Rămâi conectat

Actualitate

Dorin Iustin Pocol, candidat PP-DD Senat Colegiul 2: Pe 9 decembrie votează bine pentru tine, nu pentru ei!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

– Domnule Dorin Pocol, sunteţi o figură nouă în politică. Ce v-a determinat să candidaţi pentru un mandat de senator?
– Da, sunt o figură nouă în politică, cum de altfel sunt marea majoritate a colegilor mei din PP-DD Alba. Am hotărât la începutul acestui an că trebuie să fac pasul acesta spre politică, spre a-mi exprima dezaprobarea faţă de ceea ce se întâmplă şi de a genera împreună cu colegii mei o abordare care să pună în prim plan oamenii şi nu politicienii care mestecă aceleaşi vorbe la infinit. Am hotărât că statul pe margine, neimplicarea nu va duce la altceva decât la perpetuarea unei stări de fapt în care sărăcia, umilinţa, lipsa de speranţă şi în consecinţă lipsa unui viitor bun vor fi trecute în dreptul oamenilor iar prosperitatea, jaful, viaţa bună, corupţia nepedepsită, şansa la bunăstare vor fi trecute în dreptul aceloraşi politicieni care nu fac absolut nimic pentru comunităţile din care provin. În ceea ce priveşte candidatura mea în colegiul 2, pentru Senatul României, aş vrea să vă spun că am fost onorat de încrederea pe care mi-au acordat-o colegii mei şi că forţa acestui grup de oameni cu o gândire sănătoasă îndreptată către viitor este un atu pe care puţini candidaţi îl au.
Motivele care m-au determinat să candidez sunt multiple însă toate aceste motive îşi au rădăcina în aceeaşi convingere, că nu mai putem continua aşa, că viaţa noastră arată aşa cum arată pentru că un grup de senatori şi de deputaţi de profesie au făcut-o să arate aşa. Viaţa românilor, fie că sunt din Sebeş, Aiud sau Ocna Mureş, s-a degradat tocmai pentru că politica şi administraţia centrală nu îi mai servesc interesele. Politicienii au uitat de români şi asta se poate uşor observa oriunde te-ai uita în această ţară. Eu cred că vremea politicienilor a trecut, au demonstrat ce pot şi ştiu să facă, acum e vremea oamenilor, ei trebuie să decidă cum va arăta viitorul lor.
Am să vă povestesc o întâmplare dintr-o comunitate rurală prin care am trecut zilele trecute, cu ocazia campaniei electorale şi care, cred eu, e reprezentativă pentru foarte mulţi dintre oamenii cu care vorbim zilnic. Am întâlnit un tânăr inginer agronom, în vârstă de 33 de ani, care mi-a spus în felul următor: “Domnule candidat, voi merge să vă votez, ca un om tânăr ce sunt, cu pregătirea pe care o am şi care am crezut că o să-mi ofere un trai decent, ştiţi de ce? Pentru că mi-e teamă că o să mă trezesc într-o dimineaţă, că o să am vreo 45 de ani şi o să ne aflăm cu toţii în aceeaşi blestemată de situaţie plină de incertitudini şi goală de sensul unei vieţi normale pe care să o simt ca fiind a mea şi nu a unor hoţi”. Vedeţi, pentru asta candidez, pentru a le spune oamenilor că se poate şi altfel, că nu suntem obligaţi să trăim în fiecare zi cu aceste temeri…
– De ce credeţi că un om de afaceri trebuie să facă politică?
– Vedeţi dumneavoastră, anii în care am fost implicat într-o afacere de succes, spun eu, m-am lovit de foarte multe ori de un sistem îngheţat în practici care au oprit dezvoltarea sectorului privat. M-am lovit de foarte multe ori de celebrele explicaţii despre cum nu se poate face ceva sau altceva pentru bunăstarea comunităţii în cele din urmă. Experienţa pe care am acumulat-o în acei ani m-a făcut să înţeleg că o dinamică legislativă prea pronunţată, că o administraţie bolnavă de birocraţie, se întoarce împotriva oamenilor şi că dacă nu schimbăm ceva în relaţia stat-privat riscăm să batem pasul pe loc şi să generăm mari probleme în sănătate, pensii, asigurări sociale etc. Apoi vă mai spun ceva, dacă vă aduceţi aminte de industria acestui judeţ, vă aduceţi aminte de Aiud şi de Ocna Mureş ca fiind oraşe în care domeniul industrial era motorul comunităţii respective.
Acum avem şomaj, infrastructură de proastă calitate şi probleme sociale importante tocmai pentru că noţiunile de management eficient au lipsit. Oamenii de afaceri pot să aducă în politică, realitatea unei economii pe care politicienii de profesie nu au ştiut decât să o distrugă prin incompetenţă şi mai ales prin complicitate. Apoi, vă spun, pe scurt, faptul că un om de afaceri gândeşte repede şi îşi preţuieşte oamenii cu care lucrează şi care îi generează profit. Altfel acesta dispare. Cu politicienii nu s-a întâmplat până acum aşa, au gândit încet şi pompieristic iar despre preţuirea pe care ne-o poartă nu are rost să mai vorbim. Concluzia firească ar fi să dispară, nu?
– Ce le transmiteţi alegătorilor din colegiul 2 având în vedere faptul că mai sunt mai puţin de 2 săptămâni până la alegeri?
– Am avut ocazia în aceste două săptămâni de campanie să mă întâlnesc cu sute de oameni pe care i-am ascultat, care m-au invitat în casele lor şi care mi-au spus că viaţa lor nu mai poate continua, că se simt străini în propria lor ţară, că senatorii şi deputaţii pe care i-au ales uită să le mai calce pragul. Această stare de revoltă pe care o simt oamenii în aceste zile se poate transforma pe 9 decembrie într-o dovadă de putere a unui popor care trebuie să le dea o lecţie politicienilor care au determinat tot ceea ce trăim ca societate după 1989. Oamenii trebuie să fie conştienţi că nimeni nu are dreptul să decidă pentru ei, că e necesar să iasă din casă şi să voteze pentru o ţară în care a venit vremea oamenilor şi în care a trecut vremea politicienilor. Pe 9 decembrie, puterea poporului se va manifesta! În rest îi spun fiecăruia, votează bine pentru tine, nu pentru ei şi le mulţumesc pentru îngăduinţa de a-mi asculta gândurile.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate

Bogdan Ilea

Publicat

în

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate Prin intermediul unui ordin semnat de președintele CNAS și publicat în Monitorul Oficial, s-a introdus o nouă regulă referitoare la prelungirea valabilității adeverinței înlocuitoare a Cardului Național de Asigurări de Sănătate până la momentul emiterii cardului duplicat. Citește și: Cardul de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea