Doi bărbați, judecați pentru infracţiuni grave de şantaj şi viol, ACHITAȚI după 7 ani de Judecătoria Alba Iulia

Doi bărbaţi din Cluj-Napoca, judecaţi pentru infracţiuni grave, şantaj şi viol, fapte ce datează din anul 2012, au fost achitați de Judecătoria Alba Iulia.

Dosarul a fost trimis în judecată în 2015 şi se află în procedură de rejudecare după ce, în iunie 2017, cei doi inculpaţi au fost condamnaţi la câte 6 ani şi 8 luni de închisoare.

ELIT

Motivul pentru care Curtea de Apel a hotărât rejudecarea cauzei a fost faptul că la instanţa de fond au existat nu mai puţin decât 6 judecători care au intrat în cauză, iar magistratul care a pronunţat în final sentinţa nu a readministrat nicio probă analizată de către completurile iniţiale şi nici nu a luat în considerare probe noi. Dosarul s-a reîntors la Judecătoria Alba Iulia, unde, la termenul din 4 noiembrie 2019, a fost pronunţată o notă decizie.

Inculpaţii D. George şi G. Alin au fost achitaţi de instanţă pe motiv că ”fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege”. Agresiunea a avut loc în noaptea de 6/7 ianuarie 2012.

Victima, o femeie din Alba Iulia, a sesizat ulterior poliţia în legătură cu faptul că cei doi bărbaţi din Cluj au pătruns în locuinţa acesteia fără drept, prin forţarea uşii de acces în apartament, şi au obligat-o, prin violenţe fizice (lovituri cu palmele şi pumnii) să întreţină relaţii sexuale orale cu aceştia. Agresorii au venit la Alba Iulia pentru a recupera suma de 700 de lei împrumutată de către femeie, în 2010, de la unul dintre ei, datorie care ar fi fost preluată de către prietenul acesteia.

Cei doi atacatori au fost identificaţi de poliţie şi au fost reţinuţi pentru cercetări în 9 februarie 2012. Au declarat că au consumat băuturi alcoolice la Turda, după care s-au deplasat la Alba Iulia cu scopul de a recupera suma de bani. Au spart uşa apartamentului, au intrat în interior şi au recurs la ameninţări la adresa femeii şi a prietenului acesteia. La un moment dat, femeia s-a închis în dormitor de unde a sunat la 112. Nu a reuşit să relateze cele întâmplate, pentru că în cameră a intrat, după ce a spart uşa, G. Alin, care i-a smuls telefonul din mână şi l-a băgat în buzunar. Ulterior, cei doi bărbaţi din Cluj au obligat-o pe victimă să întreţină relaţii sexuale orale cu ei.

”După consumarea actelor sexuale orale, inculpatul G. Alin i-a spus persoanei vătămate că aşa cum a găsit-o o dată o vor găsi şi pe viitor, să nu anunţe poliţia, pentru că după poliţie va veni şi ambulanţa, iar el va merge bucuros la închisoare şi faptul că până la data de 28 februarie 2012 să îi restituie presupusa datorie în valoare de 1.500 lei”, se precizează în rechizitoriul procurorilor. Decizia instanţei de fond poate fi contestată la Curtea de Apel.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...