Rămâi conectat

Cultură Educație

”Documentele Unirii” – exponatul lunii decembrie, la muzeul din Alba Iulia

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Muzeul Național al Unirii Alba Iulia propune pentru luna decembrie, în cadrul manifestării expoziționale „Exponatul lunii”, Documentele Unirii.

Este vorba aproape 6.000 documente originale, toate clasate în categoria Tezaur a Patrimoniului Cultural Naţional al României. Ele reprezintă cea mai mare şi valoroasă colecţie de documente ale Unirii Transilvaniei cu România de la 1 Decembrie 1918, fiind între cele mai valoroase piese aflate în patrimoniul muzeului albaiulian.

Potrivit istoricului Liviu Zgârciu, acestea au fost donate în anul 1929, cu ocazia împlinirii a 10 ani de la Marea Unire, de Asociaţia ASTRA. Între ele se găsesc şi celebrele credenţionale cu numele celor 1228 de delegaţilor prezenţi de pe tot cuprinsul Transilvaniei la Marea Adunare Naţională de la Alba Iulia.

Vernisarea oficială va avea loc miercuri, 5 decembrie 2012, ora 11, la Sala Unirii. Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia, Direcția Județeană pentru Cultură și Patrimoniu Național Alba și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea