// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Doi copii sunt abuzaţi în fiecare oră în România. 63% dintre ei afirmă că au fost loviţi cel puţin o dată de către părinţi

În România, doi copii sunt abuzaţi în fiecare oră. E concluzia sumbră ce reiese din statisticile autorităţilor. Cifrele ar putea fi însă mult mai grave, pentru că nu toate cazurile sunt semnalate. În continuare, foarte mulţi părinţi nu consideră că o palmă dată copilului înseamnă violenţă. Victimele acestui gen de educaţie riscă să ajungă la maturitate cu probleme grave şi e foarte probabil să devină, la rândul lor, agresori.

Marius Rusu – Salvaţi Copiii: „63% dintre copii afirmă că au fost loviţi cel puţin o dată de către părinţii lor şi aici intervine un fenomen foarte interesant pentru că doar 38 la sută dintre părinţi recunosc că şi-au lovit copiii. Fenomenul este băgat sub preş, sub această tradiţie, sub această percepţie că bătaia este o metodă care funcţionează”.

Şi mai grav e că, în România, potrivit unui studiu, doar un părinte din zece nu şi-ar lovi copilul niciodată. Ce scuză au restul?

Mădălina Ţiriac, psiholog: „Lipsa educaţiei. În cele mai multe situatii, un adult care este agresor a fost la rândul lui un copil abuzat. Atunci acesta este un model, un tipar pe care el îl repetă”.

Daniela Buzducea – director ONG: „90 la sută dintre părinţi consideră violenţa asupra copilului numai acea formă disciplinară fizică, care lasă urme. Tot 90 la sută dintre părinţi consideră că o palmă dată copilului nu reprezintă violenţă”.

În 2016 au fost raportate peste 14.000 de abuzuri asupra copiilor, cu 1.000 mai multe decât în 2015. În fiecare an, numărul creşte cu 7 la sută, ajungându-se în 2017 la peste 15.000 de abuzuri semnalate.

Un copil care are parte de un astfel de tratament suferă traume greu de vindecat.

Mădălina Ţiriac, psiholog: „Devine un adult care nu are încredere în sine, nu are stimă de sine, pot apărea disfuncţii sexuale, pot apărea disfuncţii la nivel alimentar. Traumele netratate ajung ca şi adult să facă din el un agresor. Îşi va agresa partenerul, dar şi copilul”.

În 2017, poliţiştii au deschis 500 de dosare penale pentru rele tratamente aplicate copiilor.

Sursa: digi24.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Răspunsuri la Doi copii sunt abuzaţi în fiecare oră în România. 63% dintre ei afirmă că au fost loviţi cel puţin o dată de către părinţi

  1. Eu 07.01.2018 la 15:35

    Ce fel de parinti or fi?

  2. mike 07.01.2018 la 22:19

    Bataia e rupta din rai — e si normal daca cineva nu asculta daca -i vorbesti atunci treci la discilinare — ca in armata — mai -PISOLOGILOR – daca va luptati sa distrugeti — normalitatea — atuynci ve-ti distruge societatea– Doamna pisolog ce zici de o crasa nesupunere in cadrul –institutiilor, scolilor si armata ??– –ANARHIE- vreti anarhie?ve-ti avea — Sigur nu sunt adeptul batailor dar ceva trebuie facut cu berbecii turmei– Te intreb doamna — pucariile ce rost mai au?? e un fel de a reeduca berbecii — Cred ca trebuie sa-ti schimbi meseria sa fi profesor la o clasa in care –elevii bat profesoara — atunci mai vorbim– In final ai dreptate — EDUCATIA- care se mai face si cu -BITA-