Rămâi conectat

Curier Județean

Doi medici noi – specialiști în cardiologie și oftalmologie, la Spitalul Orășenesc Cugir: Cine sunt aceștia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Echipa managerială a Spitalului Orășenesc Cugir reușește a încadrat doi medici specialiști noi, tineri, pe specialitățile deficitare de cardiologie, respectiv oftalmologie. Astfel, spitalul este îmbogățit cu încă doi membrii care vor salva vieți.

„ Având în vedere că populația orașului Cugir și a localităților vecine este alcătuită preponderent din persoane în vârstă, persoane care în mare parte suferă de afecțiuni cardiologice, iar spitalul Cugir nu mai avea încadrat cu contract de muncă un medic pe această specialitate, singura variantă fiind apelarea la spijinul fostului medic cardiolog, dr. Ciulea Zorita cu care aveam un contract de colaborare în privința tratării pacienților cu forme grave a căror tratament nu comporta amânare, era imperios necesar să găsim urgent un medic dispus să fie angajatul nostru pe specialitatea cardiologie.

În toamna anului 2019, cu sprijinul medicului nostru urolog, Dr. Brandas Eugen, am reușit să luăm legătura cu dr. Bandiu Olivia Ana, medic rezident, care își finalizase studiile la UMF Timișoara „Victor Babes” și care în momentul respectiv era medic rezident la IBCV Timișoara și luase examenul de specialitate în cardiologie și cu care am convenit să încheiem o colaborare de îndată ce își va finaliza examenul de specialitate.

Imediat după această perioadă, în primăvara anului 2020, am fost blocați practic de această nefericită pandemie, iar doamna doctor a intrat în concediu de îngrijire copil, lucru care ne-a suspendat oarecum planurile.

Cu toate acestea, cu eforturi susținute, eforturi pe de o parte, din partea conducerii spitalului, pe de altă parte, din partea doctorului Bandiu Olivia Ana, în toamna anului 2020 și-a finalizat stagiul de practică în centrul universitar Timișoara, iar în 15.11.2020, urmare a obținerii certificatului de medic specialist a fost încadrată la Spitalul Orășenesc Cugir”, a declarat managerul spitalului orășenesc Cugir, dl. Arion Florin.

„Am acceptat oferta domnului manager Arion Florin de a veni în orașul Cugir fiindcă am considerat că aici mă pot dezvolta profesional și știind că Spitalul Orășenesc Cugir este dotat cu aparatură modernă de specialitate necesară pentru a oferi servicii medicale de calitate, grație domnului manager.

Cei mai mulți pacienți aleg să se adreseze medicului doar atunci când nu se simt bine și chiar și atunci unii preferă să amâne prezentarea la medicul specialist. Consider că este importantă prevenția bolilor cardiovasculare și efectuarea unor vizite medicale periodice care să descopere timpuriu factori de risc sau afecțiuni cardiovasculare” a declarat dna Dr. Bandiu Olivia Ana.

Începând cu ziua de luni, 21.11.2020. medicul Bandiu Olivia Ana va consulta pacienții cu afecțiuni cardiologice în regim ambulatoriu, de luni până vineri între orele 09.00 – 13.00. De asemenea, dr. Bandiu Olivia Ana va trata pacienți și în regim de spitalizare continuă și spitalizare de zi, pe cele 15 paturi din cadrul Secției de medicină internă- compartiment cardiologie.

Consultațiile în ambulatoriu se fac în baza unor programări prealabile la numărul de telefon de la fișierul spitalului 0258751621, între orele 07.00 – 15.00, iar consultațiile se efectuează de luni până vineri între orele 09-13. Pacientul trebuie să aibă asupra să cardul de sănătate și biletul de trimitere de la medicul de familie sau chitanța de plată a taxei de consultație, de la fișier.

„Ma declar extrem de mulțumit de faptul că politica noastră de atragere de medici pe specialitățile deficitare a dat rezultate, iar dovada o reprezintă încadrarea medicului cardiolog dr. Bandiu Olivia Ana. Venirea doamnei doctor cardiolog la Cugir, dintr-un mare centru universitar cum este cel din Timișoara, nu poate decât să mă bucure și să dea o speranță tuturor pacienților cu afecțiuni cardiace din Cugir că se vor putea trata aici, fără să mai fie nevoiți să meargă în alte spitale pentru tratament.

Apreciez eforturile pe care le-a făcut acest medic pentru a se prezenta la post, în această perioadă tulbure și nu pot decât să o asigur că voi lua toate măsurile pentru ca dr. Bandiu să-și desfășoare activitatea în condiții de maximă siguranță.

Totodată, doresc să mulțumesc pe această cale fostei noastre colege, medic cardiolog cu peste 42 de ani de experiență la Spitalul Orășenesc Cugir, dr. Prepeliță Ciulea Minerva Zorita pentru eforturile depuse, chiar și după vârsta pensionării, de a nu lăsa netratați pacienții cu afecțiuni cardiace cronice și care, la nenumăratele mele apeluri de continuare a activității, îmi spunea : „Domnule manager va ajut”, și așa a fost.

Multă sănătate va dorim, doamnă doctor Ciulea, întreg colectivul Spitalului Orășenesc Cugir“, ne-a declarat managerul spitalului orășenesc Cugir, dl. Arion Florin.

Începând cu data de 14.11.2020 în cadrul ambulatoriului spitalului Cugir , a fost încadrat cu contract de muncă cu normă întreagă medicul oftalmolog Dr. Platon Monica Petruța. Originară din Târnăveni, județul Mureș, dr. Platon a finalizat studiile UMF Iuliu Hațieganu Cluj Napoca în anul 2014. De la finalizarea studiilor și până în prezent a profesat că medic specialist oftalmolog în municipiul Cluj Napoca, precum și la spitalul din Câmpia Turzii. A ales spitalul din Cugir având în vedere faptul că este căsătorita și stabilită în Alba Iulia.

„Consider că la spitalul din Cugir se pot face lucruri frumoase, ajutând pacienții din Cugir și împrejurimi, cu afecțiuni de vedere. Am găsit la spital o echipă tânără, primitoare și foarte amabilă. Sunt impresionată de condițiile de muncă din policlinică spitalului, condiții decente pe care le caută orice medic la început de carieră.

Voi începe cu consultații în ambulatoriu, iar pe viitor vom încerca să dezvoltăm servicii oftalmologice mai complexe precum chirurgia cataractei, chirurgia anexelor globului ocular, etc” ne-a declarat dr. Platon Monica Petruța.

Consultațiile în ambulatoriu se fac în baza unor programări prealabile la numărul de telefon de la fișierul spitalului 0258751621, zilnic între orele 07-15, iar consultațiile se efectuează luni, miercuri , joi, vineri între orele 08-15, iar marți de la 14 la 21. Pacientul trebuie să aibă asupra sa cardul de sănătate și biletul de trimitere de la medicul de familie sau chitanța de plată a taxei de consultație, de la fișier.

„Ma bucur enorm că dr. Platon Monica a ales spitalul nostru pentru desfășurarea actvitatii. M-a impresionat faptul că mi-a spus, de la început, că aici se pot face lucruri frumoase.

Odată cu implementarea proiectului de dotare a cabinetelor din policlinică, cabinetul de oftalmologie va beneficia de oftalmoscop, perimetru computerizat, ecograf oftalmologic cu sonde și tomograf computerizat, aparatură de ultima generație care contribuie la creșterea calității și diversității actului medical”, ne-a declarat managerul spitalului orășenesc Cugir, dl. Arion Florin.

Sursa: cugirinfo.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Comercianții din Aiud, controlați de polițiști și Protecția Consumatorului: Amenzi de peste 40.000 de lei și mai multe nereguli constatate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Comercianții din Aiud, controlați de polițiști și Protecția Consumatorului: Amenzi de peste 40.000 de lei și mai multe nereguli constatate Comercianții din Aiud au fost controlați de polițiștii care au dat amenzi de 41.000 de lei și au constatat mai multe nereguli. Citește și: 72 de șoferi testați pentru droguri sau alcool la volan în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea