Rămâi conectat

Actualitate

Dorin Iustin Pocol, candidat PP-DD Senat Colegiul 2: Pe 9 decembrie votează bine pentru tine, nu pentru ei!

Publicat

în

– Domnule Dorin Pocol, sunteţi o figură nouă în politică. Ce v-a determinat să candidaţi pentru un mandat de senator?
– Da, sunt o figură nouă în politică, cum de altfel sunt marea majoritate a colegilor mei din PP-DD Alba. Am hotărât la începutul acestui an că trebuie să fac pasul acesta spre politică, spre a-mi exprima dezaprobarea faţă de ceea ce se întâmplă şi de a genera împreună cu colegii mei o abordare care să pună în prim plan oamenii şi nu politicienii care mestecă aceleaşi vorbe la infinit. Am hotărât că statul pe margine, neimplicarea nu va duce la altceva decât la perpetuarea unei stări de fapt în care sărăcia, umilinţa, lipsa de speranţă şi în consecinţă lipsa unui viitor bun vor fi trecute în dreptul oamenilor iar prosperitatea, jaful, viaţa bună, corupţia nepedepsită, şansa la bunăstare vor fi trecute în dreptul aceloraşi politicieni care nu fac absolut nimic pentru comunităţile din care provin. În ceea ce priveşte candidatura mea în colegiul 2, pentru Senatul României, aş vrea să vă spun că am fost onorat de încrederea pe care mi-au acordat-o colegii mei şi că forţa acestui grup de oameni cu o gândire sănătoasă îndreptată către viitor este un atu pe care puţini candidaţi îl au.
Motivele care m-au determinat să candidez sunt multiple însă toate aceste motive îşi au rădăcina în aceeaşi convingere, că nu mai putem continua aşa, că viaţa noastră arată aşa cum arată pentru că un grup de senatori şi de deputaţi de profesie au făcut-o să arate aşa. Viaţa românilor, fie că sunt din Sebeş, Aiud sau Ocna Mureş, s-a degradat tocmai pentru că politica şi administraţia centrală nu îi mai servesc interesele. Politicienii au uitat de români şi asta se poate uşor observa oriunde te-ai uita în această ţară. Eu cred că vremea politicienilor a trecut, au demonstrat ce pot şi ştiu să facă, acum e vremea oamenilor, ei trebuie să decidă cum va arăta viitorul lor.
Am să vă povestesc o întâmplare dintr-o comunitate rurală prin care am trecut zilele trecute, cu ocazia campaniei electorale şi care, cred eu, e reprezentativă pentru foarte mulţi dintre oamenii cu care vorbim zilnic. Am întâlnit un tânăr inginer agronom, în vârstă de 33 de ani, care mi-a spus în felul următor: “Domnule candidat, voi merge să vă votez, ca un om tânăr ce sunt, cu pregătirea pe care o am şi care am crezut că o să-mi ofere un trai decent, ştiţi de ce? Pentru că mi-e teamă că o să mă trezesc într-o dimineaţă, că o să am vreo 45 de ani şi o să ne aflăm cu toţii în aceeaşi blestemată de situaţie plină de incertitudini şi goală de sensul unei vieţi normale pe care să o simt ca fiind a mea şi nu a unor hoţi”. Vedeţi, pentru asta candidez, pentru a le spune oamenilor că se poate şi altfel, că nu suntem obligaţi să trăim în fiecare zi cu aceste temeri…
– De ce credeţi că un om de afaceri trebuie să facă politică?
– Vedeţi dumneavoastră, anii în care am fost implicat într-o afacere de succes, spun eu, m-am lovit de foarte multe ori de un sistem îngheţat în practici care au oprit dezvoltarea sectorului privat. M-am lovit de foarte multe ori de celebrele explicaţii despre cum nu se poate face ceva sau altceva pentru bunăstarea comunităţii în cele din urmă. Experienţa pe care am acumulat-o în acei ani m-a făcut să înţeleg că o dinamică legislativă prea pronunţată, că o administraţie bolnavă de birocraţie, se întoarce împotriva oamenilor şi că dacă nu schimbăm ceva în relaţia stat-privat riscăm să batem pasul pe loc şi să generăm mari probleme în sănătate, pensii, asigurări sociale etc. Apoi vă mai spun ceva, dacă vă aduceţi aminte de industria acestui judeţ, vă aduceţi aminte de Aiud şi de Ocna Mureş ca fiind oraşe în care domeniul industrial era motorul comunităţii respective.
Acum avem şomaj, infrastructură de proastă calitate şi probleme sociale importante tocmai pentru că noţiunile de management eficient au lipsit. Oamenii de afaceri pot să aducă în politică, realitatea unei economii pe care politicienii de profesie nu au ştiut decât să o distrugă prin incompetenţă şi mai ales prin complicitate. Apoi, vă spun, pe scurt, faptul că un om de afaceri gândeşte repede şi îşi preţuieşte oamenii cu care lucrează şi care îi generează profit. Altfel acesta dispare. Cu politicienii nu s-a întâmplat până acum aşa, au gândit încet şi pompieristic iar despre preţuirea pe care ne-o poartă nu are rost să mai vorbim. Concluzia firească ar fi să dispară, nu?
– Ce le transmiteţi alegătorilor din colegiul 2 având în vedere faptul că mai sunt mai puţin de 2 săptămâni până la alegeri?
– Am avut ocazia în aceste două săptămâni de campanie să mă întâlnesc cu sute de oameni pe care i-am ascultat, care m-au invitat în casele lor şi care mi-au spus că viaţa lor nu mai poate continua, că se simt străini în propria lor ţară, că senatorii şi deputaţii pe care i-au ales uită să le mai calce pragul. Această stare de revoltă pe care o simt oamenii în aceste zile se poate transforma pe 9 decembrie într-o dovadă de putere a unui popor care trebuie să le dea o lecţie politicienilor care au determinat tot ceea ce trăim ca societate după 1989. Oamenii trebuie să fie conştienţi că nimeni nu are dreptul să decidă pentru ei, că e necesar să iasă din casă şi să voteze pentru o ţară în care a venit vremea oamenilor şi în care a trecut vremea politicienilor. Pe 9 decembrie, puterea poporului se va manifesta! În rest îi spun fiecăruia, votează bine pentru tine, nu pentru ei şi le mulţumesc pentru îngăduinţa de a-mi asculta gândurile.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

FOTO| 11 vagoane din compunerea unui tren de marfă au deraiat. Care a fost cauza

Publicat

în

FOTO| 11 vagoane din compunerea unui tren de marfă au deraiat. Care a fost cauza

Circulația feroviară pe relația Pașcani – Iași este întreruptă, după ce între stațiile Sârca – Podu Iloaiei au deraiat 11 vagoane din compunerea unui tren privat de marfă, transmite CFR SA.

Trenul s-a rupt și 11 vagoane au sărit de pe șine, arată sursa citată, potrivit căreia trenul se întorcea din Portul Constanța, unde dusese cereale din Ucraina.

Elit - Gustul Desăvârșit

Din primele informații disponibile, deraierea a fost provocată de starea proastă a infrastructurii feroviare din zonă, dar este posibilă și o defecțiune la vagoanele de fabricație sovietică.

Ce spune CFR despre trenul deraiat la Iași

Potrivit CFR, deraierea vagoanelor de marfă ucrainene afectează și traficul de călători.

”Din garnitură, care avea în compunere 32 de vagoane goale, au deraiat 11 vagoane pe firul II de circulație, firul I fiind închis pentru lucrări programate.

În urma deraierii celor 11 vagoane au fost rupți și 7 stâlpi de înaltă tensiune, care asigurau alimentarea cu energie electrică a liniei de contact.

Precizăm faptul că, pentru menținerea continuității traficului de călători, SRCF Iași va pune la dispoziția călătorilor mijloace auto, pe distanța Podu Iloaiei – Târgu Frumos.

Această măsură va fi menținută până la restabilirea traficului pe intervalul de stații afectat de deraiere.

Vă informăm, de asemenea, că personalul de specialitate al SRCF Iași va asigura tot suportul tehnic necesar operatorului privat pentru ridicarea, repunerea pe șină a vagoanelor deraiate și retragerea/scoaterea acestora din gabarit”, a transmis CFR.

Sursa: stirileprotv.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Ajutorul financiar de 700 de lei, pentru pensionarii cu venituri mici, va fi acordat odată cu pensia. Când va fi demarată efectuarea plăților

Publicat

în

Ajutorul financiar de 700 de lei, pentru pensionarii cu venituri mici, va fi acordat odată cu pensia. Când va fi demarată efectuarea plăților

Marius Budăi, ministrul Muncii, a anunțat faptul că taloanele de pensie aferente lunii iunie, care conțin ajutorul financiar de 700 de lei pentru pensionarii cu venituri de până la 2.000 de lei, au început să fie tipărite, urmând ca vineri să fie demarată și efectuarea plăților.

„A început tipărirea taloanelor de pensie aferente lunii iulie, care conţin ajutorul financiar de 700 de lei, care se acordă pensionarilor cu venituri de până la 2.000 de lei. De vineri începe şi efectuarea plăţilor”, a scris ministrul, miercuri, pe pagina sa de Facebook.

Elit - Gustul Desăvârșit

Ajutorul financiar reglementat prin OUG nr. 74/2022 se acordă o singură dată, în luna iulie, acelor beneficiari ai căror venituri lunare cumulate sunt mai mici de 2.000 de lei, potrivit Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale.

Pentru acordarea acestui ajutor sunt luate în calcul unele categorii de venituri, respectiv: pensiile din sistemul public de pensii şi din sistemele neintegrate sistemului public de pensii, care se plătesc în luna iulie 2022, precum şi venituri din drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, care se plătesc în luna iulie 2022 prin casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale.

Totodată, sunt luate în calcul veniturile din indemnizaţia socială pentru pensionari, veniturile din salarii şi asimilate salariilor realizate în luna aprilie 2022. Reprezentanţii Ministerului Muncii precizează că ajutorul financiar se acordă din oficiu, prin casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale.

Totodată, în cazul persoanelor care beneficiază de pensie de urmaş, ajutorul financiar se acordă fiecărui urmaş în parte. Ajutorul financiar se acordă în cuantumul integral de 700 de lei, chiar dacă veniturile plătite în luna iulie sunt aferente unei fracţiuni din luna iulie 2022.

La stabilirea plafonului de 2.000 de lei nu se au în vedere eventualele sume reprezentând drepturi restante aferente unor perioade anterioare, care se plătesc în luna iulie. Ajutorul financiar se acordă doar persoanelor îndreptăţite care au domiciliul în România, nu şi celor care au locul de şedere/reşedinţa obişnuită în străinătate.

Ajutorul financiar se suportă din bugetul de stat. De asemenea, ajutorul financiar nu intră în calculul contribuţiei băneşti individuale în vederea obţinerii unui bilet de tratament balnear şi nu este supus executării silite.

Executivul a aprobat normele de aplicare a prevederilor Legii nr.111/2022 privind reglementarea activităților prestatorului casnic, care stabilesc modalitatea de acordare a tichetelor de activități casnice, modul în care beneficiarul casnic le poate utiliza, precum și modalitatea de preschimbarea în bani a acestora.

Potrivit actului normativ adoptat de Guvern, acest tip de tichete vor putea fi achiziționate atât pe suport electronic, prin crearea unui cont online în vederea înregistrării în platforma electronică de evidență a desfășurării activităților casnice, cât şi pe suport de hârtie.

Tichetul de activităţi casnice va conține rubrici speciale destinate informațiilor referitoare la identificarea beneficiarului și a prestatorului casnic, date referitoare la valabilitatea tichetului, precum şi elemente de siguranță obligatorii. Formatul propus de normele metodologice pentru tichetele în format fizic va fi avut în vedere la încheierea contractului de tipărire.

Sursa: dcbusiness.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

VIDEO| 16 iulie: Lae Dreghici, celebrul cascador albaiulian, anunță un SPECTACOL pentru fanii săi

Publicat

în

16 iulie: Lae Dreghici, celebrul cascador albaiulian, anunță un SPECTACOL pentru fanii săi

Celebrul cascador Lae Dreghici a anunțat că va participa la un spectacol în data de 16 iulie, unde va putea vi revăzut de către fani.

„E timpul să revenim la promisiunile făcute;
,, ANIVERSARE CU CASCADE”!

Locul acestui SPECTACOL, va fi la Oarda de Sus, între păduri, cunoscut de mulți dintre dumneavoastră, pentru că am dat 3 spectacole asemănătoare, cu ceva timp în urmă.

Elit - Gustul Desăvârșit

CITEȘTE ȘI: Lae Dreghici, celebrul cascador albaiulian, împlinește astăzi 70 de ani

Data acestei ,,ANIVERSĂRI” este
16 – IULIE – 2022

O să revin cu detali, cum puteți ajunge în zonă”, a scris cascadorul, pe contul său de socializare.

„Dragi prieteni, vă salut cu drag. După cum vedeți sunt la locul meu de joacă.

Aici o să ne întâlnim cu toții, aici va fi „Aniversarea cu cascade”, alături de invitații speciali, Mihai Stoichescu și Cosmin Pădureanu.

După cum ați văzut, platoul de cascade este pregătit, drumul este foarte bine pregătit, așa că vă aștept cu mare drag.

Amănunte o să vă dau pe parcurs. Vă mulțumesc frumos și vă urez, de pe acuma, vizionare plăcută, să aniversăm împreună”, a transmis Lae Dreghici.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare