Doina Scutea a reuşit să-şi mute toate procesele penale în alt judeţ. ÎCCJ i-a admis cererea de strămutare a dosarului „Continental” de la Curtea de Apel Alba Iulia, la Curtea de Apel Târgu-Mureş

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Dosarul „Continental” în care decanul Baroului Alba, avocata Doina Scutea, este judecată pentru fapte de corupţie alături de omul de afaceri Dorel Tamaş şi alţi patru inculpaţi, a fost strămutat de pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia pe cel al Curţii de Apel Târgu-Mureş. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis la termenul din 27 ianuarie 2012 cererea de strămutare formulată de Scutea.

Acesta este cel de-a doilea dosar penal pe care avocata reuşeşte să-l strămute la o instanţă din alt judeţ, după cel intitulat „Corupţie la Finanţe” care, prin decizie a ÎCCJ a ajuns în luna mai 2010 tot pe rolul Curţii de Apel Târgu-Mureş. Mai există o a treia cerere formulată de decanul Baroului Alba, care priveşte strămutarea unui proces civil pe care avocata îl are cu Finanţele Alba, privind o datorie la bugetul de stat de circa 500.000 lei. Asupra acestei cereri ÎCCJ se va pronunţa pe 1 februarie 2012.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Alba Iulia au trimis-o în judecată pe Doina Scutea pentru fapte de corupţie atât în dosarul „Corupţie la Finanţe” cât şi în dosarul „Continental”. Avocata a fost reţinută de procurori în ambele cauze. Dacă în primul dosar a petrecut câteva zile în arest, în cel de-al doilea dosar ordonanţa emisă de procurori nu a fost confirmată de judecători. Decanul Baroului Alba a iniţiat acţiuni de strămutare a tuturor dosarelor în care este implicată şi care se află pe rolul instanţelor din judeţul Alba, pe motiv că nu ar avea parte de o judecată dreaptă din moment ce magistraţii de aici, în speţă cei de la Curtea de Apel, au decis în 2010 arestarea sa pe o perioadă de 29 de zile, în dosarul “Corupţie la Finanţe”. Ulterior, recursul Doinei Scutea la măsura arestării a fost admis de magistraţii ÎCCJ.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Comentarii

Mihai 30 ianuarie 2012 at 16:34

Pai cum sa nu le stramute ? In Alba Iulia sunt toti cu ea pe-o mana, asa ca mai bine renunta la judecarea proceselor. Decana Baroului de Avocati pe Alba , cercetata pentru evaziune fiscala, coruptie, inselaciune. Asta da activitate.Si cand te gandesti ca mergi la ea ca un om necajit si-o angajezi pentru vreo cauza, te usca de bani. Pentru o simpla intampinare, la care schimba numai datele , am vazut ca are salvate mai multe modele pe calculator ,iti ia cel putin 5 milioane de lei.In Romania sa tot fii advocat.Oricum la Alba Iulia, ies pe banda rulanta.Amana la ele pana lumea uita, orice minune tine numai 3 zile, apoi se vor judeca si va scapa ca toti de pana acum.Lasa ca face romanul sarac puscarie si-i executat de finantisti pentru o nimica toate, pe care ei o numesc evaziune fiscala.De cand are ea datoriile de ce nu s-a sesizat nimeni. In fapt, nici nu avea cine.Ca Dobra si-a lui acoliti, fura cu ea impreuna.Si te mei miri de justitia romana ? Si cand o vezi ce moaca de nevinovata face. Cine o mai vrea si pe asta de avocata ,sa-i apere interesele.

decana ???? 30 ianuarie 2012 at 17:00

Trebuie sa fi cel putin plecat de acasa la acea foarte joasa curte de castratie si injustitie, sa admiti asa ceva ! Adicatelea, te afli decana la baroul local si recuzezi justitia locala, la care de bine si mai mult de rau activezi si tu si nu ai incredere in acea justitie ? Pai atunci de ce dracu individa a mai purtat procese ale unor amarasteni pe care ii usca de bani, la instantele locale, daca nu are incredere in ele? De ce nu i-a invatat pe toti fraierii pe care ii jecmanea, sa ceara recuzarea, asa cum a facut pt ea ? Adica in cazurile prostilor era pe o mana cu justita locala – vezi dosarele Petrom in care sia- batut joc de petitionari – iar pt. ea , vrea in alta parte ! Oare acolo unde vrea poate manji mai bine ? HALAL JUSTITIE DE DOI LEI SI MORALITATE IN TARA ASTA !!!!!!

Mihai 3 februarie 2012 at 16:11

La noi justitia este foarte indulgenta cu asemenea personaje. Cazul ei si al multora de tagma ei ar trebui pedepsite prin ridicarea dreptului de-a mai practica meseria. Sa inceapa de la munca de jos sa vada cum se castiga banii greu munciti, nu furati.Ca ea si altii le muta de la Ana la Caiafa, pana se uita , primesc condamnare cu suspendare, raman cu banii furati, si continua ce-au facut si pana acum.Ma intreb atunci in ce cazuri se aplica Codul Penal?La cei de rand, acolo este pedeapsa pe masura.

Comentariile sunt oprite