIILE și indemnizațiile pentru însoțitor, încasate necuvenit NU SE MAI RECUPEREAZĂ: Legea a fost promulgată Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat marţi, 19 noiembrie 2024, legea potrivit căreia nu se recuperează sumele încasate necuvenit cu titlu de pensie, indemnizaţie socială pentru pensionari şi indemnizaţie pentru însoţitor. Actul normativ vizează asigurarea unei forme de protecţie a pensionarilor, […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate5 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii8 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii