Rămâi conectat

Actualitate

Doi bărbaţi din Aiud ”taxați” de jandarmi pentru consum de alcool în spațiul public

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Surprinși consumând alcool în spațiul public, în miezul zilei, Aurel Ş. (43 de ani) şi Andrei Ş. (21 de ani), tată şi fiu, au fost interpelaţi de un echipaj de jandarmerie, marţi, 6 august, pe strada Cuza Vodă din municipiul Aiud.

Pe lângă faptul că se aflau sub influența alcoolului, cei doi ţipau şi vociferau zgomotos, provocând indignarea trecătorilor şi a proprietarului unui magazin în faţa căruia poposiseră, motiv pentru care au fost sancţionați contravenţional cu câte o amendă în valoare de 100 de lei.

Pentru prevenirea acestor fapte, jandarmii reamintesc că reprezintă contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 100 şi 500 de lei consumul de băuturi alcoolice în următoarele locuri publice: drumuri publice, parcuri, stadioane şi terenuri sportive, instituţii culturale, săli de spectacole, instituţii sau unităţi economice, toate mijloacele de transport în comun, autogări, gări şi aeroporturi, de stat şi private, sau alte locuri prevăzute de lege. În locurile publice enumerate se interzice cu desăvârşire consumul de băuturi alcoolice de către persoanele care nu au împlinit vârsta de 18 ani.

Facem apel la cetăţeni să nu-i tolereze pe cei pe care îi observă consumând alcool în public şi să semnaleze prompt forţelor de ordine aceste comportamente. Facem acest apel din considerentul că, dincolo de disconfortul creat celor din jur, este bine ştiut faptul că alcoolul poate să acţioneze ca stimulent al unor porniri violente sau le poate amplifica, iar consecinţele pot fi dintre cele mai neplăcute. Drept urmare, astfel de fapte se vor afla în continuare în atenţia echipajelor de jandarmerie, care vor acţiona ferm atât pentru prevenirea cât şi pentru combaterea acestora”, spune Cosmin Jurcoveț, purtător de cuvânt al IJJ Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea