Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Doi șoferi, condamnați la trei, respectiv un an și patru luni de închisoare: Au cauzat un accident grav, soldat cu moartea unui minor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Justiţia din Alba Iulia a pronunţat sentinţa definitivă în dosarul unui accident rutier soldat cu decesul unui copil de 13 ani. Principalul vinovat de producerea tragediei a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare.

Accidentul a avut loc tpe DN1, în zona comunei Unirea. În actul de sesizare s-a reţinut în fapt că la data de 19 iunie 2017, inculpatul N. Cristian Alin s-a deplasat împreună cu fiii săi şi cu alţi doi minori la un turneu de fotbal desfăşurat în Drobeta Turnu Severin.

După terminarea acestuia, barbatul, antrenor de fotbal, împreună cu minorii au plecat spre Cluj Napoca. ”În jurul orei 17.40, Pe DN1, inculpatul circulând cu viteză nelegală, de cel puţin 105 km /h, efectuează manevra de depăşire a mai multor autoturisme, în zonă interzisă semnalizată cu indicatorul depăşirea interzisă şi cu marcaj rutier cu linie continuă. Pe sensul de mers Aiud – Turda circula autoturismul marca condus de inculpatul L. Ioan, iar după intrarea în localitatea Inoc acesta a rulat aproape de axul drumului intenţionând să vireze stânga, şi a efectuat manevra de viraj stânga fără să se asigure.

Autoturismul condus de inculpatul N. aflat în depăşire a intrat în coliziune cu autoturismul condus de inculpatul L., coliziune ce a avut loc pe sensul de mers Turda – Aiud.

După coliziune autoturismul marca Skoda condus de inculpatul N. loveşte capul dinspre Turda al podeţului situat pe DJ 103 G la intersecţia cu DN 1, se răstoarnă în şanţul de pe partea stângă a drumului, loveşte gardul imobilului situat pe partea stângă a drumului, iar autoturismul condus de celaălat şofer se deplasează pe sensul de mers Turda – Aiud, pe partea stângă a drumului unde la un moment dat se opreşte”, se precizează în rechizitoriul Parchetului. În urma accidentului au rezultat decesul unui minor în vârstă de 13 ani şi vătămarea corporală a celorlalţi trei copii, dintre care doi erau fiii şoferului.

Cei doi şoferi au încercat să convingă instanţa, prin concluziile formulate pe fondul cauzei şi în baza probelor administrate în faza de urmărire penală, că vina cu privire la producerea acestui accident aparţine celuilalt. În urma unei expertize realizate în cauză, s-a stabilit că vina principală aparţine şoferului care conducea maşina în care se aflau cei patru minori. Judecătoria Aiud a considerat că acesta are un grad de vinovăţie de 70% şi l-a condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare.

La Curtea de Apel Aba Iulia, în 22 septembrie 2020, s-a sabilit, definitiv, că vina conducătorului auto N. Cristian Alin (43 de ani) este în procent de 85%, magistraţii hotărând să în condamne la 3 ani de închisoare cu executare. Celălalt şofer, L. Ioan (51 de ani), a rămas cu pedeapsa de la instanţa de fond, 1 an şi 4 luni de închisoare cu suspendare, sub supraveghere, pe un termen de 2 ani. De asemenea, au mai fost acordate despăgubiri morale în valoare de aproape 160.000 de euro.

Sursa: adevarul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc! Tudor Limbean, cunoscut ca și Micul Patriot din județul Alba, nu putea lipsi de cel mai mare eveniment dedicat diasporei românești din Belgia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea