Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Doina Scutea a reuşit să-şi mute toate procesele penale în alt judeţ. ÎCCJ i-a admis cererea de strămutare a dosarului „Continental” de la Curtea de Apel Alba Iulia, la Curtea de Apel Târgu-Mureş

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Dosarul „Continental” în care decanul Baroului Alba, avocata Doina Scutea, este judecată pentru fapte de corupţie alături de omul de afaceri Dorel Tamaş şi alţi patru inculpaţi, a fost strămutat de pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia pe cel al Curţii de Apel Târgu-Mureş. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis la termenul din 27 ianuarie 2012 cererea de strămutare formulată de Scutea.

Acesta este cel de-a doilea dosar penal pe care avocata reuşeşte să-l strămute la o instanţă din alt judeţ, după cel intitulat „Corupţie la Finanţe” care, prin decizie a ÎCCJ a ajuns în luna mai 2010 tot pe rolul Curţii de Apel Târgu-Mureş. Mai există o a treia cerere formulată de decanul Baroului Alba, care priveşte strămutarea unui proces civil pe care avocata îl are cu Finanţele Alba, privind o datorie la bugetul de stat de circa 500.000 lei. Asupra acestei cereri ÎCCJ se va pronunţa pe 1 februarie 2012.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Alba Iulia au trimis-o în judecată pe Doina Scutea pentru fapte de corupţie atât în dosarul „Corupţie la Finanţe” cât şi în dosarul „Continental”. Avocata a fost reţinută de procurori în ambele cauze. Dacă în primul dosar a petrecut câteva zile în arest, în cel de-al doilea dosar ordonanţa emisă de procurori nu a fost confirmată de judecători. Decanul Baroului Alba a iniţiat acţiuni de strămutare a tuturor dosarelor în care este implicată şi care se află pe rolul instanţelor din judeţul Alba, pe motiv că nu ar avea parte de o judecată dreaptă din moment ce magistraţii de aici, în speţă cei de la Curtea de Apel, au decis în 2010 arestarea sa pe o perioadă de 29 de zile, în dosarul “Corupţie la Finanţe”. Ulterior, recursul Doinei Scutea la măsura arestării a fost admis de magistraţii ÎCCJ.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

27 Martie: Ziua mondială a teatrului

Bogdan Ilea

Publicat

în

27 Martie: Ziua mondială a teatrului La 27 martie, artiştii şi publicul din toată lumea celebrează ziua mondială a teatrului. Aniversată în fiecare an , a fost instituită în 1961, de Institutul Internaţional de Teatru (ITI), iar din 1962, a devenit un eveniment anual, organizat de centrele ITI şi comunitatea internaţională de teatru. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea